HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
13.08.2015 | Jiří Rada | A-tým

Pelhřimov se rozstřílel a vyhrál nad Žďárem

Pelhřimovští hokejisté odehráli své druhé přípravné utkání na ledě regionálního rivala ze Žďáru nad Sázavou a po přetahované s Táborem se naplno rozstříleli. V sestavě Medvědů se poprvé objevil Bezděk a americký útočník Rossman, jenž odehrál utkání v obraně. Pelhřimovský dres také oblékli Drda s Kopcem, jenž se snaží probojovat do druholigového kádru Medvědů.

Žďár nad Sázavou

13.08.2015
18:00
4:6
(1:3, 1:2, 2:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 5. Střecha, 38. Gregar (Kunstmüller), 50. D. (Zídek), 52. Bureš (D.) – 3. Kopic (Adam), 6. Bezděk (Kůrka), 17. Vylíčil (Pometlo), 28. Svoboda (Rossman), 40. Svoboda (Votápek), 45. Rossman (Votápek, Pometlo). Rozhodčí: Kopeček – Klouda, Zídek. Vyloučení:. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 112. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:6, 4:6.

ZNS: Sláma (Neubauer) – Staněk, Střecha L., Smejkal, Pleva, Hron P., Čejka, Půža – Krupka, Kunstmüller, Střecha T., Gregar, Zídek, Vítek D., Bureš, Peňáz, Šimon, Hron J., Bednář

PEL: Černý (Čekal) – Kůrka, Adam, Pometlo, Jelínek Z., Kasalý – Kopec, Rossman, Bezděk, Kopic, Votápek, Vylíčil, Svoboda, Siřiště, Jelínek M., Drda

Utkání začalo menší brankovou přestřelkou a diváci viděli v prvních minutách hned tři góly. Skóre otevřel v 5.minutě Miroslav Kopic, jenž šikovně ztečoval střelu Adama od modré mezi Slámovy betony a poslal Pelhřimov do vedení – 0:1. O jedenáct sekund později prostřelil hostujícího brankáře Černého Libor Střecha a zařídil Plamenům vyrovnání – 1:1.

To však bylo ze strany domácích na dlouhou dobu vše. Naopak Medvědi si o minutu později vzali své vedení nazpět. Po nahrávce Kůrky se trefil Libor Bezděk - 1:2. Další branku mohl přidat v deváté minutě Vylíčil, který byl v brejku faulován a sudí nařídil trestné střílení. Žďárský brankář Jiří Sláma však v této zkoušce obstál a zakončení mezi betony pokryl.

Ovšem Adam Vylíčil si vše vynahradil v 17.minutě, když po rychlé souhře s jmenovcem Adamem Pometlem zvýšil na 1:3. Na ledě se sice hrála opticky vyrovnaná partie a domácí se dokonce dostávali před branku hostů častěji, ale Pelhřimovští byli důraznější a podstatně přesnější v zakončení.

Tento obraz hry se neměnil ani ve druhé dvacetiminutovce a Medvědi opět školili Sobotkovi svěřence z produktivity. Ve 28. minutě dostal kotouč od Rossmana před branku Bohumil Svoboda a bez větších potíží trefil horní roh Slámovy branky – 1:4.

Další góly přinesl až závěr druhé třetiny. Ve 38. minutě po Kunstmüllerově nahrávce prostřelil Černého trefou k levé tyči Martin Gregar a dal Plamenům určitou naději na možný zvrat v závěrečné třetině – 2:4.

Ta však rychle zchladla, když sedmnáct sekund před druhou sirénou vyrobili domácí hrubku při rozehrávce, ke kotouči se dostal Votápek a posunul jej na úplně volného Bohumila Svobodu jenž nedal Slámovi šanci – 2:5.

Hosté byli lepším soupeřem. Přesné přihrávky, intenzivní napadání a dobré bruslení, dělalo domácím značné problémy. Svoji již viditelnou herní převahu korunovali ve 45. minutě šestou brankou, o kterou se postarala americká akvizice Medvědů Cameron Rossman, který dostal hodně prostoru před Slámou a po nahrávkách Votápka a Pometla jej nadvakrát překonal – 2:6.

Žďárští pak přeci jen zvedli hlavy a přidali na obrátkách. To jim přineslo snížení v 50. minutě, které zařídil David Vítek, jenž po nahrávce Zídka od modré, propálil z pravého kruhu Černého – 3:6.

Naději na zdramatizování ztraceného zápasu vykřesal o dvě minuty později Lukáš Bureš. Po Vítkově nahrávce se šikovně prosmýkl před hostujícího brankáře, položil si jej a zavěsil – 4:6. Další krok však ke kýženému zvratu již Plameny udělat nedokázaly a tak zůstalo jen u korekce hrozivého výsledku a Pelhřimov si odvezl z Bouchalek zasloužené vítězství.

Reportáž převzata z webu www.hokejzr.cz, autor: Martin Krásný

Martin Krásný