HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
06.11.2013 | Tomáš Bečka, Jiří Rada | A-tým

Klášterec byl nad medvědí síly

Vypadá to, jakoby se po skvělém startu do sezony chystali Lední Medvědi k zimnímu spánku. Dnes v Klášterci nad Ohří totiž prohráli potřetí v řadě a poprvé v sezoně vyšli střelecky naprázdno. Pelhřimovští však stále čekají na zraněné členy druhé řady Kubáta a Martina Hadravu. Začátek zápasu nezastihl hosty v nejlepším světle. Ve třetí minutě se totiž v přesilovce prosadil Řepík a o dvě minuty navýšil skóre Jáchym. Ani ve druhé třetině se svěřenci trenéra Melouna neprosadili. Naopak Loučka potřetí prostřelil Čekala, který letos nastoupil poprvé mezi tři tyče od úvodního buly. Poslední branku viděli v Klášterci během čtyřicáté šesté minuty, kdy zvýšil již na 4:0 Peštuka.

Klášterec nad Ohří

06.11.2013
18:00
4:0
(2:0, 1:0, 1:0)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 3. Řepík (Suk, Freiberg), 5. Jáchym (Koblitz, Mašek), 25. Loučka (Bečvář, Řepík), 46. Peštuka (Paleček). Rozhodčí: Grech – Místecký, Votrubec. Vyloučení: 9:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 26:21. Průběh utkání: 4:0.



KLA:

Damašek – Loučka, Mašek, Koblitz, Opalek, Drobný, Štrach, Zicho, Řepík, Freiberg, Suk, Mála, Jáchym, Bečvář, Vrána, Peštuka, Paleček, Diviš, Toman, Schönauer

PEL:

Čekal - Mečiar, Pavlík, Adam, Beneš, Žuček, Kasalý, Tecl, Hadrava, Votápek, Vylíčil, Svoboda, Brychta, Kopic, Jelinek, Havel

Pelhřimovští Medvědi se museli v utkání v Klášterci nad Ohří obejít hned bez několika absentérů, mezi které po domácím zápase se Sokolovem přibyl Tomáš Plachý, jehož trápí poraněný kotník a Aleš Jelínek, kterého na dlouhou cestu nepustilo zaměstnání.

Od první minuty šlapali na plyn domácí, kteří ve 3. minutě dostali do vedení zásluhou Řepíka , jenž využil zmatek před Čekalem a pohodlně otevřel skóre zápasu. O dvě minuty déle bylo pro hosty ještě hůře, a to když Jáchymova střela skončila za pelhřimovským brankářem. Domácím se tak podařilo z ničeho nic získat dvoubrankové vedení, na které Medvědi nedokázali odpovědět. Pelhřimovští útočníci byli bezzubí a klášterského brankáře ohrozili spíše sporadicky. Do konce první dvacetiminutovky si připsal několik úspěšných zákroků pelhřimovský brankář, ale skóre se již nezměnilo.

Ve 25. minutě bylo pro hosty z Vysočiny ještě hůře. Přesilovkovou akci do prázdné branky zakončoval Loučka. Bezzubost a nízké nasazení poprat se o výsledek, to „zdobilo“ pelhřimovskou hru i ve druhé dvacetiminutovce. Ve třiatřicáté minutě šli Medvědi do tří, ale toto oslabení dokázali ubránit a zdálo se, že by jim to mohlo pomoci se odrazit. Opak byl však pravdou.

Mizérie hostujícího Pelhřimova pokračovala i v poslední třetině. Sice Tecl si dokázal vypracovat střeleckou pozici, ale Damašek v brance domácích svůj tým podržel, ale na druhé straně zvýšil na 4:0 pro Klášterec Peštulka. I nadále působili Medvědi odevzdaným dojmem a v celé řadě vyloučení na obou stranách nedokázali vsítit ani jednu branku. Z dalekého Klášterce nad Ohří tak odjíždějí svěřenci trenérského dua Meloun – Dvořák bez bodu, zato s plnou hlavou starostí, jak se odrazit k lepším zítřkům.

Ohlasy po utkání

Martin Meloun (trenér Pelhřimova): Těžko se mi to dnes hodnotí. S nasazením některých mladých borců je škoda někam jezdit. Klášterec byl nejslabší soupeř, se kterým jsme hráli. Dnes se dostali do hry hráči, kteří tolik prostoru letos ještě nedostali, ale když se k tomu takto postaví, tak ať se na to vykašlou.

Tomáš Bečka, Jiří Rada