HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
05.02.2012 | Tomáš Bečka | A-tým

Pelhřimov udolal Kolín 5:3

V mrazivém počasí se proti sobě postavily celky Spartaku a Kolína. Po bezbrankové první třetině se ve druhé periodě ujali hosté dvoubrankového vedení. Ještě do přestávky však zkorigoval Votápek. Ve třetí třetině pak na ledě vypukl gólový koncert. A první housle hráli domácí střelci, když se jim podařilo čtyřikrát skórovat, a celkově tak vybojovat cenné vítězství 5:3. Za vítězství mohou děkovat pelhřimovští hráči především gólmanovi Dolejšovi, který předvedl perfektní výkon a držel kolínské střelce na distanc.

Pelhřimov

05.02.2012
17:00
5:3
(0:0, 1:2, 4:1)
Kolín
Branky a nahrávky: 32. Votápek (Martin Hadrava), 42. Martin Hadrava (Votápek, Martínek), 43. Kubát (Tecl), 46. Havel (Martin Hadrava, Plch), 50. Martin Hadrava (Hrbatý) – 25. Malý (Mejzr), 28. Nedbal (Pospíšil), 46. Mejzr (Pácal) Rozhodčí: Talpa – Dančišin, Matěječek Vyloučení: 3:6 Využití: 2:0 V oslabení: 0:0 Diváci: 158 Průběh utkání: 0:2, 4:2, 4:3, 5:3

PEL: Dolejš - Adam, Plch, Kasalý, Pour, Martínek, Zelený - Kubát, Tecl, Hrbatý - Votápek, Martin Hadrava, Havel - Vrátný, Marek Hadrava, Jelínek

KOL: Svoboda - Nedbal, Pýcha, Pácal, Barták, Richter, Špringl, Procházka, Malý, Kubát, Skokan, Morkes, Pospíšil, Mejzr, Ježek, Cerk, Čtvrtečka, Hloušek, Nekvasil, Javůrek

Pelhřimovskému publiku se dnes představila promíchaná sestava. Kubát se zařadil do první formace vedle Tecla a Hrbatého. Ve druhé formaci se představil Martin Hadrava na křídlech s Votápkem a Havlem. Třetí řadu opanovali junioři Vrátný, Jelínek a Marek Hadrava.

Utkání začalo ve vysokém tempu a šance střídala šanci. Hrbatý se prokličkoval až před kolínskou branku, ale již nedokázal zasunout za Svobodu. Poté se čím dál častěji tlačili do zakončení hosté a pelhřimovský brankář se měl co činit. V první větší příležitosti se ocitl kapitán Malý, ale na Dolejše nevyzrál. Sedm minut před koncem první části se do Dolejše navezl Morkes, který nejprve nezasunul puk pod padajícím gólmanem a při dorážce, kdy na něj zívala poloprázdná brána, taktéž neskóroval, protože ležící Dolejš vyškrábl hřbeten lapačky puk směřující do brány.

Na druhé straně se ukázalo duo nejzkušenějších hráčů. Kubát s Teclem postupovali dva na jednoho, ale pelhřimovský kapitán při zakončení nevyzrál na kolínského gólmana. Ve druhé dvacetiminutovce se opět musel ohánět ochránce domácí svatyně. Ve 25. minutě však byl krátký na zakončení Malého. O chvíli později uháněl na Dolejše Mejzr, leč na havlíčkobrodského odchovance si s bekhendový blafák nepřišel.

O tři minuty později ale musel pelhřimovský brankář lovit puk ze sítě podruhé poté, co Nedbal potrestal zmatky v domácí obraně. Na druhý inkasovaný gól mohl záhy odpovědět Votápek, ovšem z bezprostřední blízkosti minul prázdnou bránu. To co se mu nepovedlo ve 28. minutě, si vynahradil v minutě třicáté druhé. V pravém kruhu se Votápek dostal k odraženému puku a střelou švihem vymetl pavučinu v levém rohu Svobodovy branky.

Poslední část začala pro Spartak jako z říše snů. Minutu a půl po úvodním vhazování se v přesilové hře prosadil Martin Hadrava, když se k němu puk šťastně odrazil, a starší z bratrů Hadravových tak mohl skórovat do prázdné brány. O 35 sekund později oslavovali domácí příznivci další branku, kterou zaznamenal Kubát střelou v kleče z ostrého úhlu. Povedenou šestiminutovku z kraje třetiny zakončil Havel golfovým úderem z pravého kruhu. Sotva však dozněly oslavné chorály po čtvrtém pelhřimovském gólu, tak Kolín snížil na 4:3. Zasloužil se o to útočník Mejzr.

Ve druhé polovině třetí třetiny měli více ze hry domácí. Dobrou příležitost měl na holi Adam, ale po jeho ráně z mezikruží zaduněl jen mantinel za kolínskou brankou. Deset minut před koncem určil Martin Hadrava končený stav utkání. Zpoza brány mu Hrbatý adresoval přesnou přihrávku, po které se octil mladý útočník sám před gólmanem. Chladnokrevně si počkal na vhodný moment, a pak poslal puk nekompromisně pod horní tyč.

Pelhřimov v pohledném zápase získal tři body a přiblížil se Žďáru nad Sázavou na rozdíl pěti bodů, jelikož Plameny doma klopýtly s Kutnou Horou 4:5. Navíc se Spartaku povedlo vyhrát doma od 14.12., kdy Melounovi svěřenci porazili Sršně z Kutné Hory.

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák (asistent trenéra Spartaku Pelhřimov): Dnes jsme si zasloužili vyhrát, protože celý zápas jsme poctivě odmakali. Využili jsme přesilovky, snažili jsme se střílet a naštěstí nám to tam dnes spadlo. Poslední dobou se nám nedařilo, ale v tomto utkání z kluků spadla nervozita a najednou šlo vše tak, jak má.

Tomáš Bečka