HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
26.10.2016 | Tomáš Bečka | A-tým

Medvědi na výhru s Táborem nenavázali a Brodu podlehli 4:6

Divoký zápas plný obratů se v rámci 10. kola odehrál na zimním stadionu v Pelhřimově. K Bělé přicestoval regionální rival z Havlíčkova Brodu a už po devíti minutách vedl o tři branky. Ovšem domácí stačili ještě do první sirény snížit na jednogólový rozdíl a v prostřední periodě pak dvěma trefami Kopice otočit stav utkání. Svěřenci trenéra Dvořáka však vedení neudrželi, když se nejprve prosadil Endál a po něm Kozlík. V poslední části padl už jen jeden gól, a to do sítě Medvědů při jejich powerplay.

Pelhřimov

26.10.2016
18:00
4:6
(2:3, 2:2, 0:1)
Havl. Brod

Branky a nahrávky: 9. Doležal (Dupljaku, D.Kasalý), 12. Votápek (D.Kasalý), 21. Kopic, 24. Kopic (Plachý) – 5. Lacina (Navrátil, Beneš), 8. Endál (Chlubna, Vala), 9. Semrád T. (Kuchta, Vala), 29. Endál (Voříšek, Semrád T.), 38. Kozlík (Navrátil, Beneš), 60. Třetina (T.). Vyloučení: 13:11, navíc Hadrava Marek 10 OT + 10 OT. Využití: 0:3. V oslabení: 1:0. Rozhodčí: Hornáček – Doležal, Klouček. Diváci: 538.



PEL: Groh (Černý) – Kalenda, Kubát, Port, Kasalý D., Benýšek, Hájek, Srdínko, Adam, Hadrava Marek, Kasalý F., Hadrava Martin, Bezděk, Votápek, Kopic, Plachý, Doležal, Duplijaku, Vysloužil, Siřiště

HBR: Panec (21. Novák) – Semrád T., Semrád M., Duben, Vala, Kulhánek, Lacina, Přidal, Třetina, Endál, Kuchta, Kozlík, Beneš, Navrátil, Voříšek, Michálek, Chlubna, Ludvík

Havlíčkův Brod začal tlakem hned od úvodu utkání. Přidal ale gól nevstřelil. Následně byl však vyloučen hráč hostů a domácí tak měli přesilovku. Ti si ale žádnou větší šanci nevypracovali, a tak se pokračovalo za bezbrankového stavu. Potom dostali stejnou výhodu i hosté, ti již ale byli úspěšnější. Po nahrávce Filipa Navrátila se přesně trefil Jakub Lacina – 0:1. I nadále měli otěže zápasu v rukou havlíčkobrodští hokejisté. Domácím se nepovedlo vyhodit puk včas z pásma a Lukáš Endál se dokázal ve skrumáži před Grohem dobře zorientovat a vstřelil tak druhý gól Brodu – 0:2. Neuběhla ani minuta a Groh lovil puk ze své sítě již potřetí. Tomáš Semrád objel branku domácích a zakončil přesně po ledě – 0:3. Na tuto branku již ale medvědi dokázali do minuty odpovědět. Filip Doležal dokázal zblízka prostřelit hostujícího gólmana – 1:3. Další šanci měl Plachý, jenže ten nemířil přesně. Ve 12. minutě však bylo na domácí straně ještě veseleji. Petr Votápek dokázal ve vlastním pásmu vybojovat puk a následně i na druhé straně skórovat - 2:3. Následně se hra přelévala ze strany na stranu a šance byly k vidění na obou stranách. Žádná z nich se však neujala. Dvě a půl minuty před koncem první třetiny byl vyloučen domácí hráč. Domácím se však hned několikrát povedlo vyhodit a ubránili se. Ovšem před koncem třetiny byl vyloučen další domácí hráč, a tak hosté odcházeli do kabin nejen s jednogólovým náskokem, ale i s vidinou početní výhody.

