HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
16.08.2013 | Jiří Rada, Pavel Blažek | A-tým

Zasloužená remíza z prvního přípravného utkání

K prvnímu přípravnému utkáni přicestoval do města rekordů jindřichohradecký Vajgar, pro který byl vzájemný zápas s Pelhřimovem již třetí prověrkou před nadcházející sezonou. Pelhřimovští hokejisté vstoupili do utkání lépe a odměnou jim byla vedoucí branka z hole Tecla, jenže Vajgar dokázal rychle odpovědět. A takto to pokračovalo až do stavu 3:3. Poté se poprvé v zápase ujali vedení hosté a to díky trefě Voříška, jenomže domácím bojovnost vydržela a svojí druhou trefou v zápase vyrovnal na konečný 4:4 Mečiar.

Pelhřimov

16.08.2013
18:00
4:4
(2:2, 0:0, 2:2)
Jindřichův Hradec
Branky a nahrávky: 8. Tecl (Plachý), 19. Mečiar (Tecl), 41. Tecl (Plachý), 54. Mečiar (Fibikar) – 10. Dvořák (Horváth), 20. Jasanský (Dvořák), 44. Tupý (Klement), 45. Voříšek. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 3:4, 4:4.

PEL: Čekal (od 30. Jíra) – Adam, Mečiar, Jelínek, Veselý, Fibikar, Žůček, Tecl, Plachý, Hadrava Marek, Kubát, Hadrava Martin, Bezděk, Votápek, Pelán, Vylíčil

JHR: Kubeš – Jasečko, Klement, Tupý, Štěpán, Kohút, Kvasnička, Mazanec, Voříšek, Záhora, Maryška, Horváth, Tomšík, Jasanský, Javůrek, Dvořák, Gůrka

Do utkání vstoupili domácí s pozměněnou první formací, Jana Hrbatého nahradil Marek Hadrava. Úvodní šanci utkání měl Dvořák, z velkého úhlu ale minul Čekalovu svatyni. Postupem času se domácí osmělili, zejména v průběhu 3.minuty si vypracovali řadu šancí během přesilové hry, Kubeš v brance Vajgaru ovšem svůj tým podržel. Vyrovnaná hra se postupem času překlopila na stranu domácích, kteří převahu zužitkovali v 8.minutě - Plachý našel Tecla, který nadvakrát překonal Kubeše a otevřel skóre utkání. Následující okamžiky přinesly gólové šance na obou stranách. Nejprve Čekal pokryl Záhorovu tutovku, poté si stejným způsobem počínal Kubeš při šanci Bezděka. Hosté postupně vyrovnali hru a v 10. minutě i stav utkání - Dvořák mířil přesně po výborném pasu Horvátha. Následující minuty přinesly vyrovnanou hru, skóre se měnilo až v 19.minutě. Od modré nahodil Mečiar, Kubeš mnoho neviděl a Spartak se dostal do vedení. To domácím dlouho nevydrželo. Necelou minutu před koncem první třetiny využil nedorozumění domácí obrany Jasanský, čímž stanovil nerozhodné skóre úvodní dvacetiminutovky.

Vstup do druhé třetiny vyšel lépe hostujícímu celku, jenž několikrát ohrozil Čekala v domácí brance. Vrátit vedení na stranu domácích mohli Bezděk s Martinem Hadravou, bohužel, mířili nepřesně. 28.minuta přinesla domácím přesilovou hru, následně byli hokejisté Spartaku potrestáni menším trestem, během nestandartního počtu hráčů na ledě se ani jednomu mužstvu nepodařilo převážit vedení na svou stranu. Postupem času měli čím dál více ze hry hosté, ale ze své převahy nic nevytěžili. V polovině utkání střídal Čekala v domácí brance Jíra, který hned úspěšně čelil tlaku Vajgaru během přesilové hry hostí. Ke konci druhé třetiny dostal Spartak výhodu přesilové hry, kterou mohl zužitkovat Bezděk, svojí střelu z ostrého úhlu ale poslal nad Kubešovu branku. Nepřesná rozehrávka následně umožnila Záhorovi střelu do tyče, konec druhé třetiny zastihl domácí v herním útlumu, domácí obrana jen se štěstím odolala útočnému tlaku Vajgaru. V závěru třetiny nepříjemně nastřelil Jasečko Marka Hadravu, nicméně hostující obránce se za svůj přehmat okamžitě omluvil. Ve druhé třetině diváci branku neviděli, stále trval nerozhodný stav 2:2.

Do třetí třetiny vlétli domácí na výbornou, Plachý objel Kubeše, střelecký pokus ale nasměroval do tyče. S dorážkou ale přispěchal pohotový Tecl a opět poslal domácí do jednobrankového vedení. To mohl navýšit Votápek, ovšem ten nezužitkoval přesný Vylíčilův pas. Vajgar se nevzdal bez boje a ve 44.minutě bylo opět vyrovnáno. Klement přihrával Tupému, který doklepl touš za bezmocného Jíru. A Spartaku bylo ještě hůř. Následující minuty byli hosté lepším týmem, který se záhy dostal do vedení. Ve 45.minutě se dostal do zakončení Voříšek, jenž svou střelu propašoval pod Jírovými betony až za brankovou čáru. Pelhřimovští se snažili vyrovnat, bohužel, jejich kombinace končili v obranném pásmu hostí. Velká příležitost vyrovnat stav utkání se naskytla domácím v 51.minutě během dvojnásobné přesilové hry, Spartak se tlačil před Kubeše, který v této fázi hry hosty podržel. Vyrovnání ale na sebe nedalo dlouho čekat. V 54.minutě Fibikar na modré přenechal Mečiarovi, který přesně umístěnou střelou k tyči opět vyrovnal stav utkání. V závěru třetí třetiny hosté dostali výhodu přesilové hry, Spartaku se nepříjemné chvíle podařilo přečkat bez úhony. Definitivní tečku za vyrovnaným utkáním mohl napsat Marek Hadrava, v posledních vteřinách třetí třetiny ale poslal svůj střelecký pokus mimo hostující klec, Spartak s Vajgarem se tedy rozešli smírně v poměru 4:4.

Další přípravný zápas čeká svěřence trenéra Melouna již v úterý 20.8., kdy se představí ve Žďáru nad Sázavou.