HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
05.11.2016 | Tomáš Bečka | A-tým

Derby nabídlo čtrnáct branek. Tři body berou Plameny

Hororová první třetina. Jinak se asi úvodní perioda nazvat nedá. V sedmnácté minutě totiž hosté vedli už 5:1. Sice na konci dvacetiminutovky snížil Vysloužil a na začátku prostřední části skóroval Kopic, ale i tak šel Žďár do třetí třetiny s pohodlným tříbrankovým vedením. Poslední třetina pak nabídla dalších pět branek, přičemž Medvědi se dvakrát přiblížili na dostřel dvou tref, ovšem hosté zápas kontrolovali. Divoký zápas nakonec skončil vítězstvím Plamenů 8:6.

Pelhřimov

05.11.2016
18:00
6:8
(2:5, 1:1, 3:2)
Žďár nad Sázavou

Branky a nahrávky: 8. Vysloužil (Kubát, Kopic), 20. Vysloužil (Plachý, Kubát), 21. Kopic (Hadrava Martin), 41. Kopic (Vysloužil, Plachý), 50. Bezděk (Vysloužil), 58. Plachý (Vysloužil, Kubát) – 6. Kaňka (Hort), 9. Kovářů (Střecha, Půža), 10. Beneš (Vítek), 16. Střecha (Smejkal), 17. Gregar (Bureš), 28. Kovářů (Gregar), 46. Střecha, 50. Kunstmüller (Gragar, Bureš). Vyloučení: 5:8, navíc Wasserbauer (PEL) SEK - nařízeno TS - neproměněno. Využití: 2:1. V oslabení: 1:1. Rozhodčí: Barek - Huryta, Laczko. Diváci: 475.



PEL: Černý (od 17. Groh) – Kubát, Port, Kasalý D., Wasserbauer, Hájek, Srdínko, Adam, Kasalý F., Hadrava Martin, Kopic, Votápek, Plachý, Doležal, Bezděk, Vysloužil, Siřiště, Všetečka

ZNS: Řehoř (Sláma) – Pleva, Smejkal, Staněk, Kolda, Půža, Hort, Kuřítko, Malec, Červenka, Kaňka, Vítek, Beneš, Kovářů, Střecha, Gregar, Bureš, Kunstmüller, Pazourek.

Hostům se povedl vstup do sobotního utkání. Aktivita Žďáru byla odměněna již v 6. minutě, kdy se povedenou tečí prosadil Michal Kaňka. Lední Medvědi ale nečekali s odpovědí dlouho, v 8. minutě vytěžil vyrovnávací branku Martin Vysloužil. Tento stav ale ani tentokrát dlouho nevydržel a již za 100 vteřin si vzali hosté vedení zpět, když Ondřej Kovářů propasíroval puk za Černého v pelhřimovské brance. Ledním Medvědům bylo ještě hůř o necelou minutu později – v končící desáté minutě potrestal chybu v domácí rozehrávce Petr Beneš a hosté začali budovat náskok, který drželi až do konce zápasu. Když v 16. minutě dobře umístěnou střelou Tomáše Střechy získali žďárští hokejisté tříbrankový náskok, byli domácí hokejisté pod těžkou dekou. Ale o minutu později přidal Martin Gregar pátou branku hostujícího celku a bylo jasné, kdo v úvodu duelu drží vývoj utkání ve svých rukou. To bylo příliš velké sousto pro Černého, kterého v domácí brance nahradil Groh. Lední Medvědi se ale ve 20. minutě dočkali snížení, když do správných míst poslal puk Martin Vysloužil. Více se do úvodní třetiny nevešlo, Plameny si do další periody odnášely pohodlný náskok.

Druhá třetina ale začala lépe pro domácí celek, v 21. minutě ve vlastním oslabení předložil Martin Hadrava touš Miroslavu Kopicovi a domácí útočník dal Ledním Medvědům šanci na zdramatizování duelu. Pelhřimovští hokejisté byli poté aktivnější, ale řadu příležitostí zlikvidoval brankář Plamenů Řehoř. V době, kdy sílil tlak Ledních Medvědů, přišla chyba ve vlastním oslabení. Na brankovišti se prosadil aktivní Ondřej Kovářů a naznačil trend následujících minut, kdy se oba celky pravidelně střídaly ve střílení branek. Plameny měly následně možnost trestného střílení, Kuřítko ale pouze orazítkoval břevno domácí svatyně. Ve 32. minutě se naskytla příležitost pro Pelhřimov, dvojnásobnou početní výhodu ale domácí nepřetavili ve snížení nepříznivého stavu. Ve zbytku druhé třetiny se Lední Medvědi snažili o snížení, ale pozorná obrana Žďáru, případně brankář Řehoř byli rázně proti.

Také vstup do třetí třetiny vyšel lépe domácím, kteří díky Miroslavu Kopicovi přidali ve 41. minutě další branku, čímž se opět dostali hostům na dostřel. Euforie Pelhřimovu ale dlouho nevydržela, ve 46. minutě se do úniku dostal Tomáš Střecha a jeho zakončení bylo bezchybné. Gólově bohaté utkání pokračovalo a na řadě byli opět domácí, kteří v 50. minutě díky tvrdé střele Libora Bezděka opět rozfoukali uhasínající jiskřičku naděje na zvrat v utkání. Zmíněná jiskřička ale doutnala pouhých 21 vteřin, než jí zhasl důrazný Luboš Kunstmüller, který vrátil hostům pečlivě budovaný náskok. Pelhřimovští se dočkali dalšího snížení v 58. minutě, kdy individuální akcí překonal Řehoře Tomáš Plachý. Lední Medvědi poté vsadili vše na jednu kartu, zkusili i hru bez brankáře, ale pohnout s ukazatelem skóre se již nikomu nepodařilo.

Pelhřimovští hokejisté tedy podlehli na domácím ledě Žďáru nad Sázavou divokým výsledkem 6:8. Lední Medvědi ale musí ne nezdary posledních dní co nejrychleji zapomenout, neboť již následující středu je čeká těžký duel na ledě Moravských Budějovic.  

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák (Pelhřimov): Nám se bohužel nepodařil vstup do utkání, prohrávali jsme 5:1. Pak se nám sice podařilo nějaký gól dát, ale děláme hrozné chyby v obraně, které soupeř potrestá. My se strašně na každý gól nadřeme, neproměníme úniky na bránu. Soupeř nám pak z protiútoků dává góly. Pokud ten gól dáme, tak vzápětí hned inkasujeme. Je to asi taky o psychice. Bohužel prohráli jsme a gratuluji soupeři.

Michal Konečný (Žďár nad Sázavou): Byla to divočina. Myslím, že první třetinu jsme potrestali vše, co jsme mohli. Podobně jako Pelhřimov u nás. Ale spíš jsem naštvaný, při tomto rozehraném stavu jsem upozorňoval hráče na obrannou činnost a stejně nám tam domácí ujeli několikrát sami na gólmana. Výsledek je takový jaký je a hlavně musíme poděkovat Milinovi (Milan Řehoř, pozn. red.), který toho dnes hodně pochytal. Chybí nám stále disciplína, ale máme tři body s těžkým soupeřem. 

Pavel Blažek