¨

Ta však netrvala dlouho, jelikož byl po osmnácti sekundách druhé části vyloučen hostující hráč. Posléze ale odjel na trestnou lavici další domácí hráč, a tak se Bruslařům vrátila přesilová hra. Toho paradoxně využili Lední medvědi, když Miroslav Kopic ujel v oslabení a srovnal stav zápasu – 3:3. To už Pancovi stačilo a musel ho v hostující bráně vystřídat Čeněk Novák. Ve 24. minutě dokázali medvědi dokonat nevídaný obrat. Miroslav Kopic se dokázal probít až před Nováka a pod jeho betony uklidil puk do sítě – 4:3. Poté se roztrhl pytel s vyloučeními. Nejprve byl vyloučen Filip Kasalý a hned následně i hostující hráč. Hra ve čtyřech ale neměla dlouhého trvání, jelikož putoval na trestnou lavici další domácí hráč. Domácím se několikrát povedlo vyhodit a přečkávali nápor hostů. Ve 28. minutě byl vyloučen další domácí hráč. Tuto přesilovku už ale hosté využili ke svému vyrovnání. Lukáš Endál si najel mezi kruhy a vypálil přesně – 4:4. Poté se mohli domácí dostat opět do vedení, když dostali početní výhodu a o minutu později se rovnou zdvojnásobila. Čtyři minuty před koncem se dostali k přesilové hře i hosté. Tu se jim deset sekund před jejím koncem povedlo využít. David Kozlík si najel před Groha a přesnou střelou strhl vedení opět na stranu Bruslařů – 4:5. Do konce třetiny se už nic zajímavého nestalo, a tak se do kabin opět odcházelo za vedení Havlíčkova Brodu.

Do třetího dějství se vrhli domácí velice aktivně. Šance se však neujali, a tak byli hosté stále ve vedení. To se ještě zveličilo ve 44. minutě, kdy medvědi zahrávali další přesilovou hru. Adam vypálil od modré, ale s touto střelou si Novák poradil. Nic kloudného už však domácí ve zbývající části výhody nevymysleli. Lední medvědi se i nadále tlačili do útoku. Martin Hadrava ani Tomáš Plachý však své pokusy nevyužili. Poté mohli odskočit hosté na rozdíl dvou branek. Jenže za Grohem pouze zazvonila tyčka. Domácí si sami zkomplikovali situaci, když si nechali vyloučit dalšího hráče. V té si však Bruslaři nevytvořili žádné vážnější nebezpečí. Šest minut před koncem byl vyloučen Třetina a medvědi tak mohli zahájit svůj nápor. V ní měl vážnější šanci pouze Filip Kasalý, jinak se hosté s přehledem ubránili. Minutu a dvacet sekund přišlo vzájemné vyloučení a medvědi se rozhodli, že už na nic nebudou čekat a vyzkoušeli powerplay. Ta však trvala pouze osm sekund, jelikož se do prázdné branky přesně trefil Miroslav Třetina – 4:6.

Pelhřimovu se tak ani na druhý pokus nepovedlo zdolat svého regionálního rivala z Havlíčkova Brodu a klesá tak na šesté místo. Naopak Havlíčkův Brod si dnešní výhrou upevnil druhé místo a drží se pouze bod za Nymburkem. Další zápas medvědů je na plánu již tuto sobotu, kdy budou medvědi zajíždět právě na led prvního celku.

POUTNÍK hráč zápasu

Ceny nejlepším hřáčům utkání věnuje pelhřimovský pivovar Poutník - partner Ledních Medvědů. Za domácí byl oceněn Miroslav Kopic a za hosty Miroslav Duben. Ceny předala paní Ing. Renáta Marková - městská zastupitelka za Změnu pro Pelhřimov.

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák (Pelhřimov): Řekli jsme si, že musíme chytit začátek utkání, což se nám nepodařilo. Ale tříbrankové manko jsme dokázali otočit. Bohužel, druhou třetinu ovlivnilo velké množství vyloučených, hra se více kouskovala a už jsme se nedostali do hry. Třetí třetina už byla buď a nebo, bohužel, nepodařilo se vyrovnat, navíc jsme inkasovali do prázdné. Nedá se nic dělat, prohráli jsme, ale musíme jet dál. 

Aleš Totter (Havlíčkův Brod): Začátek byl z naší strany výborný, dali jsme rychlé góly z předbrankového prostoru. Pak jsme udělali dvě chyby, které plynuly ze hry, čímž se soupeř dostal zpět do zápasu. Díky naší nedisciplinovanosti a nedůrazu domácí otočili zápas a byli na koni. Naštěstí jsme se dokázali do zápasu vrátit a rozhodující podle mě byla branka v přesilovce na konci druhé třetiny, kdy jsme odcházeli do šaten s jednobrankovým vedením. Třetí třetinu jsme pak zvládli takticky. Sice jsme vedli moc brzo 3:0, ale dnes jsem se v noci koukal na Philadelphii, také prohrávala po dvou třetinách 0:3 a nakonec to otočila, prostě to je hokej a i našim klukům to nelze vyčítat, že soupeř takové skóre dokáže otočit. Dnes to byl kolektivní výkon a Pelhřimov se na nás vždy vyhecuje a odehraje výborný zápas, dnes to ale na nás nestačilo. Ocenil bych také gesto Filipa Navrátila, který za stavu 5:4 pár minut před koncem odvolal faul na svou osobu, to si myslím, že by málokdo udělal. Také chci pochválit atmosféru, o kterou se starali fanoušci obou týmů, myslím, že takto by to mělo vypadat na každém zápase.