HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
02.11.2013 | Jiří Rada, Tomáš Bečka | A-tým

Sokolov si z Pelhřimova odvezl všechny body

Pelhřimovští hokejisté se museli v utkání proti Sokolovu obejít hned bez několika hráčů základní sestavy a podle toho vypadalo i složení jednotilivých formací. Na úvodní branku si diváci museli počkat do 12. minuty ale rozhodně se neradovali. Svoji šikovnost předvedl talent Karlových Varů Koblasa. Domácí dokázali v zápětí odpovědět zásluhou Votápka, ale to bylo z holí Medvědů bohužel vše. S rychlou odpovědí přišel opět Koblasa a Sokolov si trpělivou hrou postupně vydobil tříbrankové vedení, které již nepustil. Ačkoliv ve třetí třetině domácí doslova bušili do sokolovské obrany, své ovoce to nepřineslo a Pelhřimov se musel před svým soupeřem sklonit.

Pelhřimov

02.11.2013
18:00
1:4
(1:2, 0:1, 0:1)
Sokolov

Branky a nahrávky: 15. Votápek (Kopic) – 12. Koblasa (Hudák), 17. Koblasa (Hudák, Šik), 30. Tomeček (Ruprecht), 49. Sýkora (Dobřemysl, Švec). Rozhodčí: Pražák - Mertl, Samuel. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 453. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.



PEL:

Brabec – Mečiar, Pavlík, Jelínek A., Adam, Beneš, Jelínek Z., Žuček, Kasalý, Tecl, Plachý, Hadrava Marek, Kopic, Votápek, Svoboda, Brychta, Vylíčil, Havel

SOK:

Habal – Rohan, Grman, Tomeček, Ruprecht, Šik, Novák, Gombár, Rohan T., Boušek, Vaněk, Sýkora, Dobřemysl, Švec, Chaljvin, Hudák, Koblasa, Říha, Račanský, Kašpar

Několik změn v sestavě museli udělat pelhřimovští trenéři oproti minulém zápasu s Jabloncem. Ve druhé pětce se kvůli zranění neobjevil jak Jiří Kubát, tak ani Libor Bezděk, který už dříve avizoval měsíční pauzu. Do druhého útoku se tedy posunul Svoboda s Votápkem a ve třetí formaci nastupovalo trio Vylíčil, Brychta, Marek Havel, který posílil tým z Havlíčkova Brodu.

Úvodní minuty zápasu zastihl Sokolov při střelecké chuti, když gólman Brabec musel několikrát přesně zasáhnout. Zvláště proti agilnímu Grmanovi se musel mít domácí brankář na pozoru. V polovině třetiny totiž sokolovský obránce nastřelil tyč. Střelecká aktivita se hostujícímu celku na začátku dvanácté minuty vyplatila. Baník se prodral do rychlého protiútoku, při kterém se dostal ke kotouči Petr Koblasa a střelou nad vyrážečku otevřel skóre utkání.

Přesně o tři minuty však bylo srovnáno. Kopic najížděl v oslabení proti obránci, přes kterého dokázal vystřelit na Habala, jemuž proskotačil puk mezi betony, přičemž kotouč doklouzal k tyčce, kde ho do zcela prázdné brány dorazil dojíždějící Petr Votápek. Vyrovnaný stav ale netrval dlouho. Na konci sedmnácté minuty se u levého mantinelu zmocnil touše opět Petr Koblasa, jenž si nabruslil až před Brabce a střelou švihem zvrátil vedení opět na stranu hostů.

Ve druhé třetině zvonila tyč i na druhé straně po střele obránce Pavlíka. Na startu třicáté minuty se v oslabení řítil na Habala Plachý, ovšem při kličce do forhendu mu puk v klíčové chvíli uskočil z hole. A opět se potvrdilo tolik otřepané sportovní přísloví nedáš-dostaneš. Padesát sedm sekund po této akci se při přesilové hře protlačil k puku Jan Tomeček, který poslal puk za brankovou čáru. Brabec byl po celý zápas ve větší permanenci, přičemž si několikrát připsal důležité zákroky. I na druhé straně Habal se celý zápas činil a s ledovým klidem ničil jednu střelu za druhou.

Do třetí třetiny již nezasáhl domácí forvard Tomáš Plachý, jenž byl v prostřední části nešetrně atakován, a přivodil si tak zranění v dolní části těla. Místo něho naskočil do první formace nováček Marek Havel. V poslední dvacetiminutovce již hosté kontrolovali výsledek a nedopustili žádné drama. Do slibné příležitosti se probil kapitán Tecl, jenže i jeho vychytal gólman Habal. Ve 49. minutě hosté definitivně potvrdili import tří bodů na západ Čech. V samostatném úniku ještě Brabec Dobřemyslův forhend pravým betonem vystihl, ovšem na následnou dorážku Tomáše Sýkory byl krátký.

Ačkoli se Melounovi svěřenci nevzdávali, žádná z jejich akcí nebyla natolik přesná, aby skončila za zády gólmana Habala, jenž zastává v extraligovém celku Karlových Varů pozici druhého brankáře. Poslední šanci střetnutí měl pelhřimovský obránce Adam, ovšem jeho střela nemířila mezi tři tyče sokolovské branky. Lední Medvědi prohráli podruhé v řadě, což se jim stalo poprvé v sezoně a poprvé v ročníku také nevytěžili z domácího utkání ani bod.

Jiří Rada, Tomáš Bečka