HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
08.10.2016 | Tomáš Bečka | A-tým

Pelhřimov si zpod Černé věže odváží tři body

Šesté kolo zaválo pelhřimovské hokejisty na led druholigového nováčka z Českých Budějovic. Lední Medvědi se postavili místnímu David Servisu, aby zlepšili bilanci čtyř proher z dosavadních pěti zápasů. První třetina nabídla jen jednu branku. Zasloužil se o ní pelhřimovský odchovanec v barvách soupeře Adam Vylíčil. Prostřední perioda už byla na gólové momenty bohatší. Nejprve za hosty srovnal Port, ovšem o čtyři minuty později se znovu prosadil Vylíčil. Třetí dvacetiminutovka se už nesla v režii Medvědů, když třemi brankami strhli vítězství na svou stranu.

David Servis

08.10.2016
18:00
2:4
(1:0, 1:1, 0:3)
Pelhřimov

Branky a nahrávky:13. Vylíčil (Suchánek, Chaloupka), 32. Vylíčil (Chaloupka, Ferebauer) – 28. Port (Hadrava Martin), 53. Votápek (Kasalý F.), 57. Hadrava Martin (Vysloužil), 58. Bezděk (Vysloužil). Vyloučení: 8:6, navíc Doležal (PEL) 10 + OK nesportovní chování. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Rozhodčí: Hornáček - Mertl J., Horažďovský.



DSB: Kůdela – Chaloupka, Škopek, Zich, Matoušek, Žáček, Fleischman, Ferebauer, Bárta, Vylíčil, Bílek, Šesták, Sumerauer, Suchánek, Trummer, Hanzal, Volf, Kozák

PEL: Groh – Kubát, Port, Kasalý D., Srdínko, Adam, Hadrava Marek, Kasalý F., Hadrava Martin, Kopic, Votápek, Plachý, Doležal, Vysloužil, Siříště, Bezděk

Zápas začal mírným náporem hostů. Hned ve druhé minutě se Pelhřimovu naskytla možnost přesilové hry. V ní se nejdříve dostali do šance domácích, následně to byli i hosté, kdo zahrozili. Bezděkova střela od modré se však neujala. Následně mohli započít střelecký účet utkání domácí, ale nevyužili této situace. I další šance českobudějovických však vychytal Groh, a tak byl stav stále bezbrankový. I na druhé straně však brankář odolával, a tak zůstávalo skóre stejné. Ani v sedmé minutě se skóre neměnilo, když se Martin Hadrava ocitl sám před brankářem, ale nepřekonal ho. Ani Plachý chvíli poté netrefil branku. Hosté následně mohli jít do vedení ve vlastní přesilové hře, ovšem v té nebyli k vidění žádné větší šance, a tak byl stav stále bezbrankový. Hned poté se však naskytla početní výhoda i domácím. Ta však již byla využita. Vylíčil si najel do pásma a střelou nad rameno překonal Groha – 1:0. Poté mohli českobudějovičtí zvýšit při další přesilové hry, avšak si nedokázali vytvořit větší šance. Pelhřimov ovšem také nezůstal pozadu a ve své početní výhodě také zahrozil, ovšem střela Adama se neujala a to platilo i o dorážkách před bránou.

Druhou střelu začali aktivně hosté, ovšem Hadravova střela mířila těsně vedle. Pelhřimovští mohli následně vyrovnat, jelikož se jim naskytla přesilová hra a to rovnou dvojnásobná. V ní měl slibnou šanci Votápek, ale ani jeho ani žádná další šance se neujala. Následně se do šance dostali domácí, ale ani ta neskončila úspěchem. České Budějovice si poté zahráli přesilovku. Toho ovšem paradoxně využili Pelhřimovští, kteří ujeli a Vladimír Port dokázal nadvakrát přehodit domácího brankáře – 1:1. Pelhřimov i ve zbytku oslabení dokázal udržet svého soupeře daleko od branky. V následných minutách byli mírně lepšími domácí. Groh však všechny soupeřovi střely pochytal. Tlak se ještě vystupňoval v početní výhodě, kterou také dokázal využít Vylíčil – 2:1. S tím se ovšem Lední medvědi nechtěli smířit. Měli několik dobrých šancí, ale žádná z nich gólem neskončila. Pak mohli České Budějovice ještě navýšit své vedení, když zahrávali početní výhodu. Ta jim ale příliš nevyšla a do konce druhé části už se nic nestalo, a tak do kabin odcházeli spokojenější domácí.

Do třetí třetiny lépe vstoupili domácí, kteří si dokázali vypracovat několik dobrých příležitostí. Groh však ukázal svou pozornost a všechny střelecké pokusy zlikvidoval. Pak ovšem útočil i Pelhřimov, který měl nebezpečné šance. Například Kopic, který unikl domácí obraně, ale svůj pokus neproměnil ve vyrovnávací branku. Šance se střídaly na obou stranách a čas utkání se pomalu chýlil ke konci. S tím se však Lední medvědi nechtěli smířit. Sedm a čtvrt minuty před koncem dostal Petr Votápek ideálně puk před bránu a prostřelil domácího brankáře – 2:2. To však medvědům nestačilo a stále se tlačili do domácího brankoviště. Nejdříve se Martinu Hadravovi nepodařilo proměnit svůj dobrý střelecký pokus. To se už ovšem nedalo říci o tom druhém, když se dokázal prokličkovat až před brankáře a parádní střelou strhl vedení na stranu Pelhřimova – 2:3. České Budějovice ale z tohoto zápasu chtěli získat alespoň nějaké body a tak se již necelé tři minuty před koncem základní hrací doby uchýlili ke hře bez brankáře. Všechny naděje jim ale brzy zkazil Libor Bezděk, který sám ujel soupeřově obraně a s umístěním kotouče do branky neměl žádný problém – 2:4. Ve zbytku utkání se už nic zajímavějšího nestalo, a tak medvědi dokázali nad svým soupeřem zvítězit o dvě branky.

Pelhřimov si tak odvezl z českobudějovického ledu všechny tři body a dostal se na šesté místo tabulky skupiny střed. Příští zápas čeká Lední medvědy již ve středu, kdy na svém ledě přivítá poslední tým z Jindřichova Hradce.

Tomáš Bečka, Jakub Forejt