HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
19.09.2012 | Tomáš Bečka, úvodní foto: archiv www.hcmb.cz | A-tým

Ani na druhý pokus Spartak body nezískal

Pelhřimov odcestoval ke svému druhému utkání na led Moravských Budějovic. A utkání příliš branek nenabídlo. V první třetině se hosté ujali vedení zásluhou Bezděka, ale to bylo z jejich strany vše. V poslední periodě totiž domácí dokázali strhnout vedení na svou stranu dvěma góly, a druholigový nováček tak ani ve svém druhém zápase nepoznal hořkost porážky. Naopak Pelhřimov na první body stále čeká.

Moravské Budějovice

19.09.2012
18:30
2:1
(0:1, 0:0, 2:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 41. Kovalský (Jánský), 52. Novák (Kadlec) - 14. Bezděk (Adam) Rozhodčí: Pech - Chocholouš, Kříž Vyloučení: 7:9 Využití: 0:1 V oslabení: 0:0 Diváci: 335 Průběh utkání: 0:1, 2:1

MOR: Boška - Sechovec, Novák, Kún, Prkna, Peroutka, Vlašín - Bula, Zahradník, Křenek - Barták, Kovalský, Jánský - Kundela, Dostál, Sobotka - Prokš, Kadlec, Pěška.

PEL: Čekal - Zelený, Adam, Rašner, Veselý, Kasalý, Martinek, Beneš, Jelínek Zdeněk, Tobola - Tecl, Plachý, Hrbatý - Kubát, Hadrava Marek, Bezděk - Votápek, Hadrava Martin, Jelínek Martin.

Do utkání vkročil lépe domácí tým, ale Čekal zatím držel domácí střelce na uzdě. Postupně si poradil s pokusy Zahradníka i Bartáka. I před Boškem bylo živo, ovšem i on držel čisté konto. Leč pouze do 14. minuty. V té době hrál Spartak přesilovku, Adam našel zpoza branky Bezděka a ten svým druhým gólem v sezoně poslal Pelhřimov do vedení. Domácí do konce první části ještě zahrozili, ale hostující obrana odolávala všem nástrahám.

Druhá třetina začala slibnými šancemi na obou stranách. Nejprve si vytvořili gólovou příležitost hráči Spartaku, když přihrávku podél domácí branky netrefil Tomáš Plachý. O minutu později se zrodila gólovka i na druhém konci kluziště. Petr Zahradník ke smůle Žihadel trefil jen připraveného Čekala.

V polovině druhé minuty byl rozhodčím poslán na hanbu hostující Richard Adam za nedovolené bránění. Místo tlaku domácích však přišla šance hostů – své brusle nastartoval Petr Votápek a moravskobudějovičtí obránci jej marně stíhali. Naštěstí pro domácí stál v brance Boška, který nebezpečnou situaci zvládl. Ke konci přesilové hry měl možnost vyrovnat David Křenek, který tečoval přihrávku Vlašína o centimetry mimo hostující branky.

V následující pasáži byl k vidění snad jen náznak šarvátky mezi Janem Bulou a Petrem Veselým. Oba aktéři odjeli za hrubost zchladit vášně na trestnou lavici. Zanedlouho po nich za stejný přestupek zpytoval svědomí i Petr Zahradník. V této části se hrálo „nahoru – dolů“, ale většina akcí končila v rozích kluziště. Za zmínku stojí pouze střela Libora Bezděka, která Božkovi vypadla z výstroje, ale dorážku stejného hráče už si domácí strážce svatyně pohlídal. Šest vteřin před koncem druhé třetiny mohl jít Pelhřimov do dvoubrankového vedení. Střelu Zeleného z ideální pozice budějovický gólman polapil.

Nástup do třetí třetiny se domácím povedl na výbornou. Už po šestatřiceti sekundách se prosadil Kovalský. Za nedlouho mohl vrátit do vedení Plachý, který v oslabení ujela a protože ho vracející se Sobotka hákoval, nařídil rozhodčí trestné střílení. Plachý však svůj blafák nedotáhl do zdárného konce. V 52. minutě se poprvé v utkání ujali vedení svěřenci trenéra Cakla. Jakub Kadlec vybojoval puk v rohu, přihrál do mezikruží Petru Novákovi, který se prosadil střelou nad Čekalovy betony.

Pelhřimov zkoušel v posledních minutách hru bez brankáře, ovšem ani to nepomohl k vyrovnání. Spartak tedy ani na druhý pokus nezískal kýžené body a v tabulce se propadl až na samé dno. Další šanci bude mít pelhřimovský celek už tuto sobotu proti Jindřichovu Hradci.

autor: Jan Tesař

Tomáš Bečka