HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
21.10.2012 | Tomáš Bečka, Pavel Blažek | A-tým

Spartak si otevřel v Kolíně střelnici. Ze středních Čech si odváží tři body

Pelhřimov vstoupil do utkání skvěle. Již po 23 sekundách otevřel skóre utkání Plachý. V polovině třetiny pak navýšil na 2:0 Votápek. Za Kolín snížil Jankovský, ale dvoubrankové vedení vrátil na hostující stranu Kubát, který se trefil dvě sekundy před první sirénou. Ve druhé dvacetiminutovce nastříleli Pelhřimovští taktéž tři branky, přičemž Čekal neinkasoval. V poslední části se začala trefovat i první hostující pětka. Nejprve Tecl zvyšoval na 7:1 a poslední osmý gól putoval za Brázdilova záda opět z hole Plachého. Po nevydařeném domácím derby si tak Spartak odváží z Kolína tři body za přesvědčivé vítězství 8:3.

Kolín

21.10.2012
18:00
3:8
(1:3, 0:3, 2:2)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 17. Jankovský (Ježek, Cerk), 56. Malý (Kadlec), 58. Šafránek (Nedbal) - 1. Plachý (Bezděk), 12. Votápek (Kasalý F.), 20. Kubát (Hadrava Martin, Hadrava Marek), 27. Votápek (Suk), 35. Hrbatý (Hadrava Martin), 38. Kubát (Hadrava Martin), 44. Tecl (Plachý), 56. Plachý (Tecl, Bezděk) Rozhodčí: Vokřál - Marek, Rybáček Vyloučení: Využití: V oslabení: Diváci: Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 1:7, 2:7, 2:8, 3:8

KOL: Brázdil - Nedbal, Skokan, Pýcha, Hanzl, Barták, Březina, Kopecký, Špringl - Malý (C), Šafránek, Kadlec - Morkes, Kubát, Pospíšil - Ježek, Cerk, Jankovský - Vágner

PEL: Čekal - Jelínek, Adam, Veselý, Štebich, Kasalý Dominik, Tobola, Tecl (C), Plachý, Hrbatý, Bezděk, Kubát (A), Hadrava Marek, Votápek, Hadrava Martin, Kasalý Filip, Suk

Spartaku vyšel vstup do utkání na výbornou. Uběhlo pouhých 23 vteřin, Bezděk zavezl puk před branku domácích, předložil puk Tomáši Plachému a ten v pádu poslal puk poprvé za Brázdilova záda. Domácí se rychle oklepali a tlačili se před Čekala, útoky domácích ale pelhřimovský brankář likvidoval. V 5.minutě hráli domácí přesilovou hru, všechny pokusy o vyrovnání hasila pelhřimovská obrana v čele s Čekalem na výbornou. Vyrovnáno mohlo být v osmé minutě, domácí kapitán Malý jel sám na Čekala, ten však hosty podržel. Postupně nápor Kozlů polevil a opět se dostával ke slovu Spartak. Ve 12. minutě našel Filip Kasalý Votápka a ten tvrdou střelou vymetl růžek Brázdilovy svatyně. Netrvalo dlouho a Kozlové snížili, domácí v přesilové hře vytvořili tlak před Čekalem, který zužitkoval v 17. minutě Jankovský. V 18.minutě dostal Spartak výhodu přesilové hry, kterou dokázal 2 vteřiny před koncem první třetiny využít. Kubátova dobře umístěná střela se zastavila až o síť za Brázdilem.

Do druhé třetiny nastoupil místo Brázdila do domácí klece Moravec, aniž by to kdokoliv tušil, tito dva brankáři se ještě v zápase několikrát prostřídali. Úvod druhé třetiny patřil domácím, kteří v přesilové hře několikrát ohrozili hostující branku, zejména Kadlec mohl snížit, ovšem tváří v tvář Čekalovi selhal. Přesilovou hru měli poté i hosté, naložili s ní ovšem prachbídně. Kolín se tlačil za korekcí stavu utkání, tyto snahy ale utla 27. minuta - Votápek nevýraznou střelou překvapil Moravce a poslal Spartak do nadějného trháku. Kolínští se opět rychle oklepali a dokázali si vytvořit velké šance, všechny pokusy domácích ale vychytal skvělý Čekal. Ten zlikvidoval i samostatný únik Jankovského, ovšem Jankovský byl zahákován a hosté byli rádi, že tato akce skončila pouze vyloučením Suka. Krátce poté šel na trestnou lavici i Veselý, kritických 34 vteřin ve dvojnásobném oslabení ale Spartak přečkal bez úhony. Domácí se snažili nepříznivý výsledek upravit ve svůj prospěch, ale dopláceli na individuální chyby v obraně, které dokázal Spartak využít. První nedorozumění domácích zachytil ve 35.minutě Martin Hadrava, předložil puk Hrbatému a ten nezaváhal. Po tomto gólu Moravec přenechal své místo Brázdilovi, ovšem jeho druhé působení v domácí brance mělo jepičí život. V 18. minutě totiž domácí obrana vyrobila další hrubici, kterou potrestal Kubát a Brázdil putoval opět na střídačku a Moravec do brány. Zbytek druhé třetiny se odehrál převážně v obranném pásmu Kolína, domácí tentokrát přečkali útočné výpady Spartaku bez obdržené branky.

Na poslední třetinu se postavil do domácí branky opět Brázdil a domácí obrana musela zkraje třetiny čelit tlaku hostí, Hrbatý uháněl sám na gólmana, ale Brázdil svůj tým podržel. Další změnu stavu přinesla 44.minuta, mezi kruhy se do přihrávky Plachého opřel Tecl, jehož dělovka skončila v šibenici Brázdilovy branky. Hra se vyrovnala, byl k vidění útočný hokej na obě strany, na další změnu skóre se čekalo až na závěrečné minuty zápasu. Nejprve v 55.minutě domácí kapitán Malý tvrdou střelou z kruhů procedil puk za Čekalova záda, protiútok přinesl osmý gól v kolínské bráně, Tecl vyslal do samostatného úniku Plachého, který akci zakončil blafákem mezi Brázdilovy betony. Poslední slovo patřilo domácím. V 58. minutě povedenou souhru Kadlece s Nedbalem zakončil Šafránek.

Spartak potvrdil, že v dosavadním průběhu soutěže se mu na hřištích soupeřů nebývale daří. Navíc se podařilo přerušit dlouhou sérii prohraných zápasů na kolínském ledě, Pelhřimov vyhrál v Kolíně poprvé od 30.října 2005, tehdy Spartak vyhrál v Kolíně 6:3.

Tomáš Bečka, Pavel Blažek