HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
17.11.2007 | Marcel Doubek | A-tým

Tři body za bojovnost a disciplínu

Pelhřimovští hokejisté si přivážejí z Benešova cenné tři body. Do sestavy hostí se po dvouzápasovém distancu vrátil Tomáš Hadrava a hned si připsal branku. V dresu domácích se jako náhrada za Tomáše Kucharčíka objevil extraligou protřelý Petr Kořínek. Jedinou kaňkou utkání je zranění útočníka Pelhřimova Tomáše Plachého. Velmi dobrý výkon podal brankář David Adamec.

Benešov
ZS Na Sladovce
17.11.2007
17:00
2:5
(0:1, 0:1, 2:3)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 48. Ambrož (Verbík R.), 59. Verbík J. (Kořínek) - 18. Tecl (Hrbatý), 33. Florián (Anderle), 44. Digrin (Hadrava), 53. Hadrava (Šejnoha), 60. Anderle. Rozhodčí: Jílek - Ledinský, Sekula. Vyloučení: 6:6 navíc Verbík J. (Bns) 10 min OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 218. Střely na branku: 31:26. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4, 2:5.

BNS: Malík - Čapek, Macek, Kouba, Košatka, Verbík J., Pinka - Moravec, Kořínek, Peťovský - Jaeger, Jágr, Oberreiter - Frodl, Bartoš, Verbík R. - Ambrož

PEL: Adamec - Meloun, Vácha, Beránek, Plch, Smetana, Prostředník - Hrbatý, Plachý (51. Šejnoha), Tecl - Ondráček, Anderle, Florián - Digrin, Stromko, Hadrava

Domácí do utkání vstupovali s dvěma výhrami v řadě, při nichž neinkasovali jedinou branku. A začali mírně aktivněji. Pelhřimov, jak před utkáním avizoval trenér Pavel Zmrhal, spíše vyčkával, s čím soupeř přijde. K většímu ohrožení branky se Benešovští dostali v 7. minutě při přesilové hře, při níž měli několik nebezpečných střel. Hosté odpověděli šancí ze 13. minuty, kdy Marek Anderle vyslal do sóla novice v pelhřimovském dresu Martina Ondráčka, ten ale Malíka nepřekonal. Další šanci měl Pelhřimov v 18. minutě. Martin Tecl obral domácí obránce o puk, na Malíka však nevyzrál, následně ale vybojoval puk Jan Hrbatý, našel Martina Tecla, který blafákem do bekhendu překonal hostujícího brankáře poprvé. Domácí mohli odpovědět o chvíli později, Bartoš ovšem nechal jen vyniknout Adamcovu lapačku.

Do druhé třetiny vstoupili opět trochu aktivněji domácí, ale s postupem času začali hosté přebírat iniciativu. Ve 33. minutě se Pelhřimovu podařilo přidat druhý gól. Marek Anderle našel Jaromíra Floriána a jeho střela přepadla přes Malíka do branky. Ve 36. minutě přihrával Tomáš Plachý do dobré šance Floriánovi, ale obránci jeho střelu zblokovali. Do kabin tedy šli hosté s nadějným dvoubrankovým náskokem.

Pelhřimov do třetí třetiny vstoupil skvěle, ve 44. minutě přidal třetí branku. V utkání se prosadila i třetí formace Spartaku. Tomáš Hadrava našel Marka Digrina a ten střelou nad lapačku překonal Malíka. Jak je jeho dobrým zvykem svůj gól řádně oslavil a potěšil tím početnou skupinku fanoušků Pelhřimova. Hned následně vybídl ke skórování Tomáš Plachý Martina Tecla, jenže Malík jeho pokus zneškodnil. V čase 47:27 se Benešovským podařilo odpovědět. Roman Verbík našel Michala Ambrože, ten se dostal za hostující obranu a blafákem do bekhendu nedal Adamcovi šanci. V 51. minutě přišel pro Pelhřimovské smolný moment zápasu. Rozjetého Tomáše Plachého v rychlosti tvrdě srazil Libor Pinka a utkání pro centra pelhřimovského prvního útoku předčasně skončilo. Podle prvních zpráv se pravděpodobně jedná o naražená žebra. Místo Tomáše Plachého naskočil do sestavy Jan Šejnoha a hned v prvním střídání se prezentoval nahrávkou na gól Tomáše Hadravy. Domácím se ještě podařilo snížit, ale na zvrat v utkání již bylo pozdě. V čase 58:16 připravil gól pro Jakuba Verbíka ex-ligista Petr Kořínek. Domácí pak ještě sáhli ke hře bez brankáře a střelou do prázdné branky dal výsledku konečnou podobu Marek Anderle.

Hosté si z Benešova odvážejí na Vysočinu cenné tři body. Velmi dobrý výkon předvedl David Adamec, který byl základním kamenem úspěchu hokejistů Pelhřimova. Hosty dovedl k úspěchu skvělý kolektivní výkon.

Marcel Doubek