HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
06.01.2013 | Tomáš Bečka, Ondřej Šenigl | A-tým

Ledeč odjíždí z Pelhřimova s prázdnou

Utkání začali domácí ve velkém stylu. Hned po jednačtyřiceti sekundách hry otevřel účet zápasu Moucha. Do konce první periody skóroval Spartak ještě dvakrát. Druhá třetina byla, co se týče vstřelených branek, ještě lepší. To když rezerva překonala ledečskou obranu čtyřikrát. Do třetí třetiny šli tedy Pelhřimovští za stavu 7:0, ovšem Ledeč nesložila zbraně a čtyřmi brankami zkorigovala duel na konečných 7:4 pro Spartak B.

Pelhřimov B

06.01.2013
18:00
7:4
(3:0, 4:0, 0:4)
Ledeč nad Sázavou
Branky a nahrávky: 1.Moucha (Litomiský), 6. Šáda (Matoušek), 20. Vodička (Matoušek), 30. Dominik Kasalý (Filip Kasalý), 30. Beneš (Šáda), 31. Vodička, 33. Filip Kasalý (Jelínek) - 43. Dudák (Krajíček, Hadrava), 50. Krajíček (Dušátko), 54. Dudák (Smítka), 59. Dušátko (Vácha) Vyloučení: 2:7 + Vácha OT 10 min. Využití: 0:0 V oslabení: 0:2 Rozhodčí; Habásko - Bláha, Stehlík Průběh utkání: 7:0, 7:4

SPB: Jíra - Doubek, Linhart, Dominik Kasalý, Litomiský, Matoušek, Jelínek - Zadražil, Knězů, Filip Kasalý, Moucha, Hubata, Siřiště, Kubíček, Šáda, Vodička, Beneš

LNS: Hájek (31. Končel) - Hadrava, Hrbaň, Jirák, Pavel Bernard, Vácha, Dvořák, Dušátko, Kavka, Petr Bernard, Krajíček, Cip, Smítka, Dudák

První třetinu odstartoval Spartak skvěle. Domácí hokejisté se dokázali prosadit už v první minutě. Zdeněk Jelínek se protáhl podél pravého mantinelu, nahrál mezi kruhy, kam si najel Marek Moucha, který zakončil akci střelou nad lapačku brankáře Hájka. Poté se hra uklidnila a oba celky čekaly na chyby soupeře. V šesté minutě adresoval Matoušek krásnou křížnou přihrávku přes celé střední pásmo na Radka Šádu, jenž tváří v tvář zakončil střelou do horního růžku. Ledeč se poté snažila zvrátit nepříznivé skóre a vypracovala si několik šancí. V 9. minutě polovinou hřiště Dudák a Jan Jíra musel předvést efektní zákrok ramenem. Na konci třetiny se však opět radovali pelhřimovští hokejisté. Po střele Matouška od modré čáry vyrazil gólman Hájek puk jen před sebe a Tomáš Vodička neměl problém přehodit ležícího brankáře.

O zajímavé situace nebyla nouze ani ve druhé periodě. Ve 24. minutě se Linhartovi nepovedla rozehrávka, přičemž se Dušátko ocitl sám mezi kruhy. Naštěstí pro domácí vytáhl Jíra pohotový zákrok. V polovině zápasu vedl domácí Spartak již 4:0. Šťastnou trefou se prosadil Dominik Kasalý , když od modré žabičkou nahodil puk na bránu a plachtící kotouč propadl Hájkovi mezi nohama až za brankovou čáru. Neuběhla ani minuta a rozdíl skóre byl již pětibrankový. Beneš najel za obranu, kam mu Šáda poslal ukázkový pas a prvně jmenovaný zakončil brejk střelou nad lapačku. Ve 31. minutě po nepřehledné situaci v brankovišti si vzal puk Tomáš Vodička, který udržel chladnou hlavu a forhendovým blafákem zasunul kotouč mezi betony. Tyto tři góly během 66 vteřin vyhnali Hájka z brankoviště a místo něj šel do branky jeho kolega Končel. Avšak ani to nezastavilo pelhřimovskou kanonádu. Konšel si ani nestačil pořádně sáhnout na puk a už lovil kotouč z branky. Ledečský strážce svatyně totiž chtěl rozehrát, ale Filip Kasalý byl u puku dříve, obhodil si gólmana a následně zasunul do nikým chráněné branky. Spartak čtyřmi góly ve druhé třetině potvrdil, že v této pasáži byl na ledě jednoznačně lepším týmem.

Třetí periodu začala lépe Ledeč. Ve 43. minutě Jíra rozehrával zpoza branky, ale touš se o hranu mantinelu náhle odrazil k volnému Dudákovi a ten střelou nad lapačku snížil na 7:1. Za šedesát sekund napřáhl od modré čáry Hrbaň, ale naštěstí pro domácí skončila jeho dělovka na břevně. Ve třetí dvacetiminutovce měla Ledeč herní převahu. V 50. minutě jeli Krajíček spolu s Dušátkem na jediného obránce a Krajíček po přihrávce Dušátka propasíroval puk do odkryté klece. Hned v zápětí mohl Spartak odpovědět, když faulovaný Filip Kasalý dostal příležitost trestného střílení. Ale brankář jeho bekhendový blafák vystihl. A opět se potvrdilo tolik otřepané přísloví nedáš - dostaneš. Po chybě na modré čáře se v oslabení řítil na Jíru Smítka, který ještě neuspěl, ale hned za ním dorážel Dudák, přičemž na tuto dorážku už Jíra neměl šanci dosáhnout. Dvě minuty před koncem navíc ujel v oslabení Dušátko a na střelou nad levé rameno Jíry zakončil gólový účet nedělního souboje. Spartak nakonec ubojoval výhru 7:4 a šňůru vítězných zápasů natáhl již na číslo sedm.

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák (trenér Spartaku Pelhřimov B): Za dvě třetiny jsme dali sedm gólů a byli jsme lepším týmem. Bohužel v poslední třetině jsme udělali hrubé chyby, přestali jsme hrát a pustili jsme soupeře do hry, který zkorigoval stav na 7:4. Kdybychom ve třetí třetině dali nějaké branky, mohli jsme vyhrát i daleko větším rozdílem. Před zápasem jsme se bavili o tvrdé hře, se kterou na nás Ledeč v prvním zápase vyrukovala. Říkal jsem to i rozhodčím, co se minulý zápas stalo v Ledči. Oni tam bohužel mají dva nebo tři hráče, kteří hrají tvrdším stylem hry. Jsem rád, že jsme to zvládli, že se nikomu nic dnes nestalo, a že jsme utkání dohráli všichni.

Ondřej Šenigl