HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
31.01.2015 | Jiří Rada, Jakub Forejt | A-tým

K bodu chyběla jedna branka, Sokolov potvrdil roli favorita

Pelhřimovští hokejisté mají za sebou další neúspěšné vystoupení a jejich černá série proher se protáhla již na devět zápasů. Do sobotního utkání nastoupil i Lukáš Siřiště - pelhřimovský odchovanec, jenž do druholigového kolotoče zasáhl poprvé po třech letech a nevedl si vůbec špatně. Ovšem po bezbrankové první třetině šli do vedení hosté ze Sokolova a svůj náskok v prostřední části dokázali navýšit na tříbrankový. Poslední dvacetiminutovka se však Ledním Medvědům povedla a brankami Martina Hadravy a Miroslava Kopice se dostali na rozdíl jediné branky. Bohužel ani v závěrečné hře 6 na 4 Pelhřimov nedokázal vyrovnat a tak se ze zisku tří bodů radoval Sokolov.

Pelhřimov

31.01.2015
18:00
2:3
(0:0, 0:3, 2:0)
Sokolov
Branky a nahrávky: 49. Hadrava Martin (Hadrava Marek, Kadlec), 58. Kopic (Adam, Třetina) – 28. Rohan (Vrána, Vaněk), 29. Flek (Šik, Sýkora), 36. Řačanský (Říha). Vyloučení: 5:8. Bez využití. Rozhodčí: Mertl S. – Vavruška, Oudes. Diváci: 310. Průběh utkání: 0:3, 2:3.

PEL: Vajner – Adam, D.Kasalý, Mečiar, Srdínko, Šidák, F.Kasalý, Marek Hadrava, Kubát, Třetina, Kadlec, Votápek, Martin Hadrava, Kopic, Siřiště, Kuchta

SOK: Hruška – Rohan, Šik, Prindiš, Novák, Schusser, Gombár, Kvapil, Tvrdek, Kuběna, Dobřemysl, Švec, Rohan, Vrána, Vaněk, Sýkora, Flek, Pulpán, Říha, Račanský, Škop

Začátek utkání byl vyrovnaný, domácí medvědi se prezentovali bojovnou hrou, ale šance byly na obou stranách. Pak se začal prezentovat šancemi i hostující Sokolov, zvláště v 8. minutě, kdy velkou šanci hostí neproměnil Rohan. O chvíli později přišla další šance hostí, když na Vajnera ujížděl Říha, ale se svou střelou mezi betony neuspěl. Následně mohl vstřelit úvodní gól utkání Pelhřimov, jenže útočné akci Hadravy s Třetinou chyběla přesnost s přihrávkou. V 11. minutě se Sokolovu naskytla první přesilovka. Sokolovští hráči od modré ostřelovali domácí klec, ale žádná rána se neujala. Největší šanci měl v početní výhodě Flek, ale v úniku 2 na 1 neproměnil velkou šanci. Následoval tlak Sokolova, který zakončil závar před Vajnerem, ale gól nepadl. Převaha hostů byla ukončena až přesilovou hrou Pelhřimova. V ní si medvědi žádnou větší šanci nevytvořili a tak nadále platil bezbrankový stav. Do konce třetiny se pak odehrávala vyrovnaná partie. I když se hostům ještě na konci třetiny naskytla početní výhoda, gól už žádný nepadl. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Začátek druhého dějství ozdobila rána Rohana, ale domácí brankář byl připravený. Na druhé straně prověřil hostujícího Hrušku Mečiar, ale ani tato střela neskončila brankou. Následoval tlak domácích medvědů. V něm měl největší šanci Martin Hadrava, který v úniku dva na jednoho zvolil střelu, ale hostujícího brankáře překonat nedokázal. Následovala Kuchtova střela, která jen o kousek minula sokolovskou bránu. Na druhé straně měli šanci hosté, ale Vajner byl pozorný a dokázal udržet puk před brankovou čárou. O chvíli později se však hosté radovali. Tomáš Rohan vystřelil a jeho střela skončila až za zády Vajnera – 0:1. O chvíli později bylo pro domácí ještě hůře. Flek ztečoval šikovně ránu Šika do sítě a hosté tak rázem vedli už o dva góly – 0:2. Následovala střela Adama, ale ta se neujala a o chvíli později dostali domácí výhodu jednoho muže v poli. V této přesilové hře vyslali domácí na hostujícího brankáře několik střel, ale žádná z nich neskončila gólem. Utkání pokračovalo přesilovou hrou hostí. V jejím úvodu se domácí dostali do úniku, ale bohužel pro ně akce skončila nepřesnou přihrávkou. Dále měli šance hosté, ale všechny je dokázal zlikvidovat Vajner, a tak zůstal stav utkání pořád stejný. Po přesilové hře měli šanci bratři Hadravové, ovšem Marek trefil pouze tyč hostující branky. A tak udeřili na druhé straně hosté. Petr Račanský předvedl důraz na brankovišti a dotlačil puk do domácí sítě – 0:3. Do konce třetiny se již žádné větší šance na obou stranách nezrodily, a tak šel do kabin Sokolov s tříbrankovým vedením.

