HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
23.10.2013 | Pavel Blažek | A-tým

Lední Medvědi zvládli domácí utkání s Vajgarem

Vstup do utkání měli lepší domácí hokejisté, neboť díky dvěma zásahům Bezděka ovládli úvodní třetinu. Náskok domácího týmu postupně rostl, pak ale přišlo drama, ve třetí třetině se Vajgar dotáhl na rozdíl dvou branek. Další branky již soupeř nepřidal, naopak Plachý pečetil střelou do prázdné klece další domácí vítězství.

Pelhřimov

23.10.2013
18:00
6:3
(2:0, 2:0, 2:3)
Jindřichův Hradec

Branky a nahrávky: 6. Bezděk (Kopic), 8. Bezděk (Kopic), 21. Tecl (Plachý, Hadrava Marek), 33. Plachý (Hadrava Marek), 46. Svoboda (Votápek), 60. Plachý – 44. Záhora (Voříšek), 51. Kocar (Šperger), 52. Kasalý F. (Jasečko). Rozhodčí: Pokorný - Klouda, Musil. Vyloučení: 5:6. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 430. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:3, 6:3.



PEL:

Brabec – Adam, Beneš, Jelínek A., Jelínek Z., Kasalý D., Mečiar, Pavlík, Žuček, Plachý, Tecl, Hadrava Marek, Bezděk, Kubát, Kopic, Votápek, Vylíčil, Svoboda, Brychta

JHR:

Kubeš – Jasečko, Procházka, Tržil, Popelka, Štěpán, Tomšík, Šperger, Mazanec, Kocar, Voříšek, Záhora, Glabazňa, Kasalý F., Maryška

Po úvodním oťukávání jako první v dnešním zápase zahrozili domácí Medvědi, Kopic z ostrého úhlu pořádně vystrašil Kubeše v brance hostí. Stejnou mincí oplácel i na druhé straně Šperger. V 5. minutě přišla úvodní přesilovka domácího celku a Medvědi touto výhodou nepohrdli. V 6.minutě mezi kruhy vypálil Bezděk a puk se zastavil až o síť hostující branky. Vstřelený gól domácí nakopl a ti se dále tlačili do zakončení, obrana Vajgaru držela pouze do 8.minuty. Po buly v obranném pásmu soupeře Bezděk nic neřešil a tvrdou střelou zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Hosté mohli snížit v 10.minutě, Procházka ale pálil pouze do Brabce. Ve 12. minutě mohl zvýšit náskok Medvědů Adam, jeho projektil vypálený od modré čáry skonřil na tyči hostující svatyně. Závěr úvodního dějství se nesl v duchu tlaku domácího mužstva, který byl umocněn i díky přesilovým hrám, které se však nepodařilo využít.

Ve druhém dějství pokračovala přesilovka domácího celku z konce první dvacetiminutovky. Dvojnásobnou početní výhodu se využít nepodařilo, tu klasickou již ano. Závar před Kubešem ukončil přesnou dorážkou Tecl. Ve 22.minutě předvedli pěknou souhru Kubát s Bezděkem, Kubeš tentokrát všem atakům obstál. Pelhřimovští si i nadále vytvářeli další šance, ale střelný prach jim v této fázi hry poněkud zvlhnul. Vajgar dostal ve 27.minutě výhodu přesilové hry, domácí se bez problémů ubránili. Tutéž výhodu měli hosté i ve 30.minutě, žlutomodří již po jedné ze svých akcí zvedali ruce nad hlavu, rozhodčí ovšem branku neuznal. Pelhřimov poté zvýšil aktivitu v útočném pásmu a díky další přesilové hře přidal další branku. Ve 33.minutě projel hostující obranou Marek Hadrava, předložil přesnou přihrávku Plachému, který poslal kotouč za bezmocného Kubeše. Hosté v této fázi hry hrozili pouze z rychlých protiútoků, které domácí obrana čele s Brabcem dokázala eliminovat. V závěru druhé dvacetiminutovky se domácí nastěhovali před branku Jihočechů, místy až drtivý tlak Ledních Medvědů ale zůstal bez gólového efektu.

Třetí třetina začala náporem domácího celku, který se nepovedlo přetavit v pátou branku. Medvědi měli k dobru i přesilovou hru, ale byli to hosté, kteří ve 44.minutě, ještě ve vlastním oslabení, udeřili, Záhora přesnou střelou ukončil Brabcovu neprůstřelnost. Medvědi se ale rychle oklepali, ve 46.minutě ujížděli dva na jednoho Votápek se Svobodou, první jmenovaný přesně přihrál a Svoboda poslal puk do poloprázdné branky. Další minuty nepřinesly žádnému celku vyložené šance, závěr zápasu byl ale přecejen napínavý. Hosté totiž přidali plyn a v 51.minutě vstřelil důležitou branku Kocar, jenž zůstal nepokrytý před domácím brankovištěm. Poté pálil Jasečko pouze do tyče, ale za necelou minutu bylo zaděláno na pořádné drama. Expelhřimovský Filip Kasalý v 52.minutě přesně umístěnou střelou rozdmýchal jiskřičku naděje pro hostující celek v pořádný táborák. Jindřichohradečtí, povzbuzeni další přesilovou hrou, se tlačili stále více před Brabce, tan ale domácí tým několikrát podržel. S přibývajícím časem tlak Vajgaru přecejen polevil, 68 sekund před koncem zápasu přišla pro hosty poslední možnost zvrátit stav utkání, to vše při početní výhodě podpořené dalším hráčem v poli, neboť Kubeš již zůstal na střídačce žlutomodrých. Vajgar se ale do vyložené šance nedostal, naopak gólovou tečku napsal domácí Plachý, který 5 vteřin před koncem utkání přes celé kluziště trefil odkrytou bránu. Pelhřimov tedy v utkání s dramatickým závěrem přetlačil jindřichohradecký Vajgar 6:3 a posunul se na druhé místo druholigové skupiny Západ. Na výsluní se nyní vyhřívá Kolín, ale před Ledními Medvědy z Pelhřimova je pouze díky lepšímu skóre.

Ohlasy po utkání

Martin Meloun (hlavní trenér Ledních Medvědů Pelhřimov): My jsme hráli v pohodě, měli jsme tam šance. Po brance na 5:1 se zdálo, že to bude v pohodě, ale potom jsme si z toho udělali drama sami. Nedělali jsme to, co jsme měli a takhle to dopadlo. Na druhou stranu do dopadlo dobře, ale drama jsme si z toho udělali sami. Dělali jsem zbytečné chyby a za stavu 5:1 hrál každý jako kdyby měl odehráno dvacet let v NHL

Pavel Blažek