HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
10.11.2012 | Tomáš Bečka, foto: Robert Krůza | A-tým

Zápas v Hodoníně pelhřimovským hokejistům hrubě nevyšel

Zápas s Hodonínem velmi rázně přetrhl bodové zisky z posledních dvou utkání. Pelhřimov měl do střetnutí vydařený vstup, když v šesté minutě otevřel skóre duelu Martin Tecl. Do přestávky ale domácí ještě stihli vyrovnat. Celkem devět branek bylo k vidění během druhé dvacetiminutovky. Jenže rovnou šest puků skončilo v pelhřimovské síti. Ve třetí třetině přidali Barusovi svěřenci dalších pět branek a o vítězi bylo rozhodnuto. V závěrečných minutách dokázali hosté ještě kosmeticky upravit skóre dvěma góly.

Hodonín

10.11.2012
17:00
12:6
(1:1, 6:3, 5:2)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 18. Jurásek (Kučera, Stejskal), 21. Sajdl (Špok), 28. Kříž (Špok, Sajdl), 28. Stejskal (Popela), 32. Stejskal (Jurásek, Peš), 34. Jurásek (Skočovský, Špok), 39. Jurásek (Peš, Špok), 46. Špok (Popela, Sajdl), 48. Fiedler (Tomi), 49. Pokorný (Popela), 53. Sajdl (Kříž), 54. Jurásek (Stejskal) - 6. Tecl (Plachý, Suk), 28. Plachý (Hrbatý), 31. Hrbatý (Suk), 32. Hrbatý (Jelínek), 59. Plachý (Tecl), 59. Kubát (Bezděk). Rozhodčí: Obadal - Maťašovský, Velínský. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 1216. Střely na branku: 37:26. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:4, 12:4, 12:6.

HOD: Barus (Jež) - Popela, Pokorný, Skočovský, Šťastný, Miklík, Svoboda, Máša, Oško - Sajdl, Kříž, Špok - Peš, Jurásek, Stejskal - Fiedler, Kučera, Kuba - Tomi, Charvát, Smetana

PEL: Čekal (28. - 54. Jíra) - Kasalý D., Adam, Veselý, Jelínek, Beneš, Tobola, Tecl, Plachý, Hrbatý, Kubát, Hadrava Martin, Bezděk, Kasalý F., Suk, Pecen, Kozlík

Po kanonádě v Moravských Budějovicích byli fanoušci zvědavi, zda se Drtičům podaří zopakovat podobné představení i na domácím ledě. Po první třetině tomu nic nenasvědčovalo, pak ovšem útočná mašina jménem Drtiči zabrala na plné obrátky. Hosté se v závěru jen toužebně dívali na světelnou tabuli a tlačili očima zbývající čas.

Spartak přečkal úvodní tlak Drtičů a na začátku šesté minuty šel možná trochu překvapivě do vedení. Akce Plachého a Martina Tecla však byla ukázkovým zakončením přečíslení dva na jednoho.

Vyrovnání se domácí tým dočkal až dvě minuty před první přestávkou, kdy Kučerovu ránu Čekal jen vyrazil, puku se zmocnil Zdeněk Jurásek a z těžké pozice z otočky dokázal zamést kotouč do sítě. Od druhé části to však již byla úplně jiná písnička. Domácí na ledě jasně dominovali a branka Jakuba Sajdla v devětačtyřicáté vteřině prostřední periody nastartovala nefalšovanou střeleckou přehlídku.

Na začátku osmadvacáté minuty sice hosté zásluhou Tomáše Plachého ještě jednou srovnali krok, ale v té samé minutě se brankové světlo rozsvítilo ještě dvakrát. A v obou případech to bylo za hostujícím golmanem. Nejprve Sajdlovu příhru přetavil ve třetí gól Hodonína Pavel Kříž, aby jen o třináct vteřin později vyzval Popela přihrávkou přes celé kluziště ke skórování Vladimíra Stejskala a Drtiči rázem vedli o dvě branky.

