HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
20.09.2014 | Tomáš Bečka | A-tým

Souboj gólmanů vyšel lépe pro Pavla Bílka

Od začátku zápasu se Medvědi pilně tlačili do brankoviště Pavla Bílka, ale pražský gólman během první třetině všechny pokusy domácích polapil. Stejně tak i na druhé straně nováček v Janásově sestavě Filip Barus se v úvodní části činil. Až v prostřední dvacetiminutovce začaly padat góly. Jako první protrhnul kouzlo Bílkovy branky Marek Hadrava, ale to bylo z pelhřimovské strany vše. Medvědi si užívali vedení jen tři minuty. Ve 26. minutě otočila Kobra skóre, když se v rozmezí devatenácti sekund postupně trefil Čurda a Malý. Od té doby znovu kralovali gólmani, jelikož ani jeden z nich už do konce základní hrací době neinkasoval.

Pelhřimov
ZS Pelhřimov
20.09.2014
18:00
1:2
(0:0, 1:2, 0:0)
Kobra Praha
Branky a nahrávky: 23. Hadrava Marek (Hadrava Martin) – 26. Čurda (Jakeš), 26. Malý (Novák, Slanina). Rozhodčí: Dědek - Klouda, Musil. Průběh zápasu: 1:0, 1:2. Vyloučení: 5:10, Třetina (PEL) 10 OT, Šteiner (KOB) 2+10, Cafourek (KOB) 5+20, Malý (KOB) 10 OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 305.

PEL: Barus (Čekal) – Jelínek, Mečiar, Kasalý, Adam, Šidák, Kolář – Kubát, Třetina, Marek Hadrava – Kadlec, Plachý, Kopic – Svoboda, Bezděk, Martin Hadrava – Beneš

KOB: Bílek (Havlín) – Evan, Ton, Vrba, Jakub Verbík, Roman Verbík, Šteiner, Cafourek, Růžička, Jakeš, Kocman, Čurda, Slanina, Borovanský, Paris, Novák, Půlpán, Strnad, Malý, Eis, Kalla

Do zápasu naskočilo celkem pět nových posil – gólman Filip Barus, obránci Šidák s Kolářem a útočníci Kadlec a Beneš. Ale první šanci domácích vytvořili známé tváře Plachý s Kopicem. Ovšem první tlak do brány Bílek ustál. První střelu vyslal Borovanský na Baruse až v páté minutě, ale od té doby byl pelhřimovský gólman v neustále permanenci. Lední Medvědi se dostávali do slibných šancí, ovšem Bílek se stal pro tento zápas největším soupeřem Janásových svěřenců.

Největší šanci si Pelhřimovští vytvořili v polovině třetiny, když se k puku po přihrávce Martina Hadravy dostal Filip Beneš. Nová posila se do puku opřela z voleje, ale Bílek tuto šanci zastavil. Naopak hosté byli nejblíže gólů v 11. minutě, když Borovanský z levého křídla trefil tyč. Praha také hrozila z brejků, nejvíce žlutomodří ujížděli domácí obraně v oslabení. Poprvé dostali Lední Medvědi varování pět minut před koncem třetiny, kdy Barus musel řešit útok tří hráčů Kobry. Rychlým přesunem ale šanci hostů překazil.

Další šance už první třetina nenabídla, a tak hráči vpluli do druhé periody za bezbrankového stavu. Už po třech minutách prostřední části viděli diváci na stadionu první gól, a to do branky Kobry Praha. Bratrskou spolupráci dokonal po přihrávce Martina Marek Hadrava. Jenže sotva se domácí dostali do vedení, rázem o něj přišli. V přesilové hře totiž udeřil Martin Čurda a už po devatenácti sekundách hry dokonal obrat Pavel Malý. Kdopak v té chvíli mohl tušit, že do konce hry už žádná brnka nepadne.

Šanci na vyrovnání měl na konci dvacetiminutovky Libor Bezděk, ale z bezprostřední blízkosti trefil jen střed brány, kterému dominoval Pavel Bílek. Třetí třetina se nesla v duchu honby za vyrovnáním. Jenže obrana trenéra Šeby byla pevně zformována. Do ojedinělého brejku se probil Novák spolu s Malým, ale Barus držel pelhřimovské naděje na vyrovnání.

Hra se ve třetí třetině značně rozkouskovala. Ale i tak se hokejisté dostávali do velkých šancí. Ale ani Jakeš, ani na druhé straně Martin Hadrava s Mečiarem gólmana nepřekonali. Asi největší příležitost k vyrovnání měl Marek Hadrava. Sám před Bílkem namířil kotouč pod horní tyč, avšak hvězda večera Pavel Bílek obstál i v této zkoušce.

I když Medvědi zkusili v poslední minutě hru v šesti, žádný gól už pelhřimovský stadion neviděl. A proto nemají pelhřimovští hokejisté po dvou zápasech na kontě ani jeden bod. Třetí zápas odehrají Janásovi svěřenci znovu až za týden. V souboji Medvědů se Pelhřimov střetne s Děčínem.  

Ohlasy po utkání

Tibor Janás (hlavní trenér Ledních Medvědů Pelhřimov): Především bych chtěl gratulovat soupeři k těsnému vítězství. Pelhřimov podal výborný výkon, bylo vidět velké odhodlání k zisku bodů, bohužel jsme dnes doplatili na neproměňování šancí, zejména ve třetí třetině jsme měli několik vyložených příležitostí k vyrovnání, ale nepadlo to tam. Na jeden gól se těžko vyhrává, je třeba si z tohoto zápasu vzít ponaučení do dalších bojů.

Už z přátelských utkání jsme věděli, že Pelhřimov má kvalitní tým a zkušené hráče. My jsme tým obměnili, máme spoustu mladých hráčů, takže musíme spoléhat například na přesilové hry a ty nám dnes vyšly. Je pravda, že dnes jsme měli až moc vyloučených hráčů, ale náš brankář Bílek dnes zaslouží jednoznačnou pochvalu. Je třeba říci, že i na druhé straně chytal Barus výborně. Dnes to bylo vyrovnané utkání, byla to i otázka štěstí, ale to bylo na naší straně. Zápas se mohl zlomit v samém závěru díky přesilovým hrám, Pelhřimov měl několik šancí k vyrovnání, zápas by asi směřoval do prodloužení, ale štěstí stálo při nás.

Tomáš Bečka