HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
01.09.2012 | Radek Kolín, Pavel Blažek | A-tým

Rezerva Spartaku utrpěla těžký debakl

V přípravě na novou sezónu pokračuje i rezerva Spartaku Pelhřimov, která k dalšímu střetnutí zavítala na led HC Milevska 2010. Milevsko bylo v tomto zápase velkým favoritem a svojí roli potvrdilo, když pelhřimovské konto zatížilo jedenácti brankami. Čestný úspěch B týmu Pelhřimova zaznamenal Tomáš Vodička. Další přípravné utkání čeká B tým Spartaku v úterý 4. září. K vidění bude pelhřimovské derby.

Milevsko
Milevsko
01.09.2012
18:00
11:1
(3:0, 5:1, 3:0)
Pelhřimov B
Branky a nahrávky: 2. Culek (Štěrba), 3. Bláha (Urbanec), 12. Volf (Sýbek, Culek), 22. Bláha (Urbanec), 25. Bláha (Štěrba), 28. Fořt (Procházka), 30. Urbanec (Kořánek, Bláha), 31. Sýbek (Culek, Volf), 43. Novák (Hlinka), 45. Sibernágl (Burda), 53. Volf - 35. Vodička (Kubíček) Rozhodčí: Schlixbier - Čáp, Sláma Vyloučení: 2:0 Využití: 0:0 V oslabení: 0:0 Průběh utkání: 8:0, 8:1, 11:1

MIL: Pipek (od 41. Knap) – Štych, Hlinka, Štěrba, Klíma, Procházka, Srdínko – Urbanec, Bláha, Kořánek (od 33. Míšek) - Culek, Sýbek,Volf - Król, Paule, Fořt- Silbernágl, Burda, Novák

SPB: Jíra – Kasalý, Beneš, Jelínek, Vrátný – Moucha, Votápek, Knězu - Kubíček, Vodička, Sochar

Už po jedenácti vteřinách hry zachytil Josef Urbanec soupeřovu rozehrávku, ale z kruhu trefil jen boční konstrukci. V polovině 2. minuty už šlo Milevsko do vedení. Po závaru vychytal před pelhřimovskou brankou domácí útočníky hostující gólman Jíra. Nakonec však neudržel střelu Romana Štěrby a Lukáš Culek dorazil puk do branky. Za minutu už to bylo o dva góly. Josef Urbanec přihrával zpoza branky a Milan Bláha prostřelil brankaře. Třetímu gólu předcházela pohledná kombinace celého útoku. Po posunutí Lukáše Culka Jan Sýbek prostrčil puk obránci mezi nohy na před brankou osamoceného Volfa, jenž se nemýlil.

Brzy poté ujel soupeřově obraně Jiří Fořt, ale brankaře nepřekonal. V 15. minutě projel podél mantinelu Procházka, mezi kruhy našel Jana Sýbka, Jíra jeho střelu betonem vykopl. V 17. minutě se při přesilovce dočkal své první šance i Pelhřimov. Votápek vyjel z rohu před branku, ale gólman Milevska jeho atak zastavil. V hostující početní výhodě mělo možnost i Milevsko, když Milan Bláha vyjel zpoza branky, avšak bekhendem na Jíru nevyzrál.

Hned na začátku prostřední části přidalo Milevsko další gól. Bláha se proháčkoval z kruhu až před branku a prostrčil puk mezi gólmanovými chrániči. Ve 25. minutě při signalizovaném hostujícím trestu našel Roman Štěrba od modré u tyčky Bláhu, jenž přidal 5. gól. Pak měl ojedinělou příležitost Pelhřimov, když Vodičku po vyjetí zpoza branky vychytal Václav Pipek lapačkou.

Milevsko dál navyšovalo skóre. Pavel Procházka pronikl podél levého mantinelu, u druhé tyčky našel skórujícího Fořta. Pak Milan Bláha unikl po pravé straně, poslal puk mezi kruhy, kde Milan Kořánek sám proti brankaři předal puk Josefu Urbancovi, proti kterému už byla jen prázdná branka. Za minutu přidal 8. gól Jan Sýbek, jenž se trefil z prostoru kruhů nad brankařovo rameno. V 32. minutě se Pelhřimov dostal do přečíslení 2 na 1, ale střelu Votápka z kruhu Václav Pipek zneškodnil. Pelhřimov se přeci jen dočkal čestného úspěchu, když dotlačil puk do branky u tyčky dorážející Vodička. Ani Milevsko nedokázalo využít přečíslení 2 na 1, když příhru Urbance v gól nepřetavil Štěrba.

Do posledního dějství nastoupilo Milevsko s Lukášem Knapem v brance a v silně redukované sestavě. I tak pokračovala hra kočky s myší. A přibyly i další góly. Střelu Petra Hlinky Jíra ještě vyrazil, Novák si však stáhl puk ze vzduchu a podél brankaře jej poslal do branky. V 45. minutě se Zdeněk Burda prohnal soupeřovým pásmem, před brankou našel Silbernágla, který usměrnil puk pod horní tyčku.

V 51. minutě po prostrčení Ivo Nováka najížděl sám na brankaře Zdeněk Burda, ale s bekhendovou kličkou neuspěl. Konečnou podobu výsledku dal v 53. minutě Radek Volf, jenž vyjel před branku z rohu a prostřelil gólmana. Tímto gólem se navíc uzavřely brankové hody dnešního večera.

Radek Kolín