HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
12.11.2016 | Jiří Rada | A-tým

Pelhřimov doma neprohrál a připsal si tři body

Začátek utkání přinesl hned několik šancí na straně domácích, ale všechny skončili mimo klec brankáře Kadlece. Ani hosté však nezůstávali po zadu, ale do kabin se šlo po bezbrankové třetině. Góly začaly padat až ve druhé dvacetiminutovce, kdy se do vedení dostali Medvědi zásluhou Plachého, ale Písek dokázal vyrovnat. Pomyslný chléb se začal lámat v poslední periodě, kdy domácí Pelřimov se štěstím přestřílel svého soupeře v poměru 3:2 a celkově se tak mohl radovat z vydřených třech bodů za vítězství 4:3.

Pelhřimov

12.11.2016
18:00
4:3
(0:0, 1:1, 3:2)
Písek

Branky a nahrávky: 26. Plachý (Vysloužil), 44. Kopic (Vysloužil), 51. Port (Adam), 54. Vysloužil (Kopic, Plachý) – 34. Šuhaj (Pašek, Urbanec), 48. Řebíček (Vlček, Sýbek), 54. Hanus (Slavík, Urbanec). Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 360. Rozhodčí: Mgr. Pokorný – Musil, Bc. Komínek.



PEL: Groh (Černý) – Kubát, Port, Kasalý D., Wasserbauer, Hájek, Srdínko, Jelínek, Hadrava Marek, Kasalý F., Hadrava Martin, Kopic, Votápek, Plachý, Bezděk, Vysloužil, Adam

PIS: Kadlec (Kříž) – Červinský, Řebíček, Hanus, Suda, Koutenský, Pokorný, Dvořák, Kepka, Vlček, Sýbek, Urbanec, Pašek, Šuhaj, Slavík, Drda, Koupal, Strnad, Jiřinec

První útok zápasu měl na svědomí Písek, ale pelhřimovská obrana byla pozorná. Následně ovšem převzali otěže zápasu medvědi, kteří byli od začátku utkání aktivnější. Votápek mohl otevřít skóre utkání, avšak jeho teč šla mimo branku. Martin Hadrava poté z kruhů vypálil, ovšem Kadlec byl pozorný. I nadále byl značně aktivnější domácí tým, ovšem k brance to nevedlo. V 9. minutě se naskytla výhoda jednoho muže v poli domácím. Pelhřimov si v této přesilovce vytvořil šance a byl aktivní. Filip Kasalý nejprve nepřekonal tečí hostujícího gólmana. Následně už se medvědi příliš do pásma nedostali, a tak byl stav stále nerozhodný. Po přesilovce měl šanci Vysloužil, ale jeho střela nebyla přesná. Následovalo několik dorážek Marka Hadravy, ale žádná nebyla přesná. Poté měli šanci i hosté, ovšem únik dva na jednoho Drda se Slavíkem nezakončili úspěšně. Pak se řítili do šance písečtí, ovšem Dominik Kasalý svým výborným obranným zákrokem zachránil situaci. Votápek mohl na druhé straně skórovat, ale Kadlec jeho pokus zachytil. Ani Filip Kasalý si o chvíli později neporadil sám před hostujícím brankářem. Následně Písek ve třech nedokázal skórovat proti jedinému obránci. V 18. minutě přišla přesilovka Písku. Domácí si však hosty pohlídali a nepustili je do vážnější šance. Pelhřimov tuto přesilovku přežil, ale následně byl vyloučen další domácí hráč. Do konce třetiny se již však nic vážnějšího nestalo, a tak se šlo do kabin za nerozhodnutého stavu.

Domácí na začátku druhé třetiny useli bránit, ale zvládli to s přehledem a Písek do větších šancí nepustili. Následovala šance Marka Hadravy, ovšem ani ta neskončila úspěchem. Ve 23. minutě se naskytla přesilová hra domácím. Pelhřimov uzamkl hosty v pásmu, ale domácím se nepodařilo přesilovku využít. O minutu později se domácím naskytla další šance v přesilovce a ta už byla využita, ve skrumáži si našel puk Tomáš Plachý a střelou z kruhu se nemýlil – 1:0. Ve 28 minutě se k dorážce dostal Miroslav Kopic překonal brankáře, ale bohužel hostující obránce zabránil golu vlastním tělem. Poté převzal Písek na chvíli otěže zápasu a z toho gradovala šance Vlčka, který trefil pouze pravou tyč. Naneštěstí pro domácí o minutu později hosté tlak přetavili ve vyrovnání. Po krásné akci se prosadil Jakub Šuhaj - 1:1. O minutu později se v dobré šanci ocitl Dominik Kasalý, ale bohužel z bezprostřední blízkosti trefil pouze výborně chytajícího golmana hostí Kadlece. Zbytek druhé části se odvíjel v taktické bitvě obou mužstev. Gól však nepadl, a tak se šlo opět do kabin za vyrovnaného stavu.

Do třetí třetiny vstoupili lépe domácí, už ve dvanácté sekundě orazítkoval tyč Bezděk za Kadlecem. Poté následoval dvouminutový tlak domácích, který vyvrcholil krásnou akcí Vysloužil – Kopic ve vedoucí gól domácích - 2:1. Poté se hra vyrovnala, šance byly na obou stranách, ovšem žádná z nich neskončila gólem. Ve 47. minutě byl vyloučen hráč domácích. Hosté toto zaváhání využili. Prosadil se Milan Řebíček dorážkou z bezprostřední blízkosti – 2:2. Následovaly šance domácích. Vysloužil ani Filip Kasalý však Kadlece nepřekonali. V padesáté minutě byl vyloučen hostující hráč a medvědi tak zahrávali přesilovku. Tu využil Vladimír Port, když se trefil z kruhu do levé šibenice hostující branky – 3:2. Poté byl však vyloučen pelhřimovský hráč, tuto šanci na vyrovnání však Písek nevyužil. Bohužel po přesilové hře hostující využili zmatku v pelhřimovské obraně. Prosadil se Vladimír Hanus mezi betony Groha – 3:3. Ovšem na buly po gólu fauloval Filip Vlček Richarda Adama a Pelhřimov měl tak další výhodu. Tu ihned využil po přihrávce Miroslava Kopice střelou z mezikruží Martin Vysloužil – 4:3. V 56. minutě přišel pro domácí fanoušky nehezký moment, když v bolestivé grymase opustil led Libor Bezděk. Domácí už vedení udrželi a v pelhřimovské aréně se mohlo začít slavit. Písku nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře.

Nejlepšími hráči utkání byly vyhlášení Tomáš Plachý a hostující brankář Luboš Kadlec. Domácí tak slaví druhou výhru v řadě a posun na sedmé místo v tabulce druhé ligy skupiny střed. Následující utkání se odehraje ve čtvrtek, opět na domácím ledě proti David Servisu z Českých Budějovic.

POUTNÍK hráči utkání

POUTNÍK hráči zápasu byli zvoleni za domácí TOMÁŠ PLACHÝ a za hosty LUBOŠ KADLEC.

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák (trenér Lední Medvědi Pelhřimov): Byl to těžký zápas, ve kterém jsme si vytvořili spoustu šancí, které jsme však nedokázali proměnit. Dali jsme gól a vzápětí jsme hned inkasovali. Také jsme udělali spoustu chyb, kdy například nevyhodíme kotouč ze třetiny, což Písek potrestal. Ve čtvrtek nás čeká další těžké utkání. Budějovice budou hodně bruslit a hodně napadat, na což se musíme dobře připravit.

Jakub Forejt, Petr Venkrbec