HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
09.08.2016 | Jiří Rada | A-tým

Výhru v úvodu přípravy vystřelil Adam

Oba celky vstupovaly do svého úvodního přípravného utkání bez jakéhokoliv očekávání, ale v úvodních minutách to byl právě Žďár nad Sázavou, který již v 5. minutě vedl 2:0. Domácí Medvědi se postupně dostávali do hry, ale na další branky se čekalo až do poslední dvacetiminutovky. V té se svěřenci trenéra Dvořáka dostali dvě minuty před koncem do vedení 3:2, to však vydrželo pouhou minutu a po nedůrazu před brankovištěm Plameny vyrovnaly. V dovednostní soutěži se nejprve prosadili Nováček s Bezděkem a v poslední sérii rozhodl obránce Adam.

Pelhřimov

09.08.2016
18:00
4:3 sn
(0:2, 0:0, 3:1)
Žďár nad Sázavou

Branky: 33. Hadrava Martin (Kasalý Filip), 49. Hadrava Marek (Port), 58. Bezděk (Kopic, Kubát), rozh. nájezd Adam - 5. Nováček (Zajíc), 6. Kunstmüller, 59. Bureš (Gregar, Kunstmüller). Vyloučení: 7:4. Využití: 0:0. Oslabení: 1:0.



PEL: Groh – Adam, Port, Kasalý Dominik, Kubát, Jelínek, Benýšek, Kalenda – Hadrava Marek, Hadrava Martin, Kasalý Filip, Bezděk, Kopic, Šulák, Kulík, Votápek, Vysloužil, Pinkowski, Vantuch

ZNS: Blažíček (od 32. Zelený) – Staněk, Beneš, Pleva, Kolda, Smejkal, Rašner, Vítek – Kunstmüller, Gregar, Krupka – Bureš, Vítek, Pazourek – Fusek, Zajíc, Nováček – Peňáz.

Po třech trénincích na ledě vstoupily Plameny do prvního utkání sezóny skvělým způsobem. V úvodních minutách si vytvořili obrovský tlak a velkou herní převahu, ze které dokázaly vytěžit dvoubrankové vedení. V páté minutě překonal americkou posilu v brance Medvědů Christophera Groha Filip Nováček - nováček v dresu Plamenů, když se nejlépe zorientoval ve skrumáži v předbrankovém prostoru – 0:1. Ani ne o minutu později navýšila náskok Žďáru naopak stálice jeho kádru Luboš Kunstmüller - 0:2.

Domácí pak postupně začali vyrovnávat hru, ale na další branku se čekalo až do poloviny zápasu. Po 31 minutách hry opustil žďárskou svatyni Robin Blažíček s čistým kontem a přepustil své místo Martinu Zelenému. Ten však již po minutě inkasoval, ale nikoli vlastní vinou, ale díky perfektní souhře Filipa Kasalého a Martina Hadravy, který po přesné přihrávce nedal Zelenému šanci – 1:2. Oba celky si pak vypracovali několik zajímavých příležitostí, ale oba gólmani byli bezchybní.

V závěrečné třetině již měli domácí více ze hry a hosté zaostávali především bruslařsky. Lední Medvědi z toho dokázali vytěžit vyrovnávací branku ve 49. minutě. Marek Hadrava svojí trefou, kterou vyslal z kruhu, propálil Zeleného a srovnal stav utkání na 2:2. Zápas se chýlil ke konci a Žďárští hráli přesilovku. Ovšem místo jejího využití inkasovali a Libor Bezděk perfektní střelou bez přípravy strhnul vedení na stranu Pelhřimova – 3:2. Když už se zdálo, že hosté odjedou z prvního zápasu poražení, dokázali v samotném závěru ještě zabojovat a dvě sekundy před konečnou sirénou zajistil vyrovnání Lukáš Bureš - 3:3.

O konečném vítězi pak rozhodovaly samostatné nájezdy, ve kterých se nejprve prosadil střelec úvodní branky Filip Nováček, ale na druhé straně jej napodobil Libor Bezděk. Ve třetí sérii nájezdů nakonec zařídil výhru domácích Medvědů Richard Adam - 4:3sn.

Reportáž převzata z webu SKLH Žďár nad Sázavou.

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák (trenér HC Lední Medvědi Pelhřimov): Pro oba soupeře to bylo první přípravné utkání. Bohužel se nám nepovedl začátek zápasu, prvních deset minut jsme trochu zaspali a dostali dvě laciné branky. Ta první třetina byla taková rozkoukávací, do té druhé jsme nastoupili, byli jsme lepší, byla tam i bojovnost. Jsme teprve na začátku přípravy a věřím, že se to bude zlepšovat, chce to čas, aby si vše správně sedlo.

Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou): Byl to první přípravný zápas, takže z toho nelze zatím dělat žádné závěry. Byl jsem velmi spokojený s první částí zápasu, pak jsme začali zaostávat bruslařsky a soupeř toho využil. Máme z toho určité poznatky a víme na co se potřebujeme v další přípravě zaměřovat.

Martin Krásný