HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
28.09.2016 | Tomáš Bečka | A-tým

Domácí obrat nedokonali, Žihadla si odvážejí dva body

Moravské Budějovice vstoupily do utkání aktivněji a po necelých šesti minutách odskočily do dvoubrankového vedení. Po celou úvodní periodu hostující hokejisté Lední Medvědy přehrávali, a proto si tento náskok podrželi i do druhé dvacetiminutovky. V té už Dvořákovi svěřenci více zaměstnávali hostující obranu a odměnou jim za to byla branka Filipa Doležala. Vyrovnání na 2:2 zařídil ve 48. minutě Libor Bezděk. Po šedesáti minutách svítil na světelné tabuli nerozhodný stav, a tak se šlo do prodloužení tři na tři. V tom se po minutě a padesáti čtyřech sekundách hry prosadil Kondratěv a přiřknul svému celku bod navíc.

Pelhřimov

28.09.2016
18:00
2:3 pr.
(0:2, 1:0, 1:0 - 0:1)
Moravské Budějovice

Branky a nahrávky: 32. Doležal (Hájek, Wasserbauer), 48. Bezděk (Plachý, Kubát) – 2. Lupač (Pelikán, Matějka), 6. Mikeš (Šťáva, Havel), 62. Kondratěv. Rozhodčí: Vokřál – Štětina, Žídek. Diváci: 360. Vyloučení: 8:10, navíc Horký (MOR) 10 OT a Havel (MOR) TH. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0.



PEL: Černý (Groh) – Kubát, Port, Kasalý D., Wasserbauer, Hájek, Adam, Kalenda, Benýšek, Hadrava Marek, Kasalý F., Hadrava Martin, Bezděk, Votápek, Plachý, Doležal, Duplijaku, Vysloužil, Šulák, Kopic, Siřiště

MOR: Dudáček (Dusík) – Šťáva, Švanda, Sobotka, Kliment, Kovář, Pelikán, Polívka, Havel, Mikeš, Nováček, Krutiš, Horký, Lupač, Matějka, Hačecký, Kondratev.

Zápas začali lépe hostující žihadla. Hned zkraje měli hosté několik šancí. Už ve druhé minutě se jim povedlo skórovat. Po závaru před domácí brankou se prosadil Marek Lupač – 0:1. Moravské Budějovice i nadále byli lepším týmem a tlačili domácí. Následně se navíc hostům naskytla možnost přesilové hry. Domácí se dobře bránili, avšak po chvíli byl vyloučen další pelhřimovský hráč, a tak se přesilová hra hostů ještě zlepšila na 5 na 3. Tuto výhodu však již hosté využili. Roman Mikeš se ocitl sám v šanci před Černým a tu využil – 0:2. V následujícím průběhu se střídaly šance domácích a hostů. Ani jeden z týmů však nenašel recept na soupeřova gólmana. Následně mohli domácí snížit, ale ani Martin Hadrava ani Filip Kasalý nezakončili na brankovišti přesně. V půlce první periody začali přebírat domácí otěže zápasu a byli to právě oni, kteří byli lepším týmem. Dudáček byl však proti. Nejdříve vychytal Marka Hadravu. Následně odolal i tlaku na brankovišti domácích, a tak byl stav stále stejný. Následně mohli Moravské Budějovice zvýšit svůj náskok v samostatném úniku, ale Černý podržel domácí hráče. Do konce třetiny už se nic moc nestalo, a tak se do šaten odcházelo za nepříznivého stavu pro domácí.

Pelhřimovští hráči se hned od začátku druhé třetiny tlačily za vyrovnáním. Marek Hadrava to zkusil z první, ovšem přestřelil. Následně se domácím naskytla možnost přesilové hry, která však vzápětí nabyla dvojnásobného rozměru. Domácí sice tlačili a vytvořili si několik dobrých příležitostí, ovšem žádná z nich neskončila v hostující brance. Následně hostující gólman chytil obě příležitosti Doležala i střelu Adama, a tak byl stav stále prospěšný pro hosty. Poté se naskytla domácím možnost přesilové hry, tu ovšem hosté přečkali bez úhony. Následně však hráli domácí další přesilovku. Ta ale byla už využita. Filip Doležal dostal puk mezi kruhy a toho prudkou střelou využil – 1:2. I nadále se pelhřimovští tlačili do brankoviště, ale zakončení se jim nedařilo. Následně však hráli v šesti, a tak se hostům také naskytla početní výhoda. Moravské Budějovice si sice vypracovali několik příležitostí, ale žádná z nich neskončila v síti. Poté se hra přelévala ze strany na stranu, až se dvě a půl minuty před koncem druhé části naskytla domácím další výhoda přesilové hry. V té si ovšem medvědi nedokázali vypracovat žádnou větší šanci, a tak se šlo do kabin za stavu 1:2.

Žihadla začala poslední periodu aktivněji, ovšem po chvíli dostal trest hostující hráč, a tak byla naskytnuta přesilovka domácím hráčům. Poté byli vyloučeni hráči na obou stranách, ale hrálo se stále 5 na 4. Domácí šance měli. Například Adam prudce vypálil, ale Dudáček měl včas připravený svůj beton. I nadále byli medvědi aktivnější, ovšem hosty držel výborně jejich brankář. Pelhřimov se ovšem dočkal. Plachý našel na druhé straně pásma Libora Bezděka, který i se zlomenou holí dokázal dopravit puk do hostující branky - 2:2. Ale i v následujícím průběhu hry to byli domácí, kteří byli lepším týmem. Šance domácí však dokázal pokrýt Dudáček. Čtyři minuty před koncem základní hrací doby byl ale vyloučen Filip Kasalý, což byla šance pro domácí. V této výhodě však domácí skvěle podržel gólman Černý, a tak byl stav stále nerozhodný. Domácí se ubránili hostujícímu tlaku i na konci třetí třetiny, a tak následovalo prodloužení.

Nejdříve využil volného prostoru při hře 3 na 3 Martin Harava, který se hnal do pásma, v zakončení však neuspěl. V 62. minutě na druhé straně to však bylo jiné. Evgeny Kondratěv dostal před Černým mnoho prostoru a rozhodl tak toto utkání – 2:3.

Pelhřimov tak prohrál regionální derby o třetí místo, ale i tak bere z tohoto duel jeden bod. Další utkání odehrají domácí hned následující sobotu na ledě jihočeského Písku.

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák (hlavní trenér Lední Medvědi Pelhřimov): Chtěli jsme chytnou začátek, protože jsme čekali, že na nás soupeř vlítne. Jenže to se nám nakonec nepodařilo a inkasovali jsme dva zbytečné góly. Od druhé třetiny jsme se zlepšili, ale vypracované šance, a především ty v přesilovkách, jsme zase nevyužili. Prodloužení tři na tři pak bylo buď, anebo.

Tomáš Bečka