HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
17.11.2016 | Jiří Rada | A-tým

Servismani si odvážejí z Pelhřimova sedm branek

Pelhřimovští Lední Medvědi přivítali na svém stadionu premiérově nováčka druhé ligy - HC David Servis České Budějovice dokázali potvrdit roli favorita. Od první minuty byli svěřenci trenéra Dvořáka aktivnějším a pruduktivnějším týmem. Hned čtyřmi brankami se prezentoval špílmachr Tomáš Plachý a konečný výsledek 7:3 je vše říkající.

Pelhřimov

17.11.2016
18:00
7:3
(3:1, 1:0. 3:2)
David Servis

Branky a nahrávky: 5. Plachý (Vysloužil), 8. Votápek (Vysloužil, Port), 10. Plachý (Kopic), 29. Plachý (Vysloužil), 53. Martin Hadrava (Filip Kasalý), 53. Kopic (TS), 59. Plachý (Kopic) – 14. Vylíčil (Bárta, Bílek), 47. Suchánek (Hanzal, Bárta), 60. Bárta (Vylíčil, Ferebauer). Vyloučení: 6:9, navíc Škopek TS - proměněno. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 460. Rozhodčí: Kopeček – Klouda, Ing. Rampír.



PEL: Groh – Kubát, Port, Kasalý D., Wasserbauer, Hájek, Srdínko, Adam, Kalenda, Hadrava Marek, Kasalý F., Hadrava Martin, Kopic, Votápek, Plachý, Vysloužil, Šulák, Siřiště, Jelínek

DSB: Kůdela (od 10. Spáčil) – Cikán, Chaloupka, Škopek, Matoušek, Fleischman, Ferebauer, Bárta, Vylíčil, Bílek, Suchánek, Marek, Hanzal, Volf, Kozák, Zayml, Břečka

Úvod utkání byl spíše v režii hostů, kteří měli několik šancí. Poté se do šance dostal Kubát, ale neuspěl. V 5. minutě už se ovšem domácí radovali. Tomáš Plachý si najel před Kůdelu a přesně zakončil - 1:0. Následně se šance střídaly na obou stranách. Následně dostali hosté výhodu přesilové hry. V té se dostal do úniku Dominik Kasalý a byl faulován, takže přišla hra 4 na 4. Toho hned využil Pelhřimov. Martin Vysloužil se dostal před brankáře a nahrál Petru Votápkovi, který se nemýlil – 2:0. Netrvalo dlouho a domácí vedli už o tři branky. Miroslav Kopic našel zadovkou Tomáše Plachého a ten svůj nájezd proměnil – 3:0. To už nevydržel Kůdela v brance hostů a musel ho vystřídat Spáčil. Tomu se podařilo zadržet další útok domácích. Potom převzali iniciativu hosté a přetavili ji ve svůj první gól. Adam Vylíčil ujel po levé straně sám a perfektně si poradil s Grohem – 3:1. Následující šanci však tento bývalý pelhřimovský hráč neproměnil. Poté padli dvě vyloučení na hostující straně, a tak měli České Budějovice dvojnásobnou přesilovou hru. Vysloužil ovšem trefil pouze Spáčilovu. Kopic se poté ocitl ve velmi dobré šanci, ale hostující obránce na poslední chvíli střelu vykopl. Zbytek přesilovky už se odehrával před Grohem. Do konce třetiny už se nic významného nestalo, a tak odcházeli domácí do šaten za dvougólového vedení.

