HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
26.08.2016 | Redakce | A-tým

Tomáš Plachý je zpět a pomohl zdolat Vajgar i podruhé

Po roční pauze způsobené zraněnín se na ledovou plochu vrátil špílmachr Ledních Medvědů - Tomáš Plachý a hned patřil k nejlepším hráčům na hřišti. Utkání se neslo v podobném duchu jako to první a více ze hry měli pelhřimovští hokejisté. První branku vstřelil po přihrávce Plachého dobře hrající Dominik Kasalý. Ve dvanácté minutě využilo dvojnásobnou přesilovku duo bratří Hadravových a třetí branku přidal sám Plachý. Hosté v poslední minutě sebrali Černému čisté konto, ale to nemuselo nikoho mrzet.

Jindřichův Hradec

25.08.2016
18:00
1:3
(0:2, 0:1, 1:0)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 59. Bastl (Pichler) - 8. Kasalý D. (Plachý), 12. Hadrava Martin (Hadrava Marek), 32. Plachý (Vysloužil, Bezděk). Rozhodčí: Hamr - Soukup, Zeman. Diváci:neuvedeno, cca 100. Vyloučení: 6:6, navíc Siřiště (PEL) 4 min. za sekání. Využití PP: 0:2. Góly v oslabení: 0:0. Poměr střel: 19:31 (8:11, 2:12, 9:8).



JHR: Pacl, od 32. min. Kubeš - Košař, Kohút, Tržil, Popelka, Pípal, Růžek, Jon - Faško, Vantuch, Hotař, Přibyl, Košťál, Bílek, Pichler, Gurka, Nikodým, Budín, Bastl, Voves

PEL: Černý - Kubát, Port, Kasalý D., Srdínko, Kalenda, Hájek, Jelínek - Hadrava Marek, Hadrava Martin, Kasalý F., Bezděk, Plachý, Vysloužil, Siřiště, Šulák, Kulík, Dopljaku

Premiéru v dresu Vajgaru si ve čtvrtek odbyl znojemský Jindřich Pacl a hned od prvních okamžiků se rozhodně nenudil. Hned při prvním střídání ho prověřil pelhřimovský Martin Hadrava. O pár okamžiků později musel eliminovat dělovku Dominika Kasalého. Za domácí se osmělil ve druhé minutě Antonín Bastl, Martin Černý v brance Ledních Medvědů měl štěstí, když puk vyškrábl špičkou hole mimo nebezpečí. Na sklonku 5. minuty měli více ze hry domácí a po Pichlerově šanci putoval za katr hostující kapitán Kubát. Jenže hradecká přesilovka toho moc nepřinesla a aktivita se vrátila na pelhřimovské hole. Skóre se poprvé změnilo v 8. minutě, kdy Tomáš Plachý našel před hradeckou brankou zcela nepokrytého DOMINIKA KASALÉHO a Jindřich Pacl neměl moc šancí dobře zasáhnout – 0:1. Hostům narostla křídla a Vajgar byl odsouzen do defenzivy. V 11. minutě putoval za katr Košťál, kterého o pár okamžiků později následoval kvůli hře v šesti Růžek. Pelhřimov dvojnásobnou přesilovku dokázal využít, když byl na konci sehrané kombinace MARTIN HADRAVA – 0:2. Vajgar se dostával do šancí sporadicky, ve 14. minutě pálil Pichler, o dvě minuty později Přibyl. Právě Michal Přibyl byl autorem největší hradecké šance v první dvacetiminutovce. Hradecký junior byl na moment sám před Černým, ale puk pouze poskakoval po brankové konstrukci.

První minuta prostřední třetiny patřila pelhřimovským, když oba Hadravové zaměstnali Jindřicha Pacla. Ve 23. minutě ujel při vlastním oslabení Antonín Bastl, jehož nepřesná střela minula branku Ledních Medvědů. Vajgar hrál i v prostředním dějství ve třech, ale tentokrát situaci ustál i díky parádním zákrokům Jindřicha Pacla. Nevyužitá pelhřimovská přesilovka nakopla hosty, kteří bušili do hradecké obrany. Po šancích Plachého či Bezděka se na druhé straně osmělil aktivně hrající Přibyl, ale Martin Černý v brance Pelhřimova si dobře ohlídal svou tyčku uhájil. Přesně v půlce utkání měl gól na hokejce Mario Pichler, ale místo přesného zakončení předvedl přihrávku nikam. Poté, podle plánu střídali domácí brankáře, když Pacla nahradil Tomáš Kubeš. Střídání bylo možná trochu špatně načasováno, protože Kubeš nastoupil v okamžiku, kdy šel Vajgar do čtyř. Pelhřimov sehrál rychlou a hlavně efektivní kombinaci a TOMÁŠ PLACHÝ zakončil do odkryté části Kubešovy branky – 0:3. Vajgar se dokázal dostat do slibných šancí, ale mnohé akce končily zbytečnou přihrávkou místo střely na branku.

Po dvou minutách se do zakončeni dral domácí Bílek, kterého hákoval pelhřimovský Kubát. Toho však tento faul nemusel mrzet, protože početní výhoda Vajgaru mnoho akce nepřinesla. Vajgar se snažil hrát ve třetí třetině jednodušeji a Černý měl mnohem více práce než v třetině druhé. Vajgar ve finále svého soupeře v třetí třetině i přestřílel. I Pelhřimov dnes zažil, jaké je to hráti v šesti. Vajgar však v následné přesilovce nic moc nepředvedl a Pelhřimov měl oslabení téměř celou dobu pod kontrolou. Lehce se na ledě zajiskřilo na konci 51. minuty. Bílek se Siřištěm se do sebe lehce pustili a hlavní arbitr Martin Hamr udělil hostujícímu hráči čtyřminutový trest, což proti dvěma minutám na straně Vajgaru znamenalo hradeckou přesilovku. V oslabení musel Tomáš Kubeš řešit zapeklitou situaci po dělovce Dominika Kasalého. V 55. minutě se do kostrbatého brejku vydal Marek Hadrava a jeho nepřesnou střelu chytil Kubeš snad mezi masku a rameno. Domácí se dočkali v samotném závěru, když ANTONÍN BASTL zkazil pohotovou střelou čisté konto Černému. Dobrou práci při hradeckém gólu odvedl Mario Pichler. Domácí dostali v samotném závěru ještě jednu přesilovku, ale čas na zdramatizování zápasu byl již velice krátký.

Reportáž převzata z webu: www.klhvajgar.cz

Jan Wirkner