HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
14.11.2015 | Tomáš Bečka | A-tým

Druhá výhra v řadě. Medvědi nasázeli Sokolovu sedm branek.

Sobotní podvečer patřil v Pelhřimově hokeji, když Medvědi přivítali na svém ledě Sokolov. Úvod vyšel domácím, když se prosadil Filip Kasalý. Více gólů začalo padat až ve druhé třetině. Domácí rychle odskočili do tříbrankového náskoku, leč hosté trpělivým tempem tento náskok smazali. Pelhřimovu však dvě minuty před druhou sirénu vrátil vedení střelou od modré čáry Richard Adam. Ve třetí periodě se snažil Baník srovnat, ovšem domácí svůj náskok ubránili. Konečné skóre bylo po šedesáti minutách 7:4 pro domácí, čímž se Pelhřimov posunul na třináctou příčku tabulky.

Pelhřimov

14.11.2015
18:00
7:4
(1:0, 3:3, 3:1)
Sokolov
Branky a nahrávky: 3. F.Kasalý (Hadrava Martin), 22. Baldwin, 24. Votápek (Baldwin, Šaur), 38. Bezděk (Adam, Hadrava Marek), 49. Vylíčil, 57. Kopic (Kůrka, Šaur), 60. Bezděk – 26. Sýkora (Tvrdek, Kukla), 33. Jurušek (Račanský), 35. Sýkora (Říha), 53. Tvrdek (Kuběna, Kukla). Vyloučení: 6:9. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Rozhodčí: Jechoutek – Klouda, Štětina

PEL: Černý – Kubát (C), Kůrka, Kasalý D., Šaur, Wasserbauer, Jelínek, Adam, Kopic, Hadrava Marek, Hadrava Martin, Beneš, Bezděk, Bonnel, Kasalý F., Baldwin, Vysloužil, Vylíčil, Votápek

SOK: Fečo – Říha, Truhlář, Gombár, Priškin, Binias, Kuběna, Račanský, Jurušek, Sýkora, Tvrdek, Kukla, Pfister, Sus, Dimitrov

První útok Medvědů ve složení Filip Kasalý – Bezděk – Martin Hadrava si od začátku zápasu vytvářel dobré šance a jen těsně neskončila po pětatřiceti sekundách hry střela Bezděka mezi třemi tyčemi Fečovy brány. Druhé střídání elitní letky však už gól přinesl. V obraném pásmu rozjel Marek Hadrava svého bratra Martina, který přebruslil celé hřiště a bekhendem vystřelil přes bránícího protihráče. Sokolovský gólman Fečo vyrazil kotouč jen před sebe a Filip Kasalý ho následně pohodlně zametl do odkryté brány.

I nadále byl aktivnější domácí celek, z čehož pramenila i dlouhá přesilová hra pět na tři. Medvědi svírali svého protivníka, ovšem Baník se pevnému sevření dokázal ubránit. Krátce před koncem první třetiny se probyl až před brankáře Černého Tomáš Sýkora, ale jeho blafák do bekhendu pelhřimovský gólman vytěsnil levým betonem.

Druhou třetinu otevřela šance Libora Bezděka, který po přihrávce zpoza branky od Martina Hadravy pálil jen do připraveného Feča. Ve 22. minutě znovu ukázal svou rychlost a dravost Charles Baldwin. Americký štírek si našlápl už ve středním pásmu a střelou přes obránce vyzkoušel pozornost sokolovského brankáře. Ovšem než jednadvacetiletý muž s maskou stačil přikrýt kotouč, Baldwin pohotově dopíchl puk za brankovou čáru.

Přesně o dvě minuty později se pelhřimovští fanoušci radovali z třetího gólu. Při přesilové hře vystřelil Baldwin z levého kruhu, přičemž Fečo vyrazil touš pouze k volnému Votápkovi, jenž pohotově zasunul do prázdné brány. Sokolovská odpověď ale přišla sto šedesáti pěti sekundách. Tvrdek naservíroval puk zpoza brány Sýkorovi, jenž uspěl tváří v tvář proti Černému. Pelhřimovu mohl vrátit vedení Kopic, leč při přečíslení dva na jednoho minul sokolovskou klec.

Obraz hry se pomalu začínal měnit, když se Sokolov více tlačil do zakončení, zatímco Pelhřimov hrozil z rychlých protiútoků. Ale byl to právě Baník, který udeřil po rychlém brejku. Na rozdíl jediné branky snížil střelou do horního rohu Miroslav Jarušek. Sedm a půl minuty před druhou sirénou bylo domácím ještě hůře. To když Tomáš Sýkora dorazil puk za Černého záda a srovnal na 3:3.

I tak šlo ale do kabin jako vedoucí mužstvo Pelhřimov. Richard Adam vypustil ve 38. minutě střelu švihem od modré čáry, která se zastavila až o síť sokolovské branky. A protože půl minuty před koncem skončilo sokolovské nahození na tyči pelhřimovské klece, a tak šli Medvědi do třetí periody s jednobrankovým vedením. Náskok domácích pojistil ve 49. minutě Adam Vylíčil překvapivou střelou z úniku dva na jednoho.

Poté si i hosté vyzkoušeli přesilovou hru pěti proti třem a na rozdíl od domácích byl celek žlutomodrých úspěšný. I přes předcházející skvělé zákroky Černého se Tvrdkovi povedlo zakončit pohlednou přesilovkou kombinaci. Pak už ale skórovali jen Medvědi. Jakub Kůrka nahodil puk na bránu, který byl ještě tečován. Ve skrumáži před bránou se nejrychleji zorientoval Miroslav Kopic, a tak opět zvýšil pelhřimovské naděje na tříbodový zisk.

Definitivní tečku za utkáním udělal čtyřicet tři sekund před koncem Bezděk, když z poloviny kluziště trefil prázdnou branku. Medvědi ukořistili další tři body, poskočili na třináctou pozici a na desátou příčku zajišťující předkolo play-off ztrácejí už jen čtyři body.

Tomáš Bečka