HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
14.08.2012 | Tomáš Bečka, Pavel Blažek | A-tým

Tradičně vysoká výhra nad Vajgarem se zrodila ve druhé třetině

Druhé vystoupení mají za sebou pelhřimovští hokejisté a tradice vysokých výher nad Vajgarem trvá. Po šedesáti minutách svítila na tabuli opět dvojciferná číslice, tentokrát desítka. Spartak vkročil do zápasu skvěle, když po devatenácti sekundách poprvé rozjásal hrstku fanoušků Plachý. Do poloviny utkání se hosté drželi na dostřel, ale v závěru druhé třetiny domácí odskočili do čtyřbrankového trháku, na který Vajgar nedokázal zareagovat.

Pelhřimov

14.08.2012
18:00
10:4
(3:1, 4:2, 3:1)
Jindřichův Hradec
Branky a nahrávky: 1. Plachý (Hrbatý), 12. Martin Hadrava, 15. Bezděk, 23. Hrbatý (Tecl), 26. Bezděk, 32. Plachý (Hrbatý, Martínek), 35. Tecl (Hrbatý, Plachý), 41. Hrbatý (Plachý), 42. Martin Hadrava (Marek Hadrava, Bezděk), 44. Hrbatý (Plachý) – 19. Dvořák (Měrka), 22. Skokan (Mazanec), 26. Měrka, 58. Kupec Rozhodčí: Jílek – Svoboda, Chobský Vyloučení: 5:4 Využití: 1:1 V oslabení: 0:1 Diváci: 160 Průběh utkání: 3:0, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 10:3, 10:4

PEL: Jíra (30. Čekal) - Kasalý, Adam, Martínek, Veselý, Fibikar, Beneš, Zdeněk Jelínek - Plachý, Tecl, Hrbatý - Bezděk, Marek Hadrava, Martin Hadrava - Votápek, Martin Jelínek, Vrátný - Barták

JHR: Kubeš (30. Krásný) - Chmel, Tupý, Maryška, Ištvaník, Kohút, Tržík, Popelka, Dvořák, Kupec, Měrka, Fiala, Tomšík, Mazanec, Záhora, Jasanský, Skokan

Vstup do zápasu měl Spartak raketový. Stačilo 19 vteřin a první útok domácích otevřel skóre utkání, když Plachý zblízka prostřelil Kubeše. Úvodní minuty se nesly ve znamení mírného tlaku Spartaku, poté se však Vajgar osmělil a několikrát nebezpečně atakoval domácí svatyni, kterou hájil Jan Jíra. V půli první třetiny měli hosté výhodu přesilové hry 5 na 3, ale byli to domácí, kteří zahrozili po úniku Votápka. S postupem času se Vajgar začal stále více tlačit před Jíru, který byl v této fázi zápasu bezchybný. V 11. minutě ujel domácí Martin Hadrava, při zakončení byl faulován a následné trestné střílení s přehledem proměnil mezi Kubešovy betony. V 15. minutě bylo znovu o něco veseleji, když Bezděk střelou mezi kruhy využil přesilovou hru. Hosté se ale nenechali zahanbit a ještě před první sirénou stačili snížit po úniku Dvořáka ve vlastním oslabení.

Druhá třetina začala náporem mužstva od Vajgaru, který vrcholil střelou Skokana, za kterou se Jíra natahoval marně. Následný tlak hostí netrval dlouho, zmatek v obraně Vajgaru využil elitní útok domácích a jmenovitě Hrbatý rozjásal domácí fanoušky počtvrté. Hra se v této fázi zápasu přelévala na obě strany a skóre se opět měnilo v 26. minutě, kdy Měrka tvrdou střelou prostřelil domácího gólmana a dotáhl svůj tým na jednobrankový rozdíl. Následovala vyrovnaná pasáž hry, kterou utnul krásnou individuální akcí Bezděk, který ve 30. minutě proplul domácí obranou a pohodlně zavěsil. V polovině zápasu dostali šanci náhradní brankáři Čekal s Krásným. Byl to však hostující gólman, který měl s postupem času více práce. Nejprve upravil skóre ve 32. minutě Plachý po přihrávce Hrbatého, poté měli hosté k dispozici nevyužitou přesilovou hru, po jejím konci se vrátil z trestné lavice Plachý, předložil pas Hrbatému a souhru prvního útoku dokonal střelou do prázdné Tecl. Spartak měl v této části hry navrch, druhá třetina položila základ celkovému vítěztví.

Nástup Spartaku do třetí části byl opět na výbornou. Neuběhla ani minuta a Hrbatý zblízka prostřelil Krásného. To ale nebylo vše, v končící 42.minutě využil závar v obranné třetině Vajgaru Martin Hadrava a zatížil hostující konto devátou brankou. Netrvalo dlouho a fanoušci Spartaku se dočkali vzývané "desítky", pohlednou souhru prvního útoku přetavil Hrbatý v hattrick. Následující minuty přinesly pokles tempa a utkání se již dohrávalo. Oba brankáři byli bezchybní, tečku za střelecky vydařeným zápasem ale udělal hostující Kupec, který v 58. minutě překonal tečovanou střelou Čekala. Více se již do 60 minut nevešlo, takže Spartak Pelhřimov nakonec rozstřílel Vajgar 10:4.

Po zápase se obě mužstva utkala v samostatných nájezdech, v první části byli úspěšní Plachý a Tupý, následovalo tedy prodloužení, ve kterém konečnou výhru domácích potvrdil úspěšným blafákem Dominik Kasalý.

V tomto zápase se Spartak spravil chuť a po zásluze vyhrál vysoko 10:4. Další přípravný zápas se hraje již tento pátek v 18:00, kdy na domácím ledě přivítáme Milevsko.

Ohlasy po utkání

Martin Meloun (hlavní trenér Spartaku Pelhřimov): Pro většinu hráčů to byl první přátelák a také podle toho vypadal výkon. Hrál se útočný hokej, bez vyloženého bránění či jiných systémů. Hlavní je, že kluci si dobře zahráli. O kvalitě naší či soupeře bych se zatím nebavil. Hradec to takto má už dva roky. Dnes tady vysoko prohrál už potřetí, ale kvality se teď hodnotit nedají.

Pavel Blažek