HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
08.09.2011 | Jiří Rada, foto: Zbyněk Zápotočný | A-tým

V pochmurné atmosféře Pelhřimov překvapit nedokázal

Na poslední chvíli zorganizovaný zápas mezi prvoligovou Jihlavou a druholigovým Pelhřimovem se odehrál ve smutné atmosféře, neboť úvodu utkání předcházela minuta ticha za zemřelé české reprezentanty. Do branky Spartaku se postavil jihlavský brankář Halmoši, ale ani on nedokázal své jihlavské spoluhráče zastavit v divoké jízdě. Na druhou stranu patří hráčům Spartaku velký obdiv, že i na poslední chvíli dokázali dorazit k zápasu ze zaměstnání.

Jihlava

08.09.2011
17:15
6:0
(1:0, 2:0, 3:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 8. Karpov (Čachotský, Kaláb), 25. Hodek (Kaláb), 38. Krupka (Pometlo, Kolafa), 42. Padělek (Zeman), 54. Zeman (Padělek), 59. Čachotský (Maliník) . Rozhodčí: Vokurka - Guth, Rittich.. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 6:0.

JIH: Novotný - Kolda, Grundmanis, Petráček, Kolafa, Kaláb, Ficenc, Malena, Drtina - Hodek, Jeslínek, Čachotský, Padělek, Zeman, Krupka, Pometlo, Mikšovský, Polcar, Karpov, Bezděk, Maliník

PEL: Halmoši - Rašner, Kasalý, Adam, Plch, Kůrka, Tecl, Plachý, Vrátný, Kubát, Havel, Suk, Votápek, Hadrava, Siřiště, Zelený, Vitera, Špila, Zadražil

Před úvodním hvizdem přípravného utkání byla uctěna minutou ticha památka všech, kteří zahynuli při leteckém neštěstí mužstva Lokomotiv Moskva. Na palubě letounu Jak-42 byli také čeští reprezentanti Karel Rachůnek, Jan Marek, Josef Vašíček a slovenský reprezentant Pavol Demitra. Čest jejich památce.

Již v úvodu bylo jasné, že nepříjemná pachuť neštěstí jen tak nezmizí. Projevila se na hráčích i fanoušcích. Všichni hokejisté včetně rozhodčích nastoupili s černou páskou. Utkání se rozjíždělo velice pomalu. Úvodní větší příležitost měl ve 4. minutě Michael Polcar, když tečoval střílenou přihrávce lotyšského beka Grundmanise. Domácí měli již od začátku jednoznačně navrch. Gólově se prosadili až v čase 7:37, kdy využil hned první početní výhodu Tomáš Karpov – 1:0. V minutě 15. Pak nebezpečně pálil Lukáš Krupka. Jeho střela ale postrádala patřičnou přesnost. Úvodní dvacetiminutovka byla zcela pod taktovkou Dukly Jihlava.

V čase 24:45 Dukla navýšila své vedení. Daniel Hodek prokázal před brankou hostí důraz a zkušenost a překonal Halmošiho (dnes Pelhřimov) – 2:0. Po přelomu utkání rozsvítil Daniel Hodek červené světlo podruhé. Jeho branka ale nemohla platit, ostřílený útočník měl totiž svou hůl až příliš vysoko. Hnedle poté uháněl na gólmana hostí zcela sám Petr Domin. Dominik Halmoši ale prokázal, že má svého protivníka dobře přečteného. Na časomíře svítilo 37:10, když se skóre opět hýbalo. Hrdinou okamžiku se stal Lukáš Krupka – 3:0. Za tohoto skóre se také odcházelo do kabin.

Sotva se hráči na ledové ploše rozkoukali, už znovu zvedali ruce nad hlavu. Nejšťastnějším byl ale Aleš Padělek, který vymetl růžek Halmošiho klece – 4:0. Pelhřimovští si občas dokázali získat územní převahu, k ničemu ale nevedla. Proto se mohla radovat opět Dukla. V 54. minutě skóroval po brilantní práci kolegy Padělka Adam Zeman – 5:0. Brzy zahrozili také hosté. Před Novotným se nečekaně objevil Hadrava, jehož pokus mířil mimo. O minutu později pálil od modré Marián Havel. Jeho střelu ale domácí gólman zlikvidoval. Dukla přeci jenom přidala ještě jednu branku. Tomáš Čachotský vyskočil z trestné lavice, obdržel přihrávku od Romana Maliníka a samostatný nájezd zkušeně blafákem zakončil – 6:0. Tento stav již svítil na časomíře i při závěrečné siréně.

Jihlavští hokejisté tak své poslední přípravné utkání zvládli na jedničku. V příštím klání již půjde o prvoligové body. Bude tomu tak Berouně, kam Dukla Jihlava zajíždí 14. září. Povede se červenožlutým vstoupit do sezony správnou nohou?

Ohlasy po utkání

Patrik Augusta (trenér HC Dukla Jihlava): „Za prvé bych chtěl poděkovat Pelhřimovu, že takhle narychlo přijel a umožni nám odehrát utkání, které Hradec odřekl. My jsme ho chtěli odehrát, abychom uctili památku kluků po tragédii v Rusku.“

Martin Meloun (trenér Spartak Pelhřimov): „Hráli jsme s lepším soupeřem. Dozvěděli jsme se to ve 2 hodiny odpoledne, sháněli jsme se po práci. Nakonec jsme se sešli téměř všichni. Hráli jsme proti prvoligovému týmu, byli lepší. Tento zápas byl navíc, měli jsme ho místo tréninku.“