HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
25.11.2007 | Marcel Doubek | A-tým

Bod z Kolína má cenu zlata

Pelhřimovští hokejisté vybojovali cenný bod na horkém ledě kolínských Kozlů. Domácího brankáře Melnu překonali hned šestkrát, když se činil hlavně křídelník první formce Jan Hrbatý, který vstřelil hattrick. Za zmínku též stojí pět gólových přihrávek kolínského forvarda Jana Kubišty.

Kolín
ZS Kolín
25.11.2007
17:00
6:6 pr.
(2:1, 2:2, 2:3 - 0:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 8. Hruška (Kubišta), 11. Morkes (Kubišta, Hruška), 37. Taragel (Hrčka), 39. Barinka (Kubišta), 44. Hrčka (Kubišta), 48. Hruška (Kubišta) - 2. Hrbatý (Stromko), 26. Anderle (Plch, Beránek), 29. Šejnoha (Anderle, Florián), 45. Anderle (Šejnoha), 47. Hrbatý (Stromko), 57. Hrbatý (Stromko). Rozhodčí: Úlehla - Ježek, Zídek. Vyloučení: 11:11, navíc Pomichálek (KOL) os. trest do konce utkání a Klíma (PEL) 5+DKU. Využití: 4:4. V oslabení: 1:0. Diváci: 1000. Střely na branku: 34:26. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 5:3, 5:5, 6:5, 6:6.

KOL: Melna - Ivičič, Komárek, Morkes, Hrčka, Pýcha - Pelán, Kubišta, Hruška - Mejzr, Kubát, Taragel - Šebesta, Pomichálek, Čtvrtečka - Barinka

PEL: Adamec - Vácha, Meloun, Plch, Beránek, Smetana, Klíma - Hrbatý, Stromko, Tecl - Florián, Anderle, Šejnoha - Digrin, Hadrava, Ondráček - Špatenka

Utkání začalo pěkně zostra. Hned v první minutě měl velkou šanci domácí Hruška, ale Adamec si z jeho nájezdem poradil. A tak udeřilo na druhé straně. Jakub Stromko našel Jana Hrbatého a ten tvrdou střelou překonal Melnu v brance Kolína. Utkání dál pokračovalo ve strhujícím tempu a domácím borcům se v 8. minutě podařilo vyrovnat. Přesilovkovou kombinaci po přihrávce Kubišty zakončil Petr Hruška. V 11. minutě měl také Pelhřimov možnost přesilové hry, avšak byl to právě on, kdo inkasoval. Zmatku v hostující obraně využil Jan Morkes po asistenci Jana Kubišty.

Druhá třetina začala ve stylu té první. Ve 22. minutě měl šanci na vyrovnání Ondráček, ovšem sám před Melnou skórovat nedokázal. Pelhřimov se vyrovnání přeci jen dočkal. V čase 25:33 se v přesilové hře prosadil z bezprostřední blízkosti Marek Anderle. Spartak si zahrál další přesilovku ve 29. minutě a opět z toho byl gól. Marek Anderle tentokrát asistoval u střely Jana Šejnohy, která putovala mezi betony bezmocného Melny. Pelhřimov následně mohl odskočit soupeři na dvoubrankový rozdíl, ale Marek Digrin netrefil odkrytou klec. Z branky se tak radovali Kolínští. Ve 37. minutě se v přesilové hře po přihrávce Hrčky prezentoval nádhernou střelou do šibenice Miroslav Taragel. Další branka padla opět v přesilové hře a opět do branky Spartaku. Po přihrávce Jana Kubišty rozvlnil síť za zády Adamce počtvrté Peter Barinka. Domácí se po druhé třetině opět radovali z jednobrankového vedení.

Kozlové se hned zpočátku třetí třetiny prosadili popáté a znovu v přesilové hře. Po přihrávce Jana Kubišty si najel před branku Michal Hrčka a střelou mezi betony překonal Adamce. Pelhřimovští ovšem nesložili zbraně a podařilo se jim zkorigovat skóre. Šejnoha přihrál Anderlemu, který vstřelil svůj druhý gól utkání. Nemalá skupinka pelhřimovských fanoušků měla ještě větší radost ve 47. minutě. Při přesilové hře Spartaku vystřelil Jakub Stromko a Jan Hrbatý dorazil puk za záda bezmocného Melny. Kozlům se ale brzy podařilo odpovědět. Po asistenci koho jiného než Jana Kubišty přidal svou druhou branku utkání Petr Hruška. Konečnou remízu zařídil dovršením hattricku Jan Hrbatý, který v přesilovce využil přihrávku Jakuba Stromka.

Domácí byli o trochu aktivnějším týmem, ale hosté si za bojovnost a obětavost bod zasloužili. Hrál se hokej nadprůměrné úrovně. V domácím dresu zářil Jan Kubišta, který asistoval u pěti gólů, v tom pelhřimovském se k Janu Hrbatému přidali hlavně Marek Anderle a David Adamec.

Ohlasy po utkání

Josef Lukašík, trenér pelhřimovského mužstva: "Do Kolína jsme jeli s cílem bodovat. Věděli jsme, že to bude těžké utkání, ale nechtěli jsme, aby nám Kolín v tabulce utekl. Jsem moc rád, že se nám nakonec povedlo cíl splnit, poděkování patři všem hráčům."

Marcel Doubek