HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
26.10.2013 | Tomáš Bečka, Pavel Blažek | A-tým

Vlci přemohli pelhřimovské Medvědy

Velmi smolný zápas odehráli Lední Medvědi na ledě Jablonce nad Nisou. I přesto, že ve čtvrté minutě otevřel skóre utkání Plachý a Pelhřimovští zasypali jabloneckého gólmana Jelínka sprchou střel, přičemž po dvě třetiny měli hosté jasně navrch, tak domácí vstřelili v první periodě tři branky, které nakonec stačily ke třem bodům. Ačkoli ve 44. minutě překonal obranu Vlků opět Plachý, Jablonci se podařilo do konce zápasu ještě dvakrát skórovat, a rozhodli tak o své výhře 5:2. Bohužel dnešní zápas nedohrál Jiří Kubát, který byl po zásahu do obličeje převezen do nemocnice a Richard Adam, jenž byl ihned v první třetině vyloučen na pět minut + do konce utkání za úder do oblasti hlavy a krku.

Jablonec nad Nisou

26.10.2013
18:00
5:2
(3:1, 0:0, 2:1)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 7. Abrahám (Zeman, Brokeš), 14. Bříška (Tondr), 19. Brokeš, 46. Bittner (Bříška, Nevyhoštěný), 60. Bříška (Petrmichl, Tondr) – 4. Plachý (Tecl), 44. Plachý (Jelínek). Vyloučení: 5:7, navíc Adam 5+20. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 200. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 5:2.



JAB:

Jelínek – Petrmichl, Pilař, Mrkvička, Čechura, Zeman, Bittner, Abrahám – Šulc, Bříška, Tondr – Nevyhoštěný, Liška, Stehno – Mulač, Brokeš, Frk - Hloušek, Peřina, Miškovský

PEL:

Brabec – Mečiar, Pavlík, A.Jelínek, Adam, Beneš, Žůček, D.Kasalý, Z.Jelínek - Tecl, Plachý, Marek Hadrava - Kubát, Bezděk, Kopic - Votápek, Vylíčil, Svoboda

Vstup do sobotního utkání se sice povedl domácím, kteří v prvních minutách měli několik dobrých příležitostí ke skórování, byli to však Medvědi, kteří jako první pootočili bezbrankovým stavem. Ve 4.minutě na brankovišti zakombinoval Tecl s Plachým a druhý jmenovaný překonal Jelínka v brance Vlků. Následně mohli Medvědi odskočit, ale domácí obrana tentokrát všechny útoky hostů odvrátila. A tak přišel trest, v 7.minutě za modrou napřáhl Abrahám a několikrát tečovaná skončila k překvapení všech za Brabcovými zády. Vyrovnaná hra i skóre vydržely do 14.minuty, závar před Brabcem ukončil pohotovou dorážkou Bříška. Pelhřimovští se snažili odpovědět, veškeré snahy o vyrovnání ale končili ve výstroji domácího Jelínka. A opět platilo "Nedáš - dostaneš". V 19.minutě se sice Medvědi tlačili za vyrovnáním, ale dostatečně nepokryté střední pásmo si vybralo svou daň, puku se zmocnil Brokeš a svůj samostatný únik přetavil v třetí gól domácích. Pro Pelhřimov bylo ještě hůř o minutu později, kdy byl pod sprchy poslán Adam a domácí tedy měli pětiminutovou početní výhodu. Naštěstí byl vzápětí vyloučen jeden z domácích hráčů, tudíž se část Adamova trestu odehrála ve čtyřech hráčích na obou stranách.

Začátek druhé třetiny sice přinesl pokračování přesilové hry domácích z konce první třetiny, aktivně hrající Medvědi nepustili domácí Vlky do vyložené gólové šance. Naopak - Pelhřimovští měli v oslabení několik slibných příležitostí, které ale zlikvidoval domácí hrdina Jelínek. Domácí brankář se totiž v následujících minutách pořádně zapotil, když zlikvidoval bezpočet hostujících výpadů. Někdy Jelínka zachránila branková konstrukce, například při střelách Bezděka či Votápka. Nepříjemný moment přišel pro hostující celek v polovině zápasu. U mantinelu podstoupil Kubát nepříjemný střet s jedním z domácích hráčů, zkušený útočník Medvědů byl po něm převezen do nemocnice se zlomeným nosem. Obraz hry se v této fázi hry příliš nezměnil, hosté nadále bušili na hostující obranu, domácí ovšem vyráželi k rychlým protiútokům, při kterých se několikrát vytáhl i pelhřimovský Brabec.

Do třetí třetiny vstoupil Pelhřimov s cílem poprat se s nepříznivým výsledkem. Zpočátku se to i dařilo, neboť ve 44.minutě zavřeli Medvědi Vlky před svým brankářem a celou akci ukončil přesnou dorážkou Plachý. Pro svěřence trenéra Melouna ovšem vzápětí přišla další studená sprcha. Ve 46.minutě kombinovali domácí před Brabcem, Liška našel nepokrytého Bittnera, proti jeho střele byl hostující brankář bez šance. Po této akci se hra opět vyrovnala, následující minuty přinesly několik šancí na obou stranách oba muži v maskách ale své týmy podrželi. Definitivně poslední úder zasadil pelhřimovskému celku v poslední minutě Bříška, který stanovil konečný výsledek sobotního duelu. Pelhřimov se ze severu Čech vrací s prázdnou, domácímu Jablonci se Medvědy podařilo předhrát zejména díky odlišné střelecké efektivitě a svého soupeře z Vysočiny porazili 5:2.

Ohlasy po utkání

Martin Meloun (hlavní trenér Ledních Medvědů Pelhřimov): Zápas se mi hodnotí těžko. Sice jsme dobře začali, vstřelili jsme úvodní gól, ale pak jsme po vlastních chybách dvakrát inkasovali a při třetí brance nám za zády ujel domácí útočník a bylo to špatné. Sice jsme se snažili utkání zdramatizovat, což se povedlo až ve třetí třetině, ale vzápětí inkasujeme po další chybě čtvrtý gól a bylo po hokeji. Soupeř nás dnes trestal zejména v efektivitě, spadlo mu tam skoro vše, při našich šancích jsme měli i trochu smůly, několikrát puk skončil na tyčce, ale na to se nemůžeme vymlouvat, oni ty branky vstřelili, my ne, proto jsme prohráli.

Jiří Kubsch (hlavní trenér HC Vlci Jablonec nad Nisou): Zápas hodnotím kladně, neboť jsme vyhráli 5:2. Ale musím říct, že to nebylo vůbec jednoduché utkání, v některých pasážích byli Pelhřimovští lepším týmem, ale dnes jsme to opravdu odmakali. Zápas se lámal ve druhé třetině, kdy jsme se dostali pod velký tlak, který naštěstí Pelhřimov nedokázal využít, důležitá byla i naše odpověď na druhý pelhřimovský gól, kdy jsme vzápětí opět svému soupeři odskočili.

Tomáš Bečka, Pavel Blažek