HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
21.12.2011 | Tomáš Bečka | A-tým

Pelhřimov si nadělil pod stromeček jeden bod

Poslední předvánoční utkání začali lépe hosté od Vajgaru, když po necelých čtyřech minutách otevřel skóre utkání Měrka. Ovšem ve druhé třetině se na ledě představil aktivní Spartak, jenž vsítil Jindřichovu Hradci tři branky v rozmezí šesti minut. Soupeři se podařilo ve třetí třetině srovnat stav utkání a čtyři minuty před koncem základní části dokonce utekli do vedení. Dramatický závěr nakonec patřil Spartaku, když 41 sekund před závěrečnou sirénou vyrovnal Martin Hadrava. O vítězi museli rozhodnout až samostatné nájezdy, které rozhodl David Mazanec.

Pelhřimov

21.12.2011
18:00
4:5 sn
(0:1, 3:1, 1:2 - 0:0)
Jindřichův Hradec
Branky a nahrávky:32. Marek Hadrava (Kubát, Suk), 37. Hrbatý (Martin Hadrava), 38. Kubát (Marek Hadrava), 60. Martin Hadrava (Hrbatý, Tecl) - 4. Měrka (Skokan), 36. Voříšek (Milotínský, Tupý), 41. Kupec (Kocar), 56. Kupec (Chmel, Procházka), 65. David Mazanec Rozhodčí:Doležal – Kotlík, Svoboda Vyloučení:5:5 Využití:1:0 V oslabení:0:0 Diváci:405 Průběh utkání:0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4, 4:4, 4:5

PEL: Čekal - Zelený, Beneš, Plch, Kasalý, Adam, Martínek - Tecl, Martin Hadrava, Hrbatý - Kubát, Marek Hadrava, Suk - Votápek, Blažek, Jelínek - Hubata, Vrátný

JHR: Kubeš - David Mazanec, Tupý, Procházka, Heršálek, Bača, Chmel, Hastrman, Měrka, Skokan, Záhora, Kocar, Kupec, Dvořák, Voříšek, Milotínský, Mazanec, Tomšík, Jasanský, Popelka, Markulinec

Utkání musel pouze z hlediště sledovat Rašner, který laboroval vinou problémů s rukou. Ve třetí formaci také chyběl Havel, který zůstal doma s teplotami. Pelhřimovskou branku hájil Čekal, který hned ve čtvrté minutě lovil puk ze sítě poté, co Měrkova střela z levého kruhu skončila pod horní tyčkou.

Domácí měli šance na vyrovnání, ale brankář Vajgaru Kubeš kryl střely Jelínka i Tecla. Na druhé straně zahrozil Milotínský a Dvořák, ale vylámali si zuby na pohotovém Čekalovi.

Jihočeši hrozili i ve druhé třetině. Velkou příležitost na své holi měl Kupec, ale jeho šanci zlikvidovala lapačka domácího gólmana. Před hostujícím gólmanem bylo také horko. Blažek se zjevil zcela osamocen před svatyní Vajgaru, ale nedokázal dostatečně zvednout kotouč tak, aby překonal brankáře Jindřichova Hradce.

V polovině zápasu se diváci na stadionu dočkali druhé branky. Tentokrát se prosadil domácí Spartak po krásné souhře druhého útoku, na jejímž konci stál Marek Hadrava. Vyrovnávací branka vlila domácím novou krev do žil, která však rychle vymizela po brance Voříška.

Neuběhly ani dvě minuty a pelhřimovští fanoušci mohli oslavovat další branku. Akci prvního útoku zprvu zakončoval Martin Hadrava střelou z mezikruží. Jeho rána však propadla Kubešovi výstrojí a osamocený Hrbatý doklepával do prázdné branky.

Povedenou šestiminutovku zakončil opět druhý útok. Marek Hadrava zadovkou přenechal Kubátovi, který tak dostal Pelhřimov poprvé v zápase do vedení. V závěru třetiny se Suk dostal k individuální akci, když si nejprve obhodil obránce a poté brankáře, který ho následně fauloval. Suk se ještě v pádu snažil o zakončení a trefil tyč jindřichohradecké branky. Pak se rozjel k nařízenému trestnému střílení, ovšem Kubeš jeho kličku do forhendu pokryl betonem.

48 sekund po úvodu třetí periody vyrovnal Hradec, když Kupec překonal Čekala zrovna když se Hrbatý vracel z trestné lavice. Pelhřimov odpovídal na inkasovanou branku tlakem, především druhý útok dělal největší starosti obraně Vajgaru.

V polovině třetiny se řítil Kupec sám na Čekala. Puk orazítkoval tyč, který se následně odrazil do zad pelhřimovského gólmana. Už se zdálo, že nekrytý kotouč skončí za brankovou čárou, ale pohotový Čekal a Kubát vyškrábli touš z brankové linie.

V 56. minutě projel jako nůž máslem pelhřimovskou defenzivou Kupec a svým druhým gólem v utkání zařídil týmu z jihu Čech vedení. Pelhřimov koncem třetiny stupňoval tlak. Hradečtí si pomáhali fauly, za které šli pykat. Minutu a půl před koncem šel za katr Heršálek a Spartak ve hře bez brankáře dokázal vyrovnat. 41 sekund před koncem se po skvělém pasu Hrbatého prosadil Martin Hadrava.

Následné prodloužení branku nepřineslo i přesto, že hosté měli přesilovou hru. Paradoxem je, že v ní měl největší šanci Tecl, ale Kubeš se štěstím puk chytil. Ke slovu se dostaly samostatné nájezdy, ke kterým se postavilo dohromady osmnáct hráčů. Za domácí skórovali jen oba bratři Hadravové. Na druhé straně se prosadil Procházka, Voříšek a vítězný gól vsítil David Mazanec.

Po středečním maratonu tak Spartak zakončil rok 2011 se 42 body na šestém místě. Před ním je právě Vajgar, jenž má o dva body více a čtvrtá příčka patří Nymburku, který doma porazil Techniku Brno 4:3.

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák (asisten Spartaku Pelhřimov):

Bylo to vyrovnané utkání, ve kterém padlo hodně branek. Brzy jsme prohrávali, ovšem ve druhé třetině jsme dokázali vývoj otočit. Ale Vajgar nám opět odskočil na rozdíl jedné branky. Naštěstí se nám podařilo vyrovnat v šesti proti čtyřem, v což jsem věřil po zbytek zápasu.

Tomáš Bečka