HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
04.09.2015 | Tomáš Bečka | A-tým

Tábor přemohl Medvědy i v odvetě

Medvědi sehráli v Táboře druhý zápas ve druhém dni a zpočátku si nevedli vůbec špatně. Po úvodní dvacetiminutovce vedli hosté o dvě branky, o které se postarali Lukáš Siřiště a Filip Kasalý. Druhou a třetí třetinu však střelecky ovládli domácí Kohouti. Ačkoli v šestadvacáté minutě rozvlnil potřetí za Klestilem síť Kopic, domácí postupně navyšovali skóre až na konečných 6:3. Pelhřimov si tedy připsal čtvrtou prohru v přípravném období a v neděli ho čeká generálka na druholigovou sezonu v nedalekém Humpolci.

Tábor

03.09.2015
18:00
6:3
(0:2, 3:1, 3:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 26. Blažek (Březina), 33. Zayml (Matušík), 35. Kellner (Tesař), 42. Matušík (Seidl, T. Hájek), 57. Březina (Vaniš, Blažek), 59. Vaniš - 17. Siřiště (Martin Hadrava), 20. F. Kasalý (Kůrka), 26. Kopic (M. Jelínek, Martin Hadrava) Vyloučení: 10:8 - navíc Matušík (Tábor), Kopic, Adam (oba Pelhřimov) 10 minut, Zd. Jelínek (Pelhřimov) 5+OK Využití: 1:2 Góly v oslabení: 1:0 Střely: 53:20 Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 6:3 Diváci: 270

TAB: Klestil (Novák) - Hlaveš, Havran, Klíma, Kanov, Heršálek, A. Hájek, Tesař - Kellner, Mrkvička, Polodna - T. Hájek, Matušík, Seidl - Březina, Boháč, Blažek - Krätzer, Zayml, Vaniš.

PEL: Svoboda (31. Černý) - Kuba., D. Kasalý, Adam, Zd. Jelínek, Kůrka, Votápek, Martin Hadrava, Vylíčil, F. Kasalý, M. Jelínek, Kopic, Siřiště.

Táborští trenéři vyslali proti pelhřimovské družině sedm obránců a čtyři kompletní formace. V zadních řadách tentokrát chyběl vedle rekonvalescenta Dvořáka také Semrád, kterého znovu využily České Budějovice. Ostrý debut mezi mužskými mantinely si naproti tomu odbyl věkem ještě starší dorostenec Jan Tesař, který s "áčkem" trénuje. Fanoušci mohli spatřit v akci i staronovou tvář defenzivní vozby Kohoutů Michala Klímu a poprvé na táborském ledě si zahrál také útočník Marek Vaniš.

Pelhřimovská družina byla početně o poznání skromnější a do zápasu vyrukovala jen se dvěma řadami. V úvodních devíti minutách byli hosté přesto překvapivě aktivnější ve střelbě a donutili Klestila k několik ostrým zákrokům. Táborský celek popustil stavidla ofenzívy až s příchodem druhé poloviny střetnutí. Jejich lavinu střel odstartovala tutovka T. Hájka, se kterou si ovšem pelhřimovský gólman poradil. V několik dalších minutách počet domácích vyložených příležitostí výrazně vzrostl, přesto zůstala v kolonce vstřelených gólů hrozivá nula. Tvář v tvář brankáři se postupně zjevili Mrkvička, T. Hájek i Kellner, ale výstroj strážce hostující klece jako by měla obří rozměry. V jeho spárech nakonec zůstalo všech dvacet jedna táborských střel na branku. Naproti tomu Svobodovi spoluhráči byli o poznání produktivnější a do kabin si odnesli dvoubrankové vedení. V 17. minutě se prosadil pohodlnou dorážkou u přední tyče Siřiště a v při vyloučení Heršálka z 20. minuty překonal Klestila F. Kasalý - 0:2.

Prostřední dějství příliš hokejové krásy nepobralo. A v podstatě ani nemohlo - hra byla rozkouskovaná celou řadou vyloučení na obou stranách. Čtyři domácí řady marně vyhlížely herní tempo a vytíženost, naopak okleštěná pelhřimovská sestava měla daleko více času k odpočinku. Ve 25. minutě táborští hráči konečně prolomili střeleckou impotenci, a paradoxně se tak stalo při jejich oslabení. Z poctivé práce Březiny vytěžil střeleckou příležitost Blažek a z první zamířil přesně - 1:2. Radost Jihočechů ovšem netrvala dlouho. Při pokračující početní převaze dostali hosté prostor k přečíslení a díky Kopicovi to bylo znovu o dvě branky. Ve druhé pokovině třetiny už se dostávali ke slovu výhradně Kohouti a dopomohlo jim k tomu i vyloučení Jelínka na 5 minut a do konce utkání za zákrok na Zaymla. Táborský forvard za drobnou vendetu rovněž usedl na trestnou lavici, ale po svém návratu si dokonale spravil chuť - dělovku Matušíka vystřídavší gólman Černý jen vyrazil, a právě Zayml měl u tyče snadný úkol - 2:3. O dvě minuty později Táborští dorovnali skóre. Mladíček Tesař vyslal kolem mantinelu na zteč Kellnera, který si se zakončením svého výpadu poradil mazácky - 3:3.

Z poslední dvacetiminutovky se odehrálo jen něco málo přes minutu a domácí mužstvo poprvé překlopilo skóre na svou stranu; v útočném pásmu zaúřadovalo trio T. Hájek - Seidl - Matušík a posledně jmenovaný přidal čtvrtý táborský gól. V tu chvíli už bylo zřejmé, že si celek od Jordánu svou pouť za vítězstvím pohlídá. Lední Medvědi sice dovedli tu a tam zahrozit a otestovat domácí defenzívu, ale k obratu ve skóre už měli daleko. V závěru, který přinesl mimo jiné i desetiminutové osobní tresty pro domácího kapitána Matušíka a hostujícího Adama, obdaroval tým Tábora diváky dvěma povedenými gólovými akcemi. První z nich se narodila z přímořaré akce po ose Blažek, Vaniš a neomylně zakončující Březina - 5:3. Konečnou podobu výsledku vtiskl individuální počin štírka Vaniše, který tak přidal ke třem asistencím ze dvou zápasů i první gólový zásah v táborském dresu.

Reportáž převzata z webu hctabor.com

Tomáš Bečka