HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
31.01.2016 | Jiří Rada | A-tým

Pelhřimov přetlačil Žďár a dále živí naději na play-off

Velmi vypjaté utkání čekalo pelhřimovské Lední Medvědy, neboť na svém ledě přivítali regionálního rivala ze Žďáru nad Sázavou. Vstup do zápasu měli aktivnější domácí, ale postupem čase režíroval hru soupeř. Jenomže ten měl problém s koncovkou, z čehož těžili Lední Medvědi. Po prémiérové brance Vantucha se na střeleckou listinu zapsal také Dominik Kasalý, Vylíčil a Martin Hadrava, který svoji šťastnou brankou rozhodl utkání ve prospěch domácích.

Pelhřimov

30.01.2016
18:00
4:3
(2:2, 2:1, 0:0)
Žďár nad Sázavou
Branky a nahrávky: 2. Vantuch (Vylíčil, Votápek), 13. Kasalý D.(Bezděk, Vysloužil), 29. Vylíčil (Votápek, Kůrka), 40. Hadrava Martin – 7. Kovářů, 16. Štěpánek (Lojek), 33. Kovářů (Pleva). Rozhodčí: Slavka – Musil, Otáhal. Vyloučení: 7:3 navíc Staněk (ZNS) 5+OK. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 450. Střely na branku: 28:34 (14:8, 12:13, 2:13). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3 .

PEL: Černý – Kubát, Kůrka, Kasalý D., Jelínek, Adam, Hájek, Kopic, Hadrava Martin, Bezděk, Vylíčil, Votápek, Kasalý F., Vysloužil, Petruška, Vantuch

ZNS: Blažíček – Beneš, Staněk, Pleva, Lojek, Smejkal, Střecha, Rašner, Kunstmüller, Kaňka, Štěpánek, Vítek, Gregar, Krupka, Kovářů, Březina, Prokš, Bureš

Domácí hokejisté vstoupili do utkání aktivněji než hosté. Bezděk mohl skórovat už v první minutě, ovšem proti byl hostující brankář Blažíček. O půl minuty byli domácí už úspěšnější. Hostující brankář si příliš vyjel z brány a už se do ní nedokázal vrátit a Marek Vantuch dokázal poslat puk do odkryté klece - 1:0. Následně dostali hosté možnost přesilové hry. Toto oslabení zvládli domácí s přehledem ubránit a dále jim tak náleželo jednobrankové vedení. Nadále měli šance domácí, avšak byli to hosté, kdo skóroval. Žďárský útočník byl v úniku faulován a rozhodčí nařídil trestné střílení. Ondřej Kovářů nic nevymýšlel a střelou švihem prostřelil Černého - 1:1. Domácí se i nadále snažili chodit do šancí a moc nepouštěli hosty do útoku. Ve 13. minutě dostal Pelhřimov možnost početní výhody. Tu se mu záhy povedlo využít. Libor Bezděk vystřelil od modré čáry a Dominik Kasalý v předbrankovém prostoru šikovně tečoval puk do hostující sítě - 2:1. Hosté se opět snažili přijít s rychlou odpovědí. Po několika neúspěšných pokusech se jim to ale přece povedlo. Petr Štěpánek se dostal blízko k bráně a dokázal prostřelit domácího brankáře pod víko - 2:2. Poté dostal příležitost zase Pelhřimov, když dostal možnost přesilové hry. V této výhodě si ale domácí hráči nevypracovali příliš šancí a hosté se tak ubránili. Následně tuto možnost dostali hosté, ale do konce třetiny už se jim jí nepodařilo využít.

