HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
02.12.2011 | Tomáš Bečka, Jakub Joska | A-tým

Série proher prolomena! Spartak zvítězil v Chotěboři

Konečně. Spartaku se podařilo po pěti na body chudých utkání znovu naplno bodovat. I s Plachým v sestavě si svěřenci Martina Melouna odvážejí z Chotěboře vítězství 6:2, když právě navrátilec do sestavy zařídil první branku zápasu. Pelhřimov po celé utkání nepustil vedení ze svých rukou. Vítězný gól vstřelil na začátku druhé třetiny Marek Hadrava. Nelichotivá série proher je tak prolomena a strmý pád tabulkou je zastaven.

Chotěboř

02.12.2011
18:00
2:6
(1:2, 1:2, 0:2)
Pelhřimov
Branky a nahrávky:11. Stoklasa (Fila), 36. Pelán – 4. Plachý (Tecl), 8. Adam (Hadrava Martin), 22. Hadrava Marek (Kubát), 31. Tecl (Hrbatý), 53. Hadrava Martin (Rašner) 57. Hrbatý (Kubát) Vyloučení:4:4 Využití:0:2 V oslabení:0:0 Průběh utkání:0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:6

CHO: Kousal (31. Opršal) - Posmyk, Kesner, Štros, Blažek, Šíma, Mlejnek, Jánský, Fibikar, Pelán, Hospodka, Prachař, Fila, Stoklasa, Škarýd, Bělohlávek, Hnilička, Zemánek, Zítka

PEL: Dolejš - Rašner, Zelený, Adam, Kasalý, Plch, Beneš - Hrbatý, Tecl, Plachý - Kubát, Votápek, Hadrava Martin - Hadrava Marek, Zadražil, Havel, Hubata, Siřiště

Do pelhřimovské sestavy se po čtyřech zápasech vrátil Tomáš Plachý a jeho nástup nastartoval Spartak k vítězství nad Chotěboří.

Hned od úvodu se hrál podle všech očekávání vyrovnaný hokej, jenže hosté byli daleko přesnější v koncovce a vytvořili si mnohem více střel než Chotěbořští. V první desetiminutovce měla důvod k jásotu skupina fanoušků z Pelhřimova hned dvakrát, když síťku rozvlnili postupně Plachý a později obránce Adam. Lvi se nenechali rozhodit a domácí příznivci mohli poprvé v zápase zvednout ruce nad hlavu po kontaktní brance Filipa Stoklasy v 11. minutě. Chotěboř měla ještě do konce první části mnoho příležostí na srovnání skóre, jenže ani jedna z nich se neujala.

Chotěboř vstoupila so druhé periody svižně, ale jejich nadšení schladil Marek Hadrava, který se prodral až před Kousala a neomylně zavěsil. Střelecká impotence byla na holích Lvů bohužel i nadále, čehož využil v přesilové hře po hezké kombinaci s Hrbatým kapitán Tecl. Po této brance opustil domácí klec Roman Kousal a nahradil ho Petr Opršal. Pro Chotěboř to už začalo vypadat marně, ale jiskřičku naděje vykřesal ve 36. minutě tečí Blažkovy střely Pavel Pelán. Při jedné z chotěbořských šancí ujel ve vlastním oslabení Filip Stoklasa, který trefil břevno.

Ve třetí třetině se domácí dlouho pokoušeli o vstřelení branky, ale lepší hokej hrál Spartak, což se projevilo v 53. minutě, když se za asistence Adama Rašnera nemýlil Martin Hadrava. Od této chvíle se zápas víceméně dohrával a hosté, tak trochu se štěstím, přidali ještě jednu, šestou branku, a to z hole Hrbatého. Pelhřimov měl ještě pár šancí na zvýšení náskoku, ale Petr Opršal se již neinkasoval.

Tomáš Bečka