HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
14.08.2015 | Jiří Rada | A-tým

Medvědi pokračují na vítězné vlně

Trenéři Pelhřimova nechali pro tento duel odpočívat Votápka s Martinem Jelínkem a po první třetině se k nim přidal i Vylíčil. Naopak k prvnímu zápasu nastoupil obránce Rašner. Medvědi se ujali vedení v závěru první periody zásluhou Rossmana a své vedení bezpečně hájili po celém průběhu zápasu. Vajgar dokázal skórovat až v 52. minutě a snížil tak na 4:1 pro domácí Pelhřimov.

Pelhřimov

14.08.2015
18:00
4:1
(1:0, 2:0, 1:1)
Jindřichův Hradec
Branky a nahrávky: 17. Rossman (Vysloužil), 22. F. Kasalý (Pometlo, Kubát), 38. Bezděk (Rašner), 49. Bezděk (Rossman) – 52. Stehlík (Popelka). Rozhodčí: Polák – Šťastná, Ryšavý. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 130.

PEL: Černý – Kůrka, Adam, Rašner, Kubát, Kasalý D., Rossman, Jelínek Z., Pometlo, Kopec, Bezděk, Kopic, Vylíčil, Svoboda, Siříště, Drda, Kasalá F., Vysloužil

JHR: Švihálek (31. - 40. Fogl) – Kadlec, Jon, Tržil, Popelka, Stehlík, Benda, Kohút, Brabec, Voříšek, Jasanský, Lazorišák, Heřmánek, Pichler, Šesták, Pixa, Michal, Šafář, Kundrát

Domácí hokejisté vstoupili do utkání aktivněji a v úvodních minutách byli blíže úvodní brance utkání, proti byl ale Švihálek v brance hostí. Jinak byla k vidění opatrná a vyrovnaná partie, vyložených šancí bylo jako šafránu. Jednu takovou měl ve 13. minutě Bezděk, ale Švihálek si s jeho pokusem bravůrně poradil. Na úvodní branku se čekalo až do 17. minuty. Vysloužil přihrál Cameronu Rosmannovi, který zblízka otevřel skóre utkání.

Do druhé třetiny vstoupili Lední Medvědi v krátké dvojnásobné početní výhodě, kterou se sice nepodařilo zužitkovat, v následné klasické přesilovce se ovšem opět měnilo skóre. Na kruhy se puk dostal k Filipu Kasalému, který pod betonem hostujícího brankáře vsítil druhou branku domácích. Hokejisté Jindřichova Hradce se výrazně připomněli v polovině duelu, kdy několikrát ohrozili branku Martina Černého, ten však těmto pokusům odolal. Když domácí celek obstál při tlaku soupeře, začali být Lední Medvědi aktivnější a odměnou jim byla 38. minuta. Rašner vyslal ideální pas na Libora Bezděka a ten situaci jeden na jednoho zvládl na výbornou.

Obrázek hry se příliš nezměnil ani ve třetí třetině. Domácí hlídali tříbrankový náskok a snaha Vajgaru o korekci stavu měla spíše platonický charakter. Výjimkou byla situace ze 47. minuty, kdy hosté překombinovali domácí obranu, ovšem Šesták netrefil prázdnou branku domácích. A tak udeřilo na druhé straně, ve 49. minutě se po přihrávce Camerona Rosmanna podruhé v zápase prosadil Libor Bezděk, čímž zvýraznil vedení domácího celku. Pelhřimovská obrana v čele s výborným brankářem Černým odolávala atakům hostujícího celku až do 52. minuty. To za kruhy vypálil Stehlík, jehož pokus skončil v horním rohu pelhřimovské svatyně. Zbytek utkání sice patřil snaze Vajgaru dále upravovat výsledek utkání, pelhřimovská obrana a brankář Černý všechny pokusy hostů neutralizovaly.

Pelhřimov porazil jindřichohradecký Vajgar na svém ledě v poměru 4:1 a zvítězil ve druhém přípravném zápase za sebou. další souboj mezi svými mantinely mají Lední Medvědi naplánovaný na úterý 18. srpna, kdy se Ledním Medvědům postaví tým Havlíčkova Brodu.

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák (trenér Pelhřimova)

Dnes jsem moc rád, že se nám podařilo zvítězit a navázat tak na úspěšné utkání ve Žďáře nad Sázavou. Opět jsme ale měli slabší 1. třetinu. Chyběl nám větší pohyb a důraz v osobních soubojích. Od 2. třetiny se naše hra zlepšila a je jen škoda, že jsme neproměnili více vyložených šancí, které jsme si vypracovali.

Pavel Blažek