HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
19.12.2015 | Tomáš Bečka | A-tým

Kompaktní výkon a čtyři trefy Martina Hadravy přinesly Medvědům tři body

Posledním předvánočním zápasem udělali pelhřimovští hokejisté svým příznivcům velikou radost. Ačkoli se Klatovy dostaly do vedení po brance Kristla, Medvědi zásluhou Adama Vylíčila a Martina Hadravy otočili skóre první třetiny. Hosté ale v úvodu druhé periody srovnali, když se přesnou střelou pod horní tyč prezentoval Matěj Beran. Pelhřimovští ale kontrovali dvěma brankami. Obě trefy zaznamenal Martin Hadrava, který si tak připsal další hattrick. Ten samý hráč navíc přidal po pěti minutách třetí části i svou čtvrtou branku. Medvědi nakonec porazili třetí tým tabulky 7:4, a pod vánoční stromeček si tak nadělili důležité tři body.

Pelhřimov

19.12.2015
18:00
7:4
(2:1, 2:1, 3:2)
Klatovy
Branky a nahrávky: 10. Vylíčil (Filip Kasalý, Martin Hadrava), 13. Martin Hadrava (Marek Hadrava, Kasalý D.), 24. Hadrava (Hadrava), 33. Martin Hadrava, 42. Kopic (Bezděk), 46. Martin Hadrava (Marek Hadrava, Adam), 55. Šaur (Filip Kasalý) – 7. Kristl (Marcel), 23. Beran (Holý), 55. Beran (Kristl), 60. Kristl (Beran, Tulačka). Vyloučení: 5:5, navíc Kubát (PEL) 10 OT a Beran (KLA) 10 OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 350. Rozhodčí: Schmejkal – Doležal, Klouček.

PEL: Černý (Brunát) – Kubát, Kůrka, Kasalý D., Jelínek, Wasserbauer, Adam, Hájek, Šaur, Kopic, Hadrava Martin, Bezděk, Vylíčil, Votápek, Kasalý F., Vysloužil, Baldwin, Hadrava Marek, Vantuch

KLT: Kukin (Lejsek) – Chalupa, Holý, Marcel, Houfek, Kubík, Slavík, Růžička, Tulačka, Kristl, Beran, Michel, Přikryl, Váchal, Němec, Beneš, Kepka, Topinka, Pacanda, Leština

Úvod utkání se nesl v duchu tlaku hostujícího celku, který vytrvale zaměstnával Černého v domácí brance. Domácí se jen sporadicky dostali k ohrožení hostujícího Kukina. V 7. minutě se k odraženému puku dostal Kristl a dorazil puk za bezmocného Černého. Pelhřimov ale s odpovědí nečekal dlouho, Lední Medvědi postupně vyrovnali hru a v 10. minutě využil dvojnásobnou výhodu Vylíčil, jenž z dorážky vyrovnal. Ve třinácté minutě domácí otočili výsledek a u této akce byli bratři Hadravovi – Marek uzmul puk, projel až před Kukina, kde naservíroval puk bratu Martinu Hadravovi, který s dorážkou do prázdné brány neměl mnoho práce. V následujících minutách se hosté nehodlali smířit s vývojem utkání a tlačili se před Černého, který několikrát podržel svůj tým. I domácí měli šance, např. V 16. minutě nebyl Bezděk daleko ke vstřelené brance. Deset sekund před koncem první třetiny se tlačili hosté za vyrovnáním, ale pro postavení hráče v brankovišti nebyla jejich snaha uznána za platnou.

Druhá třetina začala náporem hostujícího celku, který se brzy dočkal vyrovnání. Matěj Beran v přesilové hře vypálil za modrou a lépe už asi trefit nemohl. Odpověď Pelhřimova ale byla blesková – ve 24. minutě skvěle zafungovala spolupráce H+H a Martin Hadrava vsítil svůj druhý gól v zápase. Pelhřimov následně přežil dlouhé minuty v oslabení, misty I dvojnásobném a domácí opět udeřili ve 33. minutě – přesilovou hru využil opět Martin Hadrava, který se mohl radovat z dosažení hattricku. Hosté I nadále předváděli aktivní hokej, ale domácí obrana v čele s Černým všem útokům Klatov odolala. I hostující Kukin měl ve druhé třetině dost práce, zejména s blížícím se koncem druhé třetiny, ale i on prokázal své kvality.

Do třetí třetiny vstoupili hosté s jasným cílem – vrátit se do zápasu. To se jim ale příliš nepovedlo. Běžela 42. minuta, Miroslav Kopic si u brány počkal na odražený puk a poslal ho za Kukinova záda. Rodinná spolupráce bratří Hadravů se opět připomenula ve 46. minutě – a opět na jejím konci stál Martin Hadrava. A týž hráč byl ve vlastním oslabení blízko páté brance, ovšem tentokrát byl Kukin bezchybný. Černý si v dalších chvílích připsal několik důležitých zákroků, ovšem na střelu Berana v 55. minutě již nestačil. Domácí to ale nemrzelo dlouho, za 27 vteřin se střelou švihem prosadil Jakub Šaur. Poslední zápis do statistic si připsal hostující Kristl, který dostal odražený puk za Černého záda, ale to již zbývalo ze třetí třetiny 17 sekund.

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák (trenér Ledních Medvědů Pelhřimov): Jsem moc rád, že jsme vyhráli. Chtěl bych klukům poděkovat za dnešní výkon. Od začátku jsme byli lepším týmem. Teď proběhne malá oslava a musíme pak se připravit na další zápas, který nás čeká v Trutnově, a který nebude jednoduchý. Ale bojujeme o desítku a uděláme maximum. Snažíme se pracovat hlavně na obraně. Chceme hrát jednoduchý hokej a dávat puky jednoduše ven. Když budeme podávat stejné výkony jako dnes, můžeme porazit každého.

Pavel Blažek