HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
21.02.2015 | Tomáš Bečka | A-tým

Bravo! Medvědi zdolali Tábor a dále šplhají tabulkou

Po zápase s Vajgarem se pelhřimovští hokejisté vydali ke svému největší rivalovi do Tábora. Úvodní třetina žádnou branku nepřinesla, ale již od druhé periody se mohli fanoušci těšit z gólů. A radovali se domácí příznivci. Zásluhou Seidla a Kellnera se Kohouti dostali do dvoubrankového vedení. Ale třetí část už byla v režii Padělkova celku. Ve 44. minutě snížil Votápek, načež Marek Hadrava s Jakubem Kadlecem dokonali velký obrat Ledních Medvědů. Pelhřimov si tak připisuje podruhé v sezoně druhou výhru v řadě a z posledních čtyř zápasů vydoloval tým od Bělé devět bodů. Navíc se opět posunuje tabulkou, a to před Jindřichův Hradec.

Tábor

21.02.2015

2:3
(0:0, 2:0, 0:3)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 26. Seidl (Kellner, Havran), 29. Kellner (Seidl) – 44. Votápek (Kadlec), 45. Hadrava Marek, 53. Kadlec. Průběžné skóre: 2:0, 2:3. Diváci: 1482. Vyloučení: 7:6 Využití: 1:2 Góly v oslabení: 0:0.

TAB: Panec – Černý, Havran, Kanov, Hlaveš, Heršálek, Hájek, Novotný – Kellner, Mrkvička, Seidl – Krätzer, Matušík, Mařík – Kolomý, Zayml, Boháč – Březina, Šimák

PEL: Čekal – Kasalý D., Mečiar, Srdínko, Šidák – Hadrava Marek, Votápek, Beneš – Kopic, Třetina, Kubát – Hadrava Martin, Kasalý F., Kadlec

I. třetina

Zahajovací dějství zápasu bylo na divácky atraktivní okamžiky skoupé. Hosté z Vysočiny vedeni extáborským Ivanem Padělkem dokázali být od úvodních minut hodně nepříjemní a domácímu týmu příliš času na procitnutí nedopřáli. V prvních deseti minutách si Pelhřimovští vynutili na táborských obráncích dvě přesilové hry, ale žádný užitek jim z nich nekanul. Naproti tomu ve druhé polovině úvodní periody se třikrát v řadě provinili hosté a sedmnáct vteřin dokonce strávili ve třech. Kohouti byli v početní převaze o poznání nebezpečnější než jejich protivník, přesto zůstal stav zápasu bez poskvrnky. Šance na změnu skóre se přitom dostavily. V úvodu 16. minuty rozezvučela Mrkvičkova jedovka horní tyč Čekalovy klece. O několik minut později dokonce podle všeho padl gól, ani jeden ze sudích ovšem nezaregistroval, že se Krätzerova střela neodrazila od tyče, ale od výztuhy uprostřed branky.

II. třetina

Ve druhé třetině už se skóre pohnulo a k radosti většiny diváků se o to postarali táborští hokejisté,kteří zahájili druhou část o poznání lépe. Při vyloučení pelhřimovského Votápka se Jihočeši usadili v útočném pásmu, ale dlouho bez efektu. Osm vteřin před návratem hostujícího hříšníka na led ovšem narýsoval Kellner krásný pas na Seidla a uzdravený domácí útočník před odkrytou brankou nezaváhal – 1:0. O tři minuty později si oba členové první táborské formace své role vyměnili a byla z toho parádní záležitost – po přihrávce Seidla pověsil Kellner nekompromisně kotouč pod horní tyč a zvýšil na 2:0. Další minuty vyplnilo několik vyloučení na obou stranách, která však zůstala bez odezvy. Povzbuzený táborský tým měl v těchto pasážích navrch a ve 32. minutě mohl umocnit jeho klid Kolomý, s jeho únikem ovšem nakonec neměl Čekal výraznější starosti. O pár desítek vteřin později se po delší době ocitli v gólové pozici i Lední Medvědi, ale Martinu Hadravovi nadvakrát zkazil radost Panec. Dvoubrankový náskok táborské družiny nakonec vydržel až do konce druhé třetiny. V tu chvíli jen málokdo tušil, jak hořkou příchuť bude mít pro domácí barvy závěrečná dvacetiminutovka.

