HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
17.11.2015 | Jiří Rada | A-tým

Kolín potvrdil roli favorita, Pelhřimov padl

Pelhřimovští Lední Medvědi neměli před sebou na státní svátek lehký úkol. V rámci 16. kola se představili na ledě druholigového lídra z Kolína a již od začátku utkání bylo jasné, kdo bude určovat tempo hry. Již v první periodě kapituloval pelhřimovský brankář hned třikrát. Výsledkem je prohra Ledních Medvědů v poměru 1:6, přičemž jedinou branku hostů vstřelil Charles Baldwin.

Kolín

17.11.2015
18:07
6:1
(3:0, 2:1, 1:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 2. Zumr (Ježek), 9. Morkes (Zumr), 12. Semirád (Pácal), 28. Hanzl (Veselý), 36. Morkes (Ježek, Zumr), 42. Voženílek (Morkes, Suchý) – 33. Vylíčil (Hort). Rozhodčí: Krob – Novák, Potůček. Vyloučení:9:7 Využití:2:1 V oslabení:0:0 Diváci: 967.

KOL: Moravec (Martínek) – Pácal, Hanzl, Suchý, Voženílek, Březina, Barták – Veselý, Semirád, Malý "C" – Ježek, Zumr, Morkes "A" – Kadlec ml., Kadlec st. "A", Hlavatý – Jelínek

PEL: Černý (Brunát) – Kubát "C", Kasalý, Wasserbauer, Hort, Jelínek, Adam, Kopic, Hadrava Marek, Hadrava Martin, Beneš, Bezděk "A", Bonnel, Kasalý, Baldwin, Vysloužil, Vylíčil, Votápek "A", Šulák

V úvodu utkání byli mírně aktivnější hosté, kteří se ihned zkraje dostali do šance. Ovšem byl to Kolín, který hned vzápětí udeřil. Po 62 sekundách hry se mohli kozlové radovat z gólu, když se prosadil Dominik Zumr - 1:0. Hned vzápětí se hostům naskytla možnost na srovnání, když byl vyloučen jeden z kolínských hráčů. Medvědi si však v této přesilovce nedokázali vytvořit šance a domácí ji přečkali bez úhony. Za nedlouho Kolín opět hrál oslabení. Pelhřimov měl zprvu tlak, ale poté se kozlům podařilo vyvést kotouč do útočného pásma a zbytek přesilovky již ubránili. V 9. minutě se opět prosadili domácí. Zumr vyhrál buly přesně na Petra Morkese, který z první vypálil a nemýlil se - 2:0. V 11. minutě měli velkou šanci medvědi, ovšem domácímu brankářovi se po závaru v domácím brankovišti podařilo za pomoci obránce ukrýt puk ve své lapačce. Následovala první přesilovka domácích. Tu Kolín okamžitě využil, když po rychlé souhře první přesilovkové formace dokázal puk dostat do branky Jan Veselý a navýšil tak domácí vedení na tříbrankové - 3:0. Pelhřimov vystřídal golmany a do branky hostů se postavil David Brunát, který nahradil Černého. Kolín byl na koni a dostal další možnost přesilové hry. V ní měli domácí velkou šanci, ovšem Kadlec st. minul puk ve vzduchu. Poté se hostům naskytla velká příležitost na vyrovnání, když zahrávali přesilovku 5 na 3. Avšak Pelhřimov si s touto přesilovkou moc dobře neporadil. Jedinou větší šanci zablokoval Moravec svými betony. Ke konci třetiny byl vyloučen ještě hostující hráč, ale do konce první periody se již nic nestalo a tak odcházel domácí celek do šatny s třígólovým vedením.

Domácím se pokračující přesilovku na začátku druhé třetiny nepodařilo využít. Poté se naskytla hostům přesilová hra. Ovšem ta se jim též moc nepovedla a Kolínští ji přežili bez úhony. Poté následovalo nejprve vyloučení na hostující straně a poté i na domácí straně. Tohoto stavu využil Kolín. Na střelu si najel Jan Hanzl a nekompromisně prostřelil hostujícího brankáře - 4:0. V polovině utkání byl vyloučen domácí hráč a hosté tak měli šanci na snížení stavu. V přesilovce se dostali medvědi do obrovské šance, ale fantastickým zákrokem ji zlikvidoval Moravec. Po přesilovce měli velkou šanci domácí, avšak Brunát dokázal podržet svůj tým. Následovalo další vyloučení kolínského hráče. Tuto možnost medvědi už dokázali využít. Po souhře přesilovkové formace se do soupeřovi sítě dokázal prosadit Charles Baldwin - 4:1. Hosty toto snížení nakoplo a hnali se do dalších šancí. To ovšem utnuli vzápětí domácí, kteří vstřelili další branku. U hostujícího brankoviště se strhl velký závar a puk do branky dotlačil Martin Ježek - 5:1. Ten samý hráč mohl o chvíli později opět skórovat, ovšem branku minul. Nic víc se do konce periody nestalo a kolínští tak odcházeli do šaten se čtyřbrankovým náskokem.

Na konci třetiny byl ještě vyloučen ještě hostující hráč. Tuto přesilovku se Kolínu v jejím závěru podařilo využít. Marek Voženílek prostřelil Brunáta a dal tak svému týmu již pětibrankové vedení - 6:1. Následovalo další vyloučení na straně Pelhřimova. Kozlové měli několik šancí, avšak ani jednu z nich nedokázali využít. Poté dostali možnost přesilové hry pelhřimovští. Ovšem byli to domácí, kteří se dostali do velké šance. Voženílek nahrál na rozjetého Zumra, který obehrál obránce a kotouč nahrál přesně na Morkese, kterému se nepovedlo trefit branku. Medvědům se i nadále nedařilo vytvářet si šance. V 50. minutě se dostali konečně hosté do šance, ale zlikvidoval jí skvělý Moravec. Následovala další přesilovka hostů, kterou ovšem pelhřimovští dokázali přežít bez vážnějšího ohrožení jejich branky. V 56. minutě mohli domácí zvýšit, ovšem Morkes si nedokázal správně poradit s Brunátem. Poté se utkání už jen dohrávalo a Pelhřimov tak na ledě vedoucího celku prohrál poměrem 6:1.

Další utkání pelhřimovských medvědů je na programu již tuto sobotu 21. listopadu, kdy se medvědi utkají na domácím ledě s Jabloncem nad Nisou.

Jakub Forejt