HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
10.10.2015 | Tomáš Bečka | A-tým

Přestřelku na dálném severu zvládli lépe v nájezdech Medvědi

Šesté utkání v řadě na kluzišti soupeře neodstartoval Pelhřimov v Bílině povedeně, když se po osmačtyřiceti sekundách hry prosadil domácí Řezníček. Ovšem Medvědí odpověď byla nejen rychlá, ale rovnou trojitá. Do začátku dvanácté minuty se totiž postupně trefili Bezděk, Vylíčil a Bonnel. Drakům se však do konce první třetiny povedlo korigovat skóre trefou Sekery. Druhá perioda nabídla dvě branky. Z obou se radovalo domácí družstvo, když obě trefy stihlo v rozmezí dvou minut, čímž otočilo vývoj zápasu ve svůj prospěch. Po nástupu do třetí dvacetiminutovky však rychle vyrovnal Charles Baldwin. Ovšem tím divoký zápas neskončil. Jen co se Bílina dostala znovu do vedení, ihned přispěchal s vyrovnávací brankou Beneš. Bílina pak mohla rozhodnout z trestného střílení, avšak Brandejský ztroskotal na Černém. Šlo se tak do prodloužení a následně do samostatných nájezdů, kde rozhodla až šestá série, ve které vystřelil Medvědům bod navíc obránce Jakub Kůrka.

Bílina

10.10.2015
17:30
5:6 sn
(2:3, 2:0, 1:2 - 0:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 1. Řezníček, 18. Sekerka (Petráš), 31. Petráš (Štěpánek, Polák), 33. Sekerka (Petráš, Štěpánek), 44. Řezníček (Kýhos, Zdeněk) – 2. Bezděk (Siřiště, Vysloužil), 10. Vylíčil, 12. Bonnel (Kasalý), 43. Baldwin (Rossman), 45. Beneš (Vysloužil), rozh. náj.Kůrka Rozhodčí: Orlický – Votrubec, Sevic Diváci: 360

BIL: Slysarchuk – Polák, Sefl, Bittner, Fučík, Kolíček, Brettschneider – Sekerka, Petráš, Štěpánek, Řezníček, Trubenekr, Bohm, Kýhos, Zdeněk, Brandejský, Weitz, Štěpka, Jirkovský

PEL: Černý – Kubát, Kůrka, D. Kasalý, Rossman, Hájek, F. Kasalý, Beneš, Bonnel, Votápek, Vylíčil, Kopic, Hadrava, Baldwin, Siřiště, Bezděk, Vysloužil

Pelhřimovští hokejisté odcestovali na sever Čech i s americkým útočníkem ve službách Horácké Slávie Třebíč – Charlesem Baldwinem, jenž tak doplnil duo Rossman – Bonnel.

Vstup do utkání přinesl okamžitě velkou podívanou a po 48 vteřinách se ujali vedení domácí Draci. Rychle inkasovaná branka však hostům spíše pomohla a na konci druhé minuty se podařilo vyrovnat stav utkání Bezděkovi. I další šance patřily spíše Medvědům a do velkých šancí se postupně dostali Siříště s Baldwinem, ale domácí brankář Slysarchuk dokázal udržet vyrovnaný stav utkání. To se však změnilo v desáté minutě, kdy se již dokázal prosadit Vylíčil a o dvě minuty i Bonnel. Hráčům Bíliny se ale povedlo v 18. minutě snížit na rozdíl jedné branky.

A jak domácí první třetinu zakončili, tak tu druhou začali. Hned po dvanácti vteřinách se do stoprocentní šance dostal Sekerka, ale brankář Medvědů Černý ukázal svůj um a vyrovnání nedopustil. Ovšem druhá polovina prostřední části již branky přinesla a to z holí domácích Draků. Nejprve po pohledné souhře vyrovnal Petráš a posléze o minutu později utrhl vedení na domácí stranu Sekerka. Hosty však tento zvrat nezlomil a bojovali a nadále, přičemž znovu vyrovnat mohl Martin Hadrava, ale branku netrefil.

Do třetiny vlétli Medvědi jako utržení ze řetězu a v čase 40:18 mohl skórovat Beneš, ale to ještě kotouč za skvěle chytajícího Slysarčuka neprocpal. Změna stavu ale přišla o dvě minuty později, kdy se přesnou střelou k tyči trefil nováček v sestavě – americký rapper Baldwin. Utkání jako na houpačce však potvrdil Řezníček, jenž ve 44. minutě znovu poslal svůj tým do vedení. Na to však přišla znovu blesková odpověď z hole Beneše, který zakončil přečíslení Ledních Medvědů a znovu tak vyrovnal stav utkání. Hosté z Pelhřimova mohli do konce základní hrací doby vsítit i další branku, ale domácí brankář svůj tým podržel stejně jako ten pelhřimovský, jenž musel v 57. minutě čelit trestnému střílení, které dokázal zlikvidovat a i díky jeho výkonu došlo utkání do prodloužení.

Jediným zajímavějším počinem v prodloužení byla férová bitka mezi domácím Fučíkem a pelhřimovským Hájkem, která nakonec skončila nerozhodně. Bek Ledních Medvědů tak znovu ukázal, že se nebojí a pro svůj tým je ochotný shodit i rukavice. O bonusovém bodu tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy, kterým dominovali oba brankáři, neboť rozhodnutí přišlo až v 6. sérii, ve které vystřelil vítězství Ledním Medvědům obránce Jakub Kůrka.

Tento zápas znovu ukázal srdnatou bojovnost Ledních Medvědů, kteří se mohou spolehnout na silný útok, kterého se musí soupeři obávat. Další utkání odehrají pelhřimovští hokejisté ve středu 14. října na ledě Řisut ve Slaném.

Jiří Rada