HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
09.11.2016 | Jiří Rada | A-tým

Medvědi vezou důležité tři body!

Po sobotní domácí porážce od Žďáru nad Sázavou čekal svěřence trenéra Dvořáka další těžký úkol. Souboj s Moravskými Budějovicemi na jejich ledě. Před zápasem by se možná řeklo každý bod dobrý, ale to rozhodně neplatilo pro Medvědy! Pelhřimovští hokejisté vstoupili do zápasu dobře připravení a leč byli aktivnější domácí - branky stříleli hosté z Pelhřimova. Hned dvakrát se trefili útočníci Plachý s Kopicem a jednu branku přidal i Martin Hadrava. Výsledkem je důležitá tříbodová výhra v poměru 5:3.

Moravské Budějovice

09.11.2016
18:00
3:5
(1:4, 1:1, 1:0)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 6. Krutiš (Peroutka, Havel), 37. Nováček (Šťáva, Mikeš), 60. Horký (Bulín) – 8. Plachý (Kopic), 11. Hadrava Martin (Votápek, Adam), 13. Kopic (Plachý, Vysloužil), 18. Plachý (Kopic), 28. Kopic (Hadrava Martin, Kasalý). Rozhodčí: Ing. Michal Dědek – Bc. Marek Čelechovský, Daniel Horažďovský. Diváci: 365



MOR: Dusík (Dudáček) – Šťáva, Kovář, Sobotka, Kliment, Peroutka, Pelikán, Polívka – Havel, Mikeš, Nováček, Rytnauer, Krutiš, Horký, Lupač,Matějka, Hačecký, Bulín

PEL: Groh – Kalenda, Kubát, Port, Kasalý D., Jelínek Zdeněk, Wasserbauer, Srdínko, Adam – Votápek, Kopic, Plachý, Hadrava Martin, Bezděk, Vysloužil, Siřiště, Šulák, Kulík

Domácí začali utkání aktivně, hrálo se převážně před hostující brankou. Odměnou jim byla využitá přesilová hra, kterou využil Petr Krutiš. Radost domácích však netrvala dlouho. O dvě minuty později využil přihrávku podél brankoviště Tomáš Plachý. Domácí byli i nadále aktivní, hosté hrozili hlavně z rychlých protiútoků. Jeden z nich využil ve vlastním oslabení Martin Hadrava. Domácí i nadále hráli aktivně dopředu, ale jejich mezery v obranné činnosti využili hosté. A tak z rychlých výpadů navýšil skóre Miroslav Kopic a po něm i svým druhým zásahem Tomáš Plachý.

Druhé dějství se neslo v obdobném scénáři. Domácí se snažili o korekci výsledku, ale byli to opět Medvědi, kteří využili další přečíslení z hole Martina Kopice. Žihadlům se podařilo snížit až v závěru třetiny, když druhou branku v početní výhodě vsítil Lukáš Nováček.

Třetí dějství se neslo ve snaze domácích o úpravu stavu, ale hosté dobře a organizovaně bránili a nedovolili Žihadlům se usadit v jejich pásmu. Ale i přesto domácí měli na holích několik slibných šancí. Matějka a Nováček orazítkovali tyč pelhřimovské branky, bohužel z vnější strany. Hosté se do útoku příliš nehnali, ale i tak Dudáček čelil několika povedeným střelám. Snížení přišlo pro domácí příliš pozdě. V poslední minutě upravil stav do konečné podoby David Horký.

Medvědi vyškolili Žihadla v produktivitě proměňování šancí a zaslouženě si z vosího hnízda odvážejí tříbodové vítězství.

Reportáž převzata z webu: www.hcmb.cz