HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
22.10.2016 | Jiří Rada | A-tým

Paráda! Groh zavřel branku a Medvědi slaví důležitou výhru

Hokejový příznivci v Pelhřimově mohli od první minuty vidět zajímavý souboj velkých rivalů. V polovině první třetiny neuhlídali pelhřimovští obránci Kellnera a ten poslal Tábor do jednobrankového vedení. Tento stav vydržel až do třetí třetiny, neboť ústředními postavami zápasu byli oba brankáři - jak na straně domácích Groh, tak na straně hostů Klestil. Skóre se podruhé měnilo až ve 42. minutě, kdy vyrovnal Plachý. Ještě veseleji bylo v Pelhřimově o minutu později, kdy otočil stav utkání Port. Domácí hubené vítězství dokázali udržet a tak se mohli radovat z cenných třech bodů.

Pelhřimov

22.10.2016
18:00
2:1
(0:1, 0:0, 2:0)
Tábor

Branky a nahrávky: 42. Plachý (Vysloužil), 43. Port (Votápek) – 11. Kellner. Vyloučení: 12:14, navíc Matušík (TAB) 10 OT. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 560. Rozhodčí: Veinfurter – Špringl, Pechánek.



PEL: Groh (Černý) – Kubát, Port, Kasalý D., Hájek, Srdínko, Adam, Hadrava Marek, Kasalý F., Hadrava Martin, Kopic, Votápek, Plachý, Doležal, Duplijaku, Vysloužil, Bezděk, Siřiště

TAB: Klestil (Novák) – Černý, Tesař, Hlaveš, Kanov, Heršálek, Havran, Kellner, Krátoška, Seidl, Severa, Matušík, Kýhos, Březina, Točík

Domácí nabídli hned v první minutě utkání svému soupeři přesilovou hru, ale i přes tlak Kohoutů se skóre neměnilo. Oba týmy zvolili ofenzivní taktiku a tak oba brankáři hned z kraje zápasu ukázali své přednosti. Ovšem v 11. minutě neuhlídali pelhřimovští obránci rychlého Davida Kellnera a ten dokázal v obležení postrčit kotouč za již bezmocného Groha. Odpověď mohla přijít již na konci 13. minuty, ale rozhodčí rozpažil.

Druhá třetina bezesporu patřila oběma brankářům, kteří doslova čarovali. V polovině druhé periody byli aktivnější hosté z Tábora a své vedení mohli navýšit zásluhou Kellnera, ale americký brankář ve službách Pelhřimova předvedl fantastický zákrok. Po několika slibných šancí na obou stranách se tedy skóre neměnilo a diváci se tak mohli těšit na rozzuzlení atraktivního zápasu v poslední dvacetiminutovce.

Ta začala lépe pro Medvědy. Tomáš Plachý se napřáhl ke své střele a po šťastném odrazu skončil kotouč za hostujícím mágem v brance. Než se však hosté vzpamatovali, přišel obrat ve skóre. Ve skrumáži před brankou se dokázal prosadit Vladimír Port. Po krátké poradě rozhodčích byla branka uznána a pelhřimovský stadion bouřil. Ve 46. minutě došlo k hromadné potyčce všech hráčů za brankou Klestila a na trestnou lavici putovala hned čtveřice hráčů z každé strany. Třetí třetina byla celkově výživná na vyloučení, a to zejména na straně hostů, Pelhřimov ale přesilové hry nedokázal využít, neboť ztroskotával na výborně chytajícím Klestilovi. Závěr utkání patřil Táboru, který se mocně hnal za vyrovnáním při power-play. Ovšem v poslední minutě neudržel nervy na uzdě táborský špílmach Matušík a dalo se tušit, že domácí své vedení již udrží.

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák (hlavní trenér HC Lední Medvědi Pelhřimov): I když jsme góly dali až ve třetí třetině, velké šance byli k vidění už i v předchozích částech. Několikrát se netrefila i prázdná brána. Bohužel se nám to neodrazilo. Dnes hráči opravdu chtěli a za to jim musím poděkovat. Ve třetí třetině se nám podařilo konečně srovnat a dostat se do vedení. Ještě jednou musím hráčům poděkovat i za to, jak to na konci skvěle ubránili. Ve středu nás čeká Havlíčkův Brod a doufám, že předvedeme stejný výkon a znovu vyhrajeme. 

Jiří Rada