HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
01.10.2016 | Tomáš Bečka | A-tým

Medvědi odjíždějí z Písku bez bodu

První říjnový den zavítali pelhřimovští hokejisté do Písku. Domácí se v desáté minutě dostali do vedení, ovšem Medvědi kontrolovali stav utkání gólem Kubáta. Jenže Písečtí si ještě do přestávky vzali náskok zpět a ve druhé periodě odskočili už na rozdíl tří branek. Ve 32. minutě vykřesal jiskru naděje Marek Hadrava, avšak Písek si svůj náskok hlídal, ba stále navyšoval. Ve třetí třetině totiž žlutomodří přidali další dvě branky, zatímco Pelhřimov skóroval jen v závěru hry brankou Kopice. Lední Medvědi rozhodně neprožívají dobrý strat do sezony, když z pěti zápasů vyhráli pouze jediný.

Písek

01.10.2016
17:30
6:3
(2:1, 2:1, 2:1)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 10. Urbanec (Koutenský), 17. Urbanec (Pavlíček), 23. Pašek (Šuhaj, Hřebíček), 30. Vlček (Urbanec, Koutenský), 45. Sýbek (Pavlíček), 54. Šuhaj (Sýbek, Pašek) – 13. Kubát (Votápek), 32. Hadrava Marek (Hadrava Martin), 56. Kopic (Votápek). Rozhodčí: Halota - Vavruška, Oudes. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 379. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 6:2, 6:3.



PIS: Pipek (Kadlec) – Hřebíček, Hanus, Pavlíček, Červinský, Suda, Koutenský – Slavík, Urbanec, Suchan, Vlček, Sýbek, Koupal, Pašek, Drda, Šuhaj, Vlk, Duchoň, Rod

PEL: Groh (Černý) – Kubát, Port, Kasalý D., Hájek, Srdínko, Kalenda, Wasserbauer, Hadrava Marek, Kasalý F., Hadrava Martin, Bezděk, Votápek, Kopic, Doležal, Dupljaku, Vysloužil, Siřiště, Šulák, Kulík.

Důraznějším výkonem se na začátku zápasu prezentovali hosté. V samotném úvodu zápasu se ocitl po individuální akci v popředí Bezděk a krátce po něm se v brankové pozici ocitl také Kopic, ani jeden z hostů ale nedokázal domácího Pipka překonat. Postupem času si vyvíjeli tlak naopak hráči Písku. Vlček ani Pašek zblízka úspěšní ještě nebyli, první změny stavu však přinesla akce završená Josefem Urbancem. Kanonýr Písku výrobně reagoval na kotouč nastřelený Koutenským a po dorážce se Jihočeši ujali vedení - 1:0.

Jenže hosté chtěli rychle odpovědět, a to se jim podařilo. Rána z Portovy hole mířila do boční konstrukce, vzápětí ovšem hosté po chybné rozehrávce přečíslili obranu Písku a po šikovné přihrávce od Votápka zamířil přesně z pravého kruhu Jiří Kubát. I tak to nakonec byli hráči v modro-žlutých dresech, kteří si do první přestávky odnesli brankové vedení. Také druhá branka Písku měla shodného střelce. Josef Urbanec zamíchal s pukem před brankou soupeře a usměrnil černý kup pryže k levé tyči.

Na začátku prostředního dějství si domácí udržovali mírnou herní převahu a dokonale ji dokázali využít k navyšování svého náskoku. Nejprve se prosadil Václav Pašek, jenž si proti Grohovi poradil povedeným bekhendovým blafákem a úspěšná byla následně také teč Filipa Vlčka, která vedla k úpravě stavu již na 4:1. V tu chvíli se zdálo, že domácí mají zápas plně pod kontrolou. Jenže Pelhřimovští velmi rychle snížili gólem Marka Hadravy a také v dalším průběhu druhé části se snažili nepříznivý vývoj zdramatizovat, v cestě jim ale stál sebejistý brankář Pipek, který už v ve zbytku druhé třetiny nepřipustil další korekce průběžného stavu.

Také vstup do závěrečné dvacetiminutovky přál domácím a když v 45. minutě přesměroval puk nastřelený Pavlíčkem Jan Sýbek, Písečtí vedli opět o tři góly. Jihočechům se produktivně v úvodu sezóny daří a při chuti byli i sobotním zápase. Dalším úspěšných střelcem večera se stal Jakub Šuhaj, který se necelých šest minut před koncem základní hrací doby ocitl tváří v tvář pelhřimovskému brankáři a zakončením mezi betony upravil stav zápasu na 6:2.

V další části zápasu si ovšem ještě jednou vzali slovo hosté a po rychle sehrané akci se z protiútoku prosadil Miroslav Kopic. Ještě v samotném závěru, již za rozhodnutého stavu, měli na svých hokejkách slibně vypadající příležitosti Slavík a krátce po něm také Pavlíček, ani v jenom případě se ale ovšem skóre už nezměnilo.

Ohlasy po utkání

Karel Slabý, trenér Písku: "S výsledkem panuje spokojenost. Do půlky zápasu jsme předváděli výborný výkon a navázali jsme na naši hru z Budějovic. Pak jsme ale polevili, dostali jsme druhý gól a zápas ještě určitě nebyl rozhodnutý. Podržel nás brankář Pipek. Částečně jsme se vrátili k dobré hře, ale bylo tam hodně chyb a zbytečných vyloučení. Naštěstí to dobře dopadlo, dali jsme důležitý pátý gól, který asi rozhodl."

Petr Košatka