HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
21.08.2013 | Tomáš Bečka, Jan Wirkner (klhvajgar.cz) | A-tým

Napotřetí remíza, tentokrát s Vajgarem 2:2

I třetí přípravný zápas Spartak dopadl nerozhodně. Hosté dostal záhy do vedení Vylíčil, ovšem nadějný stav se Pelhřimovským nepovedl udržet či navýšit. A tak se domácím podařilo ve třetí třetině otočit stav zápasu. Další remízu nakonec zařídil ve 48. minutě v přesilové hře Tomáš Plachý. Zítra čeká Pelhřimov třetí zápas v řadě, tentokrát proti High1.

Jindřichův Hradec

21.08.2013
18:00
2:2
(0:1, 1:0, 1:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 26. Kocar (Dvořák, Kupec), 45. Kocar (Dvořák, Kupec) - 2. Vylíčil (Žůček), 48. Plachý (Veselý, Hadrava). Rozhodčí: Slavík - Hamr, Erben. Vyloučení: 3:8, navíc Adam (PEL) 10 min. OT a Kupec 5 min. plus OT do konce utkání. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 33:18 (11:4, 10:6, 12:8). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:2.

JHR: Kubeš, Fogl – Tržil, Jasečko, Klement, Štěpán, Popelka, Tupý, Kocar, Tomšík, Dvořák, Voříšek, Procházka, Záhora, Mazanec, Javůrek, Gurka, Jasanský, Horváth, Maryška, Kupec

PEL: Brabec (od 31. Gába) – Mečiar, Veselý, Žůček, Adam, Uhlíř, Zet, Kasalý, Tecl, Plachý, Hadrava Marek, Votápek, Pelán, Vylíčil, Brychta, Svoboda, Beneš

Spartak měl raketový vstup do utkání, když hned po 77 vteřinách využili okénka v hradecké obraně. Adam Vylíčil překonal Tomáše Kubeše v brance Vajgaru po pěkném pasu Radima Žůčka – 0:1. Domácí barvy se snažily rychle skóre srovnat, ale nespočet šancí zůstalo nevyužito. Daniel Brabec se měl v brance Pelhřimova co otáčet. Dal o sobě vědět hlavně první hradecký útok, ale ozval se i Luboš Voříšek, nebo obránci se svými dalekonosnými střelami. Ve 4. minutě málem našel Záhoru Voříšek v brejku dvou na jednoho, ale celé akci chyběly centimetry. O dvě minuty později řídil útočné manévry Vajgaru Stanislav Jasečko. Ve výčtu hradeckých akcí bychom mohli takto pokračovat, v 7. minutě získal puk Dvořák, naservíroval Kupcovi tutovku před branku, ale ani tohle nevyšlo, stejně jako teč Luboše Voříška z téže minuty. Tlak domácích přinesl své ovoce v podobě přesilových her, ale přesilovky v první třetině domácích vubec nevyšly. Za zmínku stojí akce Voříška s Mazancem, kteří v 15. minutě předvedli důraz před brankou a také rána golfem Davida Kupce, kterou zastavila lapačka Daniela Brabce. V závěru třetiny hrál Vajgar dvojnásobnou přesilovku, ale ani ta k vyrovnání nevedla.

Průběh druhé třetiny již nebyl tak jednoznačný a šance se střídaly na obou stranách kluziště. Za domácí o sobě dali vědět Jasečko se Záhorou, na straně Pelhřimova pak Marek Hadrava či Martin Tecl. Ve 26. minutě sudí poslali na trestnou lavici trochu přísně Dominika Kasalého a Vajgar se konečně prosadil. První formace zakombinovala a Jaroslav Kocar mazácky zakončil do poloodkryté branky – 1:1. Zle mohlo být pro domácí o minutu později, ale Marek Hadrava v tutovce jen vyprášil Kubešův pravý beton. Ve 33. minutě našel parádním pasem Stanislav Jasečko vysunutého Davida Kupce, ale jeho švih Gábu, který nahradil v brance Pelhřimova Daniela Brabce, nepřekvapil. Spartak měl další šanci o dvě minuty později, brejk dvou na jednoho skončil neúspěšným pokusem Marka Hadravy. Akční byl začátek 39. minuty. Na jedné straně fauloval Ondřej Horváth, na druhé straně kluziště si pak Votápek vyšlápl na o hlavu většího Jana Štěpána, který ho dvěma přesně mířenými ranami poslal k ledu a vysloužil si potlesk prořídlých hradeckých ochozů. Oba aktéři si šli na dvě minuty odpočinout na trestnou lavici.

Úvod třetího dějství byl trochu ospalý. Trocha vzruchu se dostavila až ve 45. minutě, kdy se do brejku prodral David Kupec a toho fauloval brankář David Gába. Následnou přesilovou hru první hradecká formace využila za 22 vteřin. Jaroslav Kocar dostal před brankou trochu prostoru a Kupcovo nahození dopravil do branky – 2:1. Vajgar mohl svůj náskok ještě navýšit, ale sólo nájezd Davida Kupce v oslabení nevyšel, narozdíl od následné přesilovky Pelhřimova. Tomáš Plachý předvedl parádní střelu z prostoru kruhů a tohle se prostě chytat nedalo. Pelhřimovský forvard našel přesně levý horní růžek Kubešovy brány – 2:2. Oba celky se snažili aktivně útočit, šance na obou stranách na sebe nenechaly dlouho čekat. Za hosty měl gól na holy například Martin Tecl, který z ostrého úhlu netrefil přesně. V 54. minutě vyrobil hrubku jako Brno Tomáš Tupý, hostující Marek Hadrava trefil jen tyčku Kubešovy brány. Necelé 4 minuty před třetí sirénou se dostal do samostatného brejku Marek Dvořák, jehož bekendový blafák tentokrát radost domácím neudělal. Tři minuty před koncem putoval předčasně do sprch David Kupec, ale hosté přesilovou hru nevyužili, i když ji sehráli poměrně slušně.

Tomáš Bečka