HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
27.02.2013 | Tomáš Bečka, Pavel Blažek | A-tým

Gólovou přestřelku ovládl Kolín

Poslední kolo základní části nabídlo na pelhřimovském stadionu pořádnou přestřelku. Ačkoli první třetina nabídla jen jednu branku, druhá perioda jich přinesla čtyři. Nejprve vyrovnal Martin Hadrava, jenže Kozlové si třemi brankami vybudovali náskok. Ten se však v poslední části zúžil na jednogólový. Ale Kolín, i díky oddechovému času, zase navýšil své vedení. Střelecké hody pokračovaly a po šedesáti minutách svítilo na světelné tabuli 5:8 ve prospěch hostujícího celku.

Pelhřimov

27.02.2013
18:00
5:8
(0:1, 1:3, 4:4)
Kolín
Branky a nahrávky: 26. Martin Hadrava (Podlipnik), 42. Votápek (Bezděk, Kubát), 44. Bezděk (Votápek), 50. Martin Hadrava, 60. Bezděk - 10. Cerk (Mejzr, Malý), 27. Cerk (Morkes, Kadlec), 34. Morkes (Pácal), 39. Morkes (Kadlec, Barták), 48. Pýcha (Mejzr), 49. Ježek (Nedbal), 53. Morkes (Vágner, Šafránek), 60. Mejzr Vyloučení: 7:6, navíc Tecl OT + do konce utkání Využití: 0:2 v oslabení: 0:0 Rozhodčí: Battěk - Marek, Rybáček Diváci: 303 Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 3:4, 3:6, 4:6, 4:7, 5:7, 5:8

PEL: Čekal - Adam, Veselý, Kořínek, Posmyk, Štebih, Podlipnik, Tobola - Tecl, Plachý, Hrbatý - Bezděk, Kubát, Votápek - Martin Hadrava, Marek Hadava, Beneš

KOL: Sejpal - Pácal, Barták, Pýcha, Hanzl, Nedbal, Kulhánek, Špringl, Skokan, Morkes, Kadlec, Šifta, Malý, Mejzr, Cerk, Ježek, Šafránek, Jankokvský, Vágner, Zumr, Semirád

Úvod středečního utkání příliš hokejové krásy nenabídl. Oba týmy bojovaly hlavně o střední pásmo a hra byla plná nepřesností. V 6.minutě měli domácí poprvé možnost hrát přesilovou hru, žádnou větší šanci ke vstřelení branky si ale nevytvořili. Postupem času převzal otěže utkání Kolín a stále více se tlačil před Čekala. Domácí gólman poprvé kapituloval v 10.minutě – odražený puk si mezi kruhy našel Cerk a střelou po ledě otevřel skóre. V 11.minutě pykal na trestné Posmyk, Kozlové zavřeli Spartak v jeho obranné třetině, Čekal ale Spartak podržel. Sotva se Posmyk vrátil z trestné lavice, byl na ní hlavním rozhodčím opět usazen, Kolínští opět vyvinuli velký tlak na domácí čtveřici, i toto oslabení Spartak zvládl. Domácí se k první výrazné šanci dostali právě při tomto oslabení, Votápek ale mířil nad hostující klec. V 19.minutě nabídl sudí domácím další přesilovou hru, ti jí ale do konce úvodní třetiny nevyužili.

Zbytek přesilové hry domácích se dohrával v úvodu druhé třetiny, domácí se snažili natlačit před Sejpala, žádná šance ale brankou neskončila. Spartak vyrovnal hru a s postupem času začal Kozly přehrávat. Hosté v této fázi hry měli největší šanci v 24.minutě, Morkes netrefil ideálně skákající puk, střelec hostů měl k dispozici téměř prázdnou domácí branku. Vyrovnané skóre bylo dosaženo ve 26.minutě. Podlipnik krásným pasem přes polovinu hřiště vyslal Martina Hadravu, který střelou k tyči nedal Sejpalovi šanci. Vyrovnané skóre ale dlouho nevydrželo. Ve 27.minutě našel zpoza branky Morkes Cerka, který nezaváhal. 28.minuta přinesla přesilovku domácích, Stebih dvakrát pálil od modré, Sejpal byl ale na místě. Kolín opět zvýšil tempo a ve 34.minutě vedl již o dvě branky.Morkes ukončil zmatky v pelhřimovské obraně dobře umístěnou střelou. Mezi 37.a 38.minutou hráli hosté krátkou dvojnásobnou přesilovku a dokázali jí využít. Pohlednou kombinaci zakončil opět Morkes. Ve zbytku druhé třetiny Kolín kontroloval hru, žádná z jejich četných šancí ale brankou neskončila.

Spartak v dosavadním průběhu zápasu většinou nestačil na dobře bruslící Kozly. Úvod závěrečné třetiny ale naznačil, že Spartak pomýšlel minimálně na vyrovnání nepříznivého stavu utkání. Domácí zavřeli soupeře před Sejpalem a ve 42.minutě snížil dobře zakončenou kličkou mezi Sejpalovy betony Votápek. Byl to především druhý útok domácích, který nejvíce zaměstnával domácí obranu a jeho další kombinace znamenala ve 44.minutě kontaktní gól - Votápek našel Bezděka, který vymetl růžek hostující branky. Kolínští reagovali oddechovým časem, který jim evidentně prospěl. V dalším průběhu hry totiž hosté vyrovnali hru a postupně byli opět lepším týmem. Ve 48.minutě přišla kolínská přesilovka, puk se dostal na modrou k Pýchovi, který nic neřešil a poslal puk do skrumáže před brankou a k překvapení všech se zastavil až o síť v Čekalově brance. O minutu později bylo pro domácí ještě hůř, neboť další nedůslednost v domácí obraně potrestal Ježek. Brankové hody pokračovaly a za necelou minutu se šikovně proháčkoval Martin Hadrava před Sejpala a vsítil svůj druhý gól v utkání. Další korekci stavu měl v 52.minutě na holi Beneš, v dobré pozici ale netrefil puk ideálně a ten skončil mimo Sejpalovu branku. Kozlové se další branky dočkali v 53.minutě - kombinaci v obranné třetině zakončil švihem Morkes, čímž zkompletoval hattrick. V 55.minutě se Teclovi nelíbil způsob vedení zápasu ze strany rozhodčích, stěžoval si tak důrazně, až si vykoledoval osobní trest. Do konce na góly bohaté třetí třetiny padly ještě dvě branky. Nejprve v poslední minutě využil Spartak dvojnásobnou přesilovku, důraz na brankovišti předvedl Bezděk. Spartak si vzal oddechový čas a vsadil vše na hru bez brankáře. Plány domácích ale zhatil hostující Mejzr, jím vystřelený puk přešel přes brankovou čáru prázdné domácí klece v poslední vteřině utkání. Spartak tedy zakončil základní část porážkou od kolínských Kozlů v poměru 5:8.

Nedlouho poté byl jasný i náš soupeř pro první kolo play-off. Výsledky ostatních zápasů nám za soupeře přisoudili SKLH Žďár nad Sázavou. První zápas se odehraje ve Žďáru nad Sázavou již tuto sobotu 2.března.

Tomáš Bečka