HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
01.02.2014 | Tomáš Bečka, Pavel Blažek | A-tým

Medvědi sestřelili Klášterec ve druhé třetině

První únorový den zavítal na pelhřimovský stadion třináctý Klášterec nad Ohří. Lední Medvědi se díky brance Svobody dostali v polovině třetí minuty do vedení, které již do konce základní hrací doby nepustili, a potvrdili tak roly favorita. Celý zápas se definitivně zlomil ve druhé dvacetiminutovce, ve které nasázel Totterův celek do sítě soupeře pět branek. Tolik gólů v jedné třetině vstřelili Pelhřimovští vůbec poprvé v sezoně, takže si domácí příznivci mohli užít zatím nejpovedenější periodu ročníku. V poslední části se sice hosté dvakrát radovali brankového úspěchu, ale k žádnému dramatu do konce utkání nedošlo.

Pelhřimov

01.02.2014
18:00
7:3
(2:1, 5:0, 0:2)
Klášterec nad Ohří

Branky a nahrávky: 3. Svoboda (Votápek, Vylíčil), 13. Kubát (Kopic, Plachý), 26. Kopic (Plachý, Kubát), 29. Kopic (Plachý, Kubát), 29. Hadrava Martin (Vylíčil), 32. Hadrava Marek (Hadrava Martin, Kasalý F.), 36. Vylíčil – 19. Vrána (Bednář), 43. Jáchym (Kalinovič), 50. Freiberg (Loučka). Rozhodčí: Pražák – Mertl, Samuel. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 7:1, 7:3.



PEL:

Brabec (od 40. Čekal) – Mečiar, Jelínek A., Beneš, Jelínek Z., Pecen, Kasalý D., Kopic, Plachý, Kasalý F., Kubát, Hadrava Marek, Hadrava Martin, Svoboda, Votápek, Vylíčil

KLA:

Kaššák (od 29. Kutnar) - Loučka, Dostál, Štrach, Žižka, Koblitz, Mašek, Drobný, Freiberg, Bečvář, Suk, Kalinovič, Jáchym, Toušek, Diviš, Toman, Schonauer, Bednář, Paleček, Vrána

Do utkání vstoupili domácí aktivněji a již v první minutě mohl otevřít skóre Kopic, puk z jeho hole ale trefil pouze Kaššákovu vyrážečku. Následující tlak Klšterce byl optický a nevedl k velké šanci soupeře. Ve 3.minutě našel Votápek mezi kruhy Svobodu a ten pohotově střelou mezi Kaššákovy betony otevřel skóre utkání. Klášterec se snažil o odpověď, jeho snaha ale končila v obranné třetině Ledních Medvědů. V 9.minutě mohl zvýšit Kopic, jenž zůstal před hostujícím brankážem zcela sám, ve výhodné pozici ale minul. Na druhou branku čekali diváci na pelhřimovském zimním stadiou pouze do 13.minuty. Pohledná souhra po ose Plachý - Kopic - Kubát dostala touš až k poslednímu jmenovanému a pro zkušeného útočníka nebyl problém zvýšit na dvoubrankový rozdíl. O minutu později ujížděl na Kaššáka Plachý, domácí střelec ale proti hostujícímu brankáři neuspěl. Velkou šanci měl v 16.minutě Kopic, během přesilové hry vybídl Plachý Kopice, který tvrdou střelou pouze orazítkoval břevno hostující branky. Brabec byl v těchto momentech téměř bez práce, ovšem ještě v první třetině se povedlo hostům snížit. Běžela 18.minuta, při jednom ze soubojů ztratil domácí Brabec hokejku a následný závar ukončil střelou mezi Brabcovy betony Vrána.

Do druhé třetiny vstoupili domácí náporem na hostující branku, tato snaha byla brzy odměněna dalšími brankami. V 26.minutě, během přesilové hry domácích, našel Plachý před brankovištěm Kopice a ten se z první nemýlil. Následující přesilovou hru ve 29.minutě opět spolupracovala dvojice Plachý - Kopic, kteří ujížděli dva na jednoho, druhý jmenovaný neměl problém dopravit puk na místo určení. Uběhlo pouze 33 vteřin, puk do útočné třetiny domácích zavezl Martin Hadrava a jeho střelecký pokus si Kaššák srazil do vlastní sítě. To bylo na hostujícího brankáře moc a záhy se nechal vystřídat Kutnarem. Ten bez obdržené branky dlouho nevydržel, ve 32.minutě se do obranné třetiny domácích probil Marek Hadrava a procedil puk pod hostujícím brankářem až do sítě. Kláštěrečtí ve druhé třetině téměř neohrozili domácí branku, nejvýraznější šanci hostujícího celku měl v 34.minutě, puk z hole Koblitze si ale cestu do branky nenašel. Ve 35.minutě opět zvonilo břevno za hostujícím brankářem, tentokrát po průniku Marka Hadravy. O chvíli později si vykoledoval Koblitz trest ve hře za nesportovní chování a následující pětiminutovou výhodu dokázal Pelhřimov využít. V 36.minutě přišel zývar před hostujícím brankářem, který ukončil aktivní Vylíčil. Klášterec danou situaci příliš nezvládal a v 38.minutě přišel další osobní trest pro hostujícího hráče. Frustrace hostů vyvrcholila při odjezdu z ledu po konci druhé třetiny, kdy Štrach napadl Tomáše Plachého, ostatní hráči ale zabránili větší roztržce.

Do závěrečné třetiny nastoupil mezi tři tyče domácí branky Čekal a hned musel řešit nepříjemné situace spojené s nájezdy hostujících útočníků. Během dvojnásobné přesilovky hostujícího celku se Klášterci podařilo snížit, ve 43.minutě na modré vypálil Žižka a po úspěšné teči Jáchyma se dostal puk za Čekalova záda. Jáchym si o dvě minuty později mohl připsat další branku, Čekal byl ale proti. Domácí brankář zlikvidoval i následnou šanci Mašky, Pelhřimovští kontrolovali vývoj utkání a kráčel za třemi body. Klášterec se ale nevzdal bez boje a v 50.minutě přidal další korekci stavu Freiberg, který zblízka prostřelil Čekala. Následně přišly velké šance domácího celku, Kopic tváří v tvář Kutnarovi nezavršil hattrick, Plachý v úniku po levé straně na brankáře nevyzrál a Kubát v dobré pozici minul poloprázdnou hostující klec. Poslední minuty zápasu oba týmy často hrály v nestandartním počtu hráčů na ledě, další branka ale nepadla. Pelhřimov nedal Klášterci šanci na úspěch a zejména díky kanonádě ve druhé třetině si Lední Medvědi připsali důležité tři body do průběžné tabulky po výhře 7:3. Navázat na tento úspěch budou chtít pelhřimovští hráči příští sobotu 8.února, kdy Pelhřimov vyzve na souboj pražskou Kobru na jejím ledě.

Tomáš Bečka, Pavel Blažek