To se jim nepovedlo ani ve druhé třetině, a tak se i nadále pokračovalo za nerozhodného stavu. Ve 24. minutě ovšem domácí hráli v šesti hráčích a dostali se tak opět do oslabení. Hosté se pokoušeli dostávat do střeleckých příležitostí, ale příliš se jim to nedařilo a domácí se dokázali s přehledem ubránit. I po přesilové hře se Žďár pokoušel vstřelit rozdílovou branku. Dokázali si vytvářet šance, ale Černý byl proti jejich snaze. Byli to však lední medvědi, komu se povedlo skórovat. Při signalizované výhodě vypálil od modré čáry Adam a jeho střelu do branky tečoval Adam Vylíčil - 3:2. Na tuto branku hosté opět nalezli rychlou odpověď. Domácí chybovali v obraně a Ondřej Kovářů dokázal prostřelit Černého - 3:3. Šance se střídaly na obou stranách, ale ani jednomu týmu se nedařilo skórovat. Ve 38. minutě byl Bezděk zasažen krvavě hokejkou do obličeje a hostující hráč dostal trest 5 + do konce utkání. Takže domácí měli dobrou šanci na vedoucí gól. Ještě lepší to bylo o 27 sekund později, kdy byl vyloučen další hostující hráč, a tak Pelhřimov dostal šanci v podobě dvouminutové přesilovky 5 na 3. Ta se jim ale příliš nevydařila a hosté se ubránili. To se jim ale povedlo v klasické přesilové hře. Po závaru v brankovišti se nejlépe zorientoval Martin Hadrava a dokázal puk sekundu před koncem druhého dějství poslat do sítě - 4:3.

Ve třetí třetině pokračovala dlouhá přesilová hra domácích. Tu už se jim využít podruhé nepodařilo a navíc byl ještě půl minuty před jejím koncem vyloučen domácí hráč. Hostům se však v přesilové hře také příliš nedařilo a když už vystřelili tak jejich pokusy polapil Černý. Hosté i nadále byli aktivnější a tlačili se za vyrovnáním. V cestě jim však stál výborný domácí brankář. Hostům se naskytla další přesilovka a měli tak dobrou šanci. Štěpánek měl dobrou šanci, když mu z druhé strany přihrál spoluhráč, ale jeho šanci velmi dobře vychytal domácí brankář. Zbytek oslabení domácí přečkali a nadále tak drželi slibný výsledek. V 55. minutě mohl rozhodnout Vylíčil, ale jeho střela neskončila v síti. Šance na vyrovnání se hostům naskytla o chvíli později, kdy byl vyloučen jeden z domácích hráčů. Žďár uzamkl svého soupeře v pásmu, ale Černý držel naděje domácího týmu na výhru. Domácí nakonec oslabení přečkali. Padesát sekund před koncem hráli hosté powerplay. Domácí jim však obětavě zabránili ve vstřelení vyrovnávající branky. Deset sekund před koncem ještě mohli domácí navýšit gólový účet, ale hostující obránce byl proti. Domácím se tak vedení povedlo udržet.

Pelhřimov dokázal porazit ve vypjatém utkání svého regionálního rivala a udržet se v tabulce na 12. místě. Domácí podali bojovný výkon a po zásluze tak vyhráli. Další utkání čeká medvědy již ve čtvrtek, kdy jedou na led silného Vrchlabí.

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák (Pelhřimov): Hlavně bych chtěl poděkovat hráčům za předvedený výkon. Měli jsme nějaké zdravotní problémy, netrénovali jsme, teprve nedávno jsme se opět dali dohromady a kluci i přesto podali perfektní výkon, nechali na ledě vše, co k tomu patří. Jdeme dál, zápas od zápasu, chceme do play-off.

Martin Sobotka (Žďár nad Sázavou): Dnešní zápas se příliš nelišil od jiných našich zápasů v Pelhřimově. Věděli jsme, že po té marodce budou domácí namlsaní a že do zápasu vlétnou s chutí. Kluky jsme na to připravovali. Utkání určitě rozhodla koncovka, měli jsme spoustu šancí, které jsme neproměnili. Také rozhodla naše hra v obranném pásmu, kdy jsme nedokázali soupeře zastavit, kde si občas domácí dělali co chtěli. Vítězství si domácí zasloužili, byli hladovější, víc dřeli a na vítězství to stačilo.