III. třetina

Dvoubrankové vedení Táborských se tentokrát nestalo základní kamenem jeho často vídané ofenzivní přehlídky. Naopak…! Padělkova družina bojující o holou účast v play-off se namísto rezignace vzepjala k mohutnému odporu, zatímco domácí favorit pod dojmem vedení a posledních vysokých výher svou úlohu podcenil. Výsledek? Nečekaný obrat, na který už Táborští nestihli zareagovat. Rozbuškou k němu se stala přesilovková situace ze 44. minuty, kdy se po přihrávce Kadlece dostal k zakončení Votápek. Domácí gólman napoprvé zasáhl úspěšně, při dorážce měl ale smůlu; pelhřimovskému střelci sjel puk z hole a proklouzl mezi betony Pance, jenž reagoval na původně zamýšlenou střelu – 2:1. Mužstvo od Jordánu se ještě ani nestihlo vzpamatovat, a bylo vyrovnáno. Na konci 45. minuty zacílil z dobré střelecké pozice Marek Hadrava a jeho střela vymetla levý horní roh táborské branky – 2:2. Vůně nečekaného bodového zisku zapůsobila na pelhřimovské hokejisty jako opiát a jejich touha po úspěchu ještě zmohutněla. Domácí hráči se na střídačce navzájem burcovali, snažili se získat zpět ztracený klid, ale nedařilo se jim to. Do další ledové lázně je navíc potopila početní převaha soupeře z 53. minuty, kdy našel Kadlec z velkého úhlu skulinku v Pancově postoji a puk se dokutálel za brankovou čáru – 2:3. Od té chvíle se hosté překonávali v obětavosti a jejich hra snad už ani nemohla být jednodušší. Několik nebezpečných situací před jejich brankou vyznělo do ztracena a čas vyhrazený poslední třetině nemilosrdně plynul. Šestapadesát vteřin před koncem zůstal brankář Panec na střídačce a domácí šli do hry v šesti. K vyrovnávající trefě měli v jednu chvíli blizoučko, to když Kolomý se Seidlem operovali u pravé tyče pelhřimovské klece, ale nedokázali ve skrumáži usměrnit puk nad Čekalův beton.

Reportáž převzata z webu: www.hctabor.com, autor: Pavel Šácha

Ohlasy po utkání

Tomáš Matušík (hlavní trenér HC Tábor): Není to příjemné hodnocení, tohle se nemělo stát, všechno bylo špatně. Nepřekvapilo mě, jak Pelhřimov hrál, věděli jsme, že bude Pelhřimov hrát dobře a celý týden jsme na to kluky připravovali. A taky tomu dali hosté dnes víc, přebojovali nás. Pokud se třetina našeho mužstva neprobere, nevidím východisko. Jsme moc pyšní, jistí sami sebou a na to se hokej nehraje ani na této úrovni. Gratulujeme Pelhřimovu, jeho vítězství je dnes zasloužené.

Ivan Padělek (hlavní trenér HC Lední Medvědi Pelhřimov): Samozřejmě velká radost, asi mnoho lidí nepočítalo s tím, že bychom tady uspěli za tři body. I když to ze začátku nevypadalo, tak to kluci odmakali. Tábor hrál velmi dobře, vytvořil si tlak hlavně v přesilovkách. Jse překvapený, kde hráči našli ještě nějaké síly po tom nepovedeném období, jsme to pro nedostatek hráčů lepili jak se dalo. Myslel jsem, že dnes tu sílu kluci nenajdou, ale podívejte, co předvedli - brankář super výkon a i hráči v poli velký odehráli velký zápas. Já klukům gratuluji, mám dnes opravdu velkou radost.

Tomáš Bečka