HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
11.09.2012 | Tomáš Bečka | A-tým

Pelhřimovské derby zvládl lépe první tým

Do zápasu vstupovalo béčko s desetigólovým vedením a ani to mu nestačilo k tomu, aby vyhrál sázku o sud piva. První mužstvo se postupem času stále zlepšovalo. V první třetině vstřelilo tři branky, ve druhé už pět gólů a v poslední části dokonce osm. A protože rezerva překonala Melounovu obranu pouze třikrát, nebylo o vítězi sázky pochyb. Po skončení zápasu tedy svítilo na světelné tabuli skóre 16:13.

Pelhřimov

11.09.2012
18:00
16:13
(3:0, 5:2, 8:1)
Pelhřimov B
Branky a nahrávky: 2. Kubát (Hadrava Marek), 5. Jelínek, 14. Martin Hadrava (Suk), 26. Vrátný (Tecl), 27. Suk, 34. Bezděk, 37. Bezděk (Kubát), 21. Adam, 43. Bezděk, 46. Tecl (Vrátný), 54. Tecl, 55. Martin Hadrava (Suk, Kubát), 56. Votápek (Martin Hadrava), 57. Marek Hadrava (Kubát), 58. Kubát, 59. Suk (Votápek) - 27. Moucha (Siřiště), 28. Hubata (Knězů), 43. Miloslav Barták. Rozhodčí: Mikeš, Kučera Vyloučení: Využití: V oslabení: Diváci: Průběh utkání: 5:10, 5:12, 9:12, 9:13, 16:13

PEL: Čekal (40. Jíra) - Zelený, Veselý, Zdeněk Jelínek, Kasalý, Beneš, Adam - Tecl, Vrátný, Martin Jelínek - Kubát, Marek Hadrava, Bezděk - Votápek, Martin Hadrava, Suk

SPB: Havlík (52. Svoboda) - Linhart, Kutílek, Brtna, Zajíček - Zadražil, Knězů, Hubata, Kubíček, Miloslav Barták, Vodička, Sochor, Jan Barták, Moucha, Siřiště

Ještě před tím, než bylo vhozeno úvodní buly, svítilo na světelné tabuli skóre 0:10 ve prospěch B – týmu. Ten měl totiž náskok, který souvisel se sázkou o sud piva. Které mužstvo mělo po skončení zápasu na svém kontě více branek, to se mohlo těšit na slibovanou odměnu zaplacenou poraženým celkem.

Do utkání vstoupil lépe Melounův celek. Již po pěti minutách vedl A – tým 2:0 po brankách Kubáta a Marka Hadravy. Na další gól si museli fanoušci počkat do 14. minuty. Martin Hadrava střelou pod víko zaznamenal třetí gól áčka.

První branka druhé periody padla již po pěti minutách. Tecl s Vrátným využili přečíslení, které druhý jmenovaný zakončil pod padajícího Havlíka. Po minutě musel gólman rezervy lovit puk ze sítě popáté. Tentokráte se prosadil navrátilec do sestavy Suk, který ujel obraně ve vlastním oslabení a nadvakrát překonal brankáře.

Ve 27. minutě se poprvé prosadil i pro tento zápas hostující celek. Moucha zužitkoval vyloučení, a zaznamenal tak první reálný gól svého týmu v zápase. O minutu později se rezerva dokázala prosadit znovu. Hubata střelou z pravého kruhu překonal přesouvajícího se Čekala.

V polovině zápasu dal o sobě poprvé vědět Bezděk. V rozmezí tří minut nasázel dvě branky, které byly jako přes kopírák. Pokaždé střílel z mezikruží a vždy vymetl pavučinu z levého horního růžku.

V poslední sekundě druhé dvacetiminutovky si vybral slabší chvilku brankář rezervy Havlík. Obránce Adam nahazoval puk na hostující branku a neposedný touš propadl gólmanovi mezi betony.

Poslední třetinu zahájil svým třetím gólem v zápase Bezděk. Poté ihned po vhazování se však vydal na zteč Barták a svou misi dotáhl do zdárného konce v podobě třetí gólu svého týmu.

Od této doby se už trefovali jen svěřenci trenérského dua Meloun – Padělek. Ve 46. minutě přidal desátý gól Tecl. O osm minut později se znovu prosadil pelhřimovský kapitán. Dělovkou z mezikruží nedal Tecl Havlíkovi žádnou šanci

Neuběhla ani minuta a B – tým mohl jen sledovat, jak se jeho rivalové radují po jedenácté. Povedenou střelou pod vyrážečku snížil na rozdíl jediného gólu Martin Hadrava.

Skvělá pasáž prvního mužstva pokračovala. O další půl minutu se totiž trefil Votápek, jenž vyrovnal stav utkání. Za sedmdesát šest sekund dokonal obrat Marek Hadrava.

Takto to pokračovalo až do konce zápasu. V 58. a 59. minutě přidali domácí ještě dvě branky. Jmenovitě Kubát se Sukem.

Tento zajímavý duel tak vyzněl lépe pro první tým, který dokázal během šedesáti minut vymazat desetigólové manko a zvítězit 16:13. Generálka na první ligový zápas se tedy vyvedla na výbornou.

Ohlasy po utkání

Martin Meloun (hlavní trenér "A" týmu Spartaku Pelhřimov): Poslední přípravný zápas bychom asi měli hrát s nějakým těžším soupeřem, ale dopadlo to takto, alespoň si hráči zastříleli. Začátek zápasu jsme trochu podcenili, ale pak se naše hra zlepšovala, až se nám podařilo vstřelit šestnáct gólů.

Jan Dvořák: (trenér „B“ týmu Spartaku Pelhřimov): Dostali jsme náskok deseti gólů, ale ani to nestačilo. Hodně byl znát rozdíl obou mužstev, navíc tento zápas jsme odehráli pouze na čtyři beky. Stále děláme individuální chyby, nepomáháme si do zadu… Prostě v zápase opakujeme stále stejné chyby. Na jednu stranu jsme dostali zatím nejvíce branek, ale zase jsme nejvíce vstřelili. Měli jsme i další šance, ale v zakončení možná chybělo trochu štěstíčka. Dále nás čeká Žirovnice, se kterou očekávám vyrovnanější zápas.

Tomáš Bečka