Dva rychlé góly vyhnaly Čekala z branky Pelhřimova a jeho místo zaujal náhradník Jíra. V polovině utkání se ještě hosté snažili s výsledkem něco udělat. Přesilovkovou výhodu využil Jan Hrbatý a bylo to opět jen o gól, ale domácí našli rychlou odpověď. Podruhé v utkání se trefil Vladimír Stejskal, který zakončil kombinaci celého druhého útoku.

Gólový festival však pokračoval i nadále. Ještě jednou se pelhřimovští přiblížili na rozdíl jedné branky, když jen 41 vteřin po pátém gólu domácích překonal Baruse v bráně Drtičů opět Jan Hrbatý. Pak už ale led patřil výhradně oranžovo-modré partě. Šestiminutovku, v níž padlo hned šest gólů, završil Zdeněk Jurásek, aby ten samý hráč, následně dvanáct vteřin před druhou sirénou, dovršil svůj další hat-trick v dresu SHK.

Do poslední třetiny šli domácí s vedením 7:4 a stadionem se pomalinku začalo ozývat skandování „deset-deset“. Ke splnění tohoto přání vykročili Drtiči rázně a v šestačtyřicáté minutě rozvlnil v přesilovce poosmé síť pelhřimovské brány Martin Špok. Když o necelé dvě minuty později zvyšoval na pětibrankové rozdíl Ondřej Fiedler, bylo jasné, že je jen otázkou času, kdy se fanoušci dočkají vytoužené desítky.

A ani to moc dlouho netrvalo. V čase 48:07 napřáhl z kruhu kapitán Hodonína Petr Pokorný a na jeho přesilovkovou ránu byl Jíra krátký. V minutě třiapadesáté vybídl Kříž ke skórování Jakuba Sajdla a Drtiči vyrovnali jejich letošní střelecké maximum z minulého zápasu v Budějovicích. To ale nebylo vše. Opět ani ne o minutu se před brankovištěm na chvíli sám ocitl Zdeněk Jurásek, který namířil puk přesně do levé šibenice.

Tento gól vyhnal Jíru na střídačku a do brány se tak opět postavil Čekal, který už do konce zápasu dokázal všechny pokusy domácích střelců zlikvidovat. S samotném závěru pak hosté ještě zmírnili debakl dvěma slepenými góly Tomáše Plachého a Jiřího Kubáta ve vlastním oslabení na konečných 12:6.

Ohlasy po utkání

Miroslav Barus (hlavní trenér SHK Hodonín):
Dali jsme podruhé za sebou docela dost branek, ale důležité jsou hlavně body. Dnes jsme hráli výtečně směrem dopředu, ale dozadu to bylo hodně špatné. Laxnost a nezodpovědnost v určitých momentech znamenaly to, že jsme nechali brankáře několikrát na holičkách. Myslím, že to byly zbytečné chyby. Čtyři branky jsme dostali v podstatě do prázdné brány a to by se nám nemělo stávat. Jsme samozřejmě za poslední dva výsledky moc rádi, ale nesmíme to přeceňovat.

Martin Meloun (hlavní trenér Spartak Pelhřimov):
Lidem se musel dnešní zápas líbit. Padlo hodně gólů a výsledek je pro nás asi krutý, ale odpovídá tomu, co se na dělo na ledě. Hodonín dokázal potrestat každou naši chybu. Je to ale škoda, protože si myslím, že jsme měli začátek zápasu rozehraný dobře, ale dva góly na 4:2 nás položily. Pak už si to domácí tým pohlídal. Golmanům není asi moc co vyčítat, ale tým vyloženě nepodrželi. Nebudeme ale z prohry dělat velkou vědu. Sice jsme dvanáct branek dostali, ale šest jsme jich dokázali vstřelit, takže nějakou útočnou sílu určitě máme.

Tomáš Bečka