Třetí třetina začínala přesilovou hrou domácích, v níž si dokázali medvědi vytvořit několik šancí, ale žádná z nich neskončila gólem. Ve 43. minutě měli velkou šanci medvědi, ovšem Filip Kasalý trefil pouze břevno. Následovala přesilovka domácích. V té si ale medvědi nedokázali vytvořit žádné větší šance, a tak si Sokolov i nadále udržel své tříbrankové vedení. O chvíli později mohli hosté zvýšit svůj náskok, ale Mečiar dobře vyřešil přečíslení dva na jednoho. O chvíli později se však už radovali medvědi. Martin Hadrava dokázal puk po závaru na hostujícím brankovišti protlačit do branky – 1:3. Následovaly šance hostí, se kterými si však dokázal poradit skvěle chytající Vajner. Domácím se poté naskytla početní výhoda. V té si však medvědi nedokázali vytvořit žádné větší šance, a tak si Sokolov podržel své dvoubrankové vedení. O chvíli později byli na obou stranách vyloučeni hráči, tudíž se pokračovalo ve hře 4 na 4. Z toho těžili domácí hráči. V 58. minutě si Kopic najel před hostujícího brankáře a nekompromisní střelou překonal Hrušku – 2:3. Necelou minutu a půl před koncem vyhodil hostující hráč puk mimo hřiště a domácím se tak naskytla výborná šance na srovnání. Pelhřimovští zvolili hru bez brankáře. Domácí si v ní dokázali vytvořit drtivý tlak, ale žádná šance medvědů se již neujala.

Domácím se i přes závěrečný nápor nepodařilo vyrovnat a Sokolov si tak odváží všechny tři body. Ale medvědi se rozhodně nemusí za nic stydět. Předvedli bojovný výkon, ale bohužel se jim v závěrečných vteřinách nepodařilo vyrovnat. Příští utkání čeká pelhřimovské hokejisty už příští středu, kdy zavítají na led Žďáru nad Sázavou.

Ohlasy po utkání

Ivan Padělek (hlavní trenér HC Lední Medvědi Pelhřimov): Zápas se mi velmi líbil. Bylo to dramatické utkání a kluci makali do poslední chvíle. Dobře nám zachytal brankář, ale chtěl bych pochválit všechny hráče, kteří do utkání zasáhli. Vyzdvihl bych Lukáše Siřiště, který s námi dnes hrál prvně a určitě nezklamal. Zase jsme shořeli na proměňování šancí, máme s tím v posledních zápasech starosti, nedaří se nám tato činnost podle představ. Ale doufám, že teď ve Žďáře už se to zlomí, že se roztrhne pytel a začne nám to tam padat. Dnes nemám klukům co vytknout.

Mikuláš Antonik (hlavní trenér HC Baník Sokolov): Jsme rádi za tři body, ale předvedená hra - to není to, co bychom chtěli hrát. Trochu to souvisí s tím, že v týmem se prohnala chřipka a spousta hráčů skoro vůbec netrénovala. V podstatě jsme sešli až krátce před zápasem. Měli jsme výbornou druhou třetinu, ale ten závěr jsme chtěli hrát trochu jinak, bylo to z naší strany příliš komplikované, domácí se dotáhli a udělali ze zápasu drama, ale zvládli jsme to a jsme se třemi body nakonec spokojeni.

Jiří Rada, Jakub Forejt