HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
14.09.2016 | Jiří Rada | A-tým

Derby jako řemen! Pelhřimov padl až v samostatných nájezdech

Pelhřimov neměl na rozjezd sezóny zrovna příjemný los a jeho první zápas se odehrál na horkém ledě Havlíčkova Brodu. Toho se ovšem Medvědi nezalekli a již v 5. minutě šli do vedení zásluhou Miroslava Kopice. Domácí však dokázali do první přestávky vyrovnat a takové skóre zůstalo i po pětašedesáti minutách. O vítězi tak museli rozhodnout až dovednostní nájezdy, ve kterých byl šťastnější domácí Havlíčkův Brod. Pelhřimov tak bere "pouze" bod, ale i ten se z Kotliny rozhodně počítá.

Havl. Brod
ZS Kotlina
14.09.2016
18:00
2:1 sn
(1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 17. Endál (Třetina), rozh. náj. Michálek – 5. Kopic (Plachý). Rozhodčí: Svatopluk Kopeček – Martin Klouda, David Potůček. Vyloučení: 10:8, navíc Chlubna a T. Semrád (oba HBR) OT 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 774. Průběh utkání: 0:1, 2:1.



HBR: Novák (Panec) – T. Semrád, Kulhánek, Duben "A", Vala, Bušek, Lacina, M. Semrád – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kuchta, Voříšek, Michálek – Ludvík, Kozlík, Beneš – Chlubna, Cejpek, Navrátil

PEL: Groh (Černý) – Kubát "C", Port, D. Kasalý, Jelínek, Hájek, Srdínko, Adam, Kalenda – Marek Hadrava, F. Kasalý, Martin Hadrava – Bezděk "A", Kopic, Plachý "A" – Doležal, Dupljaku, Vysloužil – Šulák, Kulík, Siřiště

Bruslařům se už na začátku zápasu nabídla první přesilovka, při níž si vytvořili tutovku. Od modré čáry vypálil Tomáš Semrád a brankář Groh vyrazil puk betony vedle sebe, kde číhal Lukáš Endál a rychle dorážel. Rodák z amerického Cincinnati se ale ve svém brankovišti bleskově přesunul a zasáhl na poslední chvíli svou lapačkou. Právě Endál zanedlouho chyboval při rozehrávce a byl vyloučen. Při hře 4 na 4 se na ledě objevilo trochu více volného prostoru, čehož Pelhřimov využil a šel překvapivě do vedení. Před brankovištěm se dostal k puku Miroslav Kopic a na teploměr prostřelil gólmana Nováka.

Hosté mohli jít dokonce do trháku, ale Martin Vysloužil po nahrávce Adama Vylíčila z mezikruží trefil ranou z první jen beton Čeňka Nováka. Bruslaři se dočkali vyrovnání v 17. minutě, když Miroslav Třetina narýsoval parádní nahrávku mezi kruhy na Lukáše Endála, jenž poslal kotouč přesně k pravé Grohově tyčce. Obrat mohl dokonat Petr Kuchta, který se ocitl sám před brankovištěm, ale jeho bekhendový blafák nevyšel.

Soubor z Kotliny si počínal v úvodu prostřední části nedisciplinovaně, ale i při vlastním oslabení si vypracoval obrovskou příležitost ke skórování. Lukáš Endál se probíjel za obranu Medvědů, byl jednoznačně sražen k ledu a sudí nařídil trestné střílení. Zkušený matador Bruslařů si sjel až před bránu a střílel do horní části brány, ale minul pravou tyč brankáře Groha. Broďáci si dlouho nemohli vytvořit souvislejší tlak, protože si často pomáhali za hranicí pravidel a museli se bránit v oslabení. Medvědi toho však nedokázali využít a na konci druhé periody čelili nepříjemnému tlaku. Brankář Groh se ale vyznamenal a nepustil soupeře do vedení.

Totterova družina svého regionálního rivala od úvodního vhazování třetí dvacetiminutovky sevřela do pevného objetí a z jejího tlaku vyplynuly dvě přesilové hry. Broďáci si sice vytvořili soustavný tlak a hodně stříleli, ale gólman Groh dál chytal ve velké pohodě. Pelhřimov byl hodně nepříjemný i směrem dopředu, gólman Novák společně se svou obranou nesměl polevit ani na chviličku. Havlíčkův Brod se kýžené branky nakonec nedočkal, což platilo i pro hosty, a utkání tak dospělo po základní hrací době k asi zasloužené remíze.

Pelhřimov měl v prodloužení k dispozici přesilovku 4 na 3, o níž se říká, že je úplně nejvýhodnější ze všech. Domácí se ale dokázali ubránit a dál bojovali o zisk důležitého bonusového bodu. Obě mužstva si při atraktivní hře 3 na 3 vytvořila několik šancí, ale ty nedopadly na úrodnou půdu. Na řadu tak přišly samostatné nájezdy.

V samostatných nájezdech neuspěl jen pelhřimovský útočník Libor Bezděk, jinak byli všichni exekutoři úspěšní. Bruslařům nakonec vystřelil bonusový bod talentovaný mladík David Michálek, jenž uspěl bekhendovou střelou a vstřelil svou první branku v soutěžním zápasu za A-tým.

Ladislav Vácha