HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
03.09.2016 | Jiří Rada | A-tým

Utkání s Humpolcem rozhodla až poslední třetina

Hosté z Humpolce přijeli do Pelhřimova ke svému prvnímu přátelskému zápasu a jeho sestavu doplnili hned tři hráči Ledních Medvědů. První dvě třetiny přinesly velké trápení Pelhřimova a na světelné tabuli svítil stav 4:4. V poslední dvacetiminutovce však Medvědi ještě přidaly na tempu a dokázali potvrdit svoji roli favorita v tomto zápase.

Pelhřimov

02.09.2016
19:00
9:4
(1:1, 3:3, 5:0)
HC Humpolec

Branky a nahrávky: 3. Martin Hadrava (Marek Hadrava), 26. Kulík (Hadrava Martin, Votápek), 28. Dominik Kasalý (Kopic, Hájek), 37. Votápek (Srdínko), 41. Vysloužil (Kopic), 43. Filip Kasalý (Adam, Marek Hadrava), 45. Votápek (Dominik Kasalý), 47. Martin Hadrava (Port), 54. Kopic (Plachý, Votápek) - 1. Dolejš (Jelínek Martin), 25. Hubata (Dolejš), 36. Kavka, 40. Jelínek Martin (Hurda). Vyloučení: 7:9. V oslabení: 0:0. Využití: 1:2.



PEL: Černý (od 29. Groh) - Port, Kasalý Dominik, Srdínko, Adam, Hájek, Hadrava Martin, Plachý, Dupljaku, Benýšek, Votápek, Kasalý Filip, Vysloužil, Hadrava Marek, Kopic, Kulík

HUM: Zour - Hurda, Kočí, Šerák, Loučka, Jelínek Zdeněk, Zaňák, Zadina, Dvořák, Brychta, Kavka, Dolejš, Jelínek Martin, Hubata, Kalenda, Šulák

Utkání začalo z obou stran aktivně, obě mužstva měla na začátku šance. Hostům se hned zkraje naskytla možnost přesilové hry. Tu hned zkraje využili, když Dolejš dorazil po střele puk do odkryté branky – 0:1. Netrvalo to ovšem dlouho a domácím se také povedlo skórovat. Po pohledné akci se Martin Hadrava dokázal trefit do odkryté klece 1:1. Následně měl Martin Hadrava další šanci, ale tu již nedokázal využít. Poté měli pelhřimovští hokejisté dvě přesilovky. V nich si sice dokázali nějaké šance vytvořit, ovšem žádná z nich neskončila gólem. I nadále byli mírně aktivnějším celkem domácí medvědi. Na konci úvodní periody měli ještě domácí další výhodu přesilové hry. Tu však nevyužili, a tak se tedy šlo do kabin za vyrovnaného stavu.

Druhé dějství začalo početní výhodou humpoleckých, tu ovšem hostující hráči nevyužili, a tak se pokračovalo dále za vyrovnaného stavu. Následně se do šance dostali domácí, avšak jejich pohledná kombinace se minula s účelem. A tak mohli udeřit hosté, kteří se dostali do přečíslení dva na jednoho a toho i využili 1:2. Vyrovnání na sebe ovšem nedalo dlouho čekat. Po úniku se do šance dostal Kulík a tu proměnil střelou mezi nohy gólmana – 2:2. Domácí však nepolevili, ba naopak. Do úniku se dostal jeden z pelhřimovských hráčů, ale byl faulován, a tak následovala přesilová hra domácích hokejistů. A následně byl vyloučen další hráč z Humpolce. Tu už ale domácí využili, jelikož se střelou od modré čáry prosadil Dominik Kasalý – 3:2. Následovalo několik šancí pelhřimovských hokejistů, avšak všechny zůstaly nevyužity. Toho dokázal využít Humpolec, když po chybě domácího obránce ujel do samostatného úniku Kavka a strážce domácí svatyně prostřelil mezi nohy 3:3. Domácí se poté ovšem dokázali znovu prosadit. Po závaru před brankou se dokázal prosadit dorážkou do odkryté klece Votápek – 4:3. To však netrvalo dlouho. Hostující Martin Jelínek se totiž dokázal téměř od modré prosadit do šibenice – 4:4.

Do třetí třetiny se tak šlo opět za vyrovnaného stavu. Vysloužil se dokázal pěkně trefit a domácí hned šli do vedení o jednu branku – 5:4. Následovali další povedené kombinace domácích. Po jedné z nich dokázal zvýšit vedení Ledních Medvědů Filip Kasalý – 6:4. Hosté mohli následně snížit, avšak se jim povedlo trefit pouze tyč. A následně se potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš. Votápek pěkně tečoval střelu od obránce a už to bylo o tři branky – 7:4. Domácí byli i nadále lepším týmem. Následně Martin Hadrava prostřelil brankáře hostů z velkého úhlu – 8:4. Následně se pelhřimovským hokejistům povedlo navýšit svůj náskok již o 5 branek, když střílenou přihrávku dokázal přesně tečovat Kopic – 9:4. Poté měl šance i přesilovou hru hostující celek, ovšem už se mu s výsledkem nic nepodařilo udělat.

Přípravné utkání Ledních Medvědů se zástupcem krajské ligy přinesl zejména v první polovině utkání velké překvapení a svěřenci trenéra Dvořáka se více než trápili. Pro hosty z Humpolce to byl první přípravný zápas a i přesto dokázali druholigové mužstvo řádně potrápit, leč konečný výsledek pouze potvrdil roli favorita. Obdiv bezesporu zaslouží brankář Humpolce Jan Zour, který vydržel v kleci celé utkání a několikrát svůj tým podržel.

Jakub Forejt