Úvod druhé třetiny však nabídl přesný opak toho, co se dělo na konci první. Budějovice střídaly jednu šanci za druhou a domácí byli jako opaření. Ve 24. minutě se konečně dostali do útoku i domácí. Port ani Martin Hadrava ovšem se svými šancemi neuspěli. Poté byly vyloučeni hráči obou týmů, a tak hra pokračovala 4 na 4. I v té byli aktivnější hosté, ovšem Chaloupka, Marek ani Zayml neuspěli. Pak však přišel jako blesk z čistého nebe gól Pelhřimova. Po závaru před brankou se nejlépe zorientoval Tomáš Plachý, který tak zkompletoval svůj hattrick – 4:1. Potom se naskytla výhoda přesilové hry hostům. Toho paradoxně využili domácí, když Plachý s Kopicem ujeli dva na jednoho, ovšem hostující Spáčil zabránil výborným zákrokem gólu. Ve zbytku této výhody už hosté nic nevymysleli, a tak stále domácí vedli o tři branky. Následně se chvíli k puku dostali i domácí. Filip Kasalý sám proti Spáčilovi však neuspěl. Stejně dopadli i Martin Hadrava a Jelínek. Stejná situace byla i na druhé straně, ale Škopek místo přihrávky svému spoluhráči zvolil střelu a neuspěl. Na konci druhé třetiny byli aktivnější opět hosté, ale žádná z jejich příležitostí se už neujala.

Úvod třetí části se nesl ve vyrovnaném duchu. Po minutě byl vyloučen domácí hráč, a tak se David Servisu naskytla šance na snížení. Domácím šlo však bránění dobře a soupeře nepustili do žádné výraznější šance. Navíc byl ke konci této výhody vyloučen i hostující hráč, a tak následně se hra přelila do přesilovky domácích. Teč Martina Hadravy šla mimo a Pelhřimovu se ve zbytku této výhody nepodařilo nic vymyslet. Ve 47. minutě byl ale vyloučen zase domácí hráč. Toho hosté rychle využili. Po půl minutě dostal přihrávku mezi kruhy Rudolf Suchánek a střelou z první zakončil přesně - 4:2. Domácí se následně nastěhovali před hostující branku. V polovině třetiny byl vyloučen hostující hráč. V té však byl Pelhřimov naprosto bezzubý a stav tak zůstal stále stejný. Poté přišla další, ale ta už byla využita. Tvrdou střelou k tyči se prosadil Martin Hadrava – 5:2. O 14 sekund později se do úniku dostal Miroslav Kopic, ale byl faulován a následně bylo nařízeno i trestné střílení. K němu se rozjel faulovaný hráč a střelou po ledě přidal další branku medvědů – 6:2. Pět minut před koncem byl vyloučen domácí obránce, ale to už hostům bylo stejně k ničemu. V přesilovce to nebylo o nic lepší a hosté si moc šancí nevypracovali. Pak se stejná výhoda naskytla domácím. Ti s ní naložili o mnoho lépe. Kopic dovezl puk až před hostujícího gólmana a přenechal puk Tomáši Plachému, který tak vsítil svůj čtvrtý gól v utkání – 7:2. Minutu před koncem ještě upravili skóre zápasu hosté, když se prosadil Jiří Bárta – 7:3.

Lední medvědi tak potvrdili roli favorita a zvítězili na svém ledě nad předposledními Českými Budějovicemi, které tak stále zůstávají na předposledním místě. Pro medvědy je to tak třetí výhra v řadě. Prodloužit ji budou moct už o dva dny později, kdy vyjíždějí na led posledního Jindřichova Hradce.

POUTNÍK hráči utkání

POUTNÍK hráči zápasu byli zvoleni za domácí čtyřgólový střelec TOMÁŠ PLACHÝ a za hosty PETR SPÁČIL.

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák (trenér Lední Medvědi Pelhřimov): Povedl se nám začátek, kdy jsme dali tři góly. Úvodní třetina byla celkově dobrá, ovšem ve druhé třetině jsme trochu polevili a soupeř se dostal do hry. První vzájemný duel, kdy byl výsledek hodně těsný, jsme si nijak nepřipomínali. Od první minuty jsme věřili, že dnes vyhrajeme. Dneska jsme si vítězství vybojovali a musím říct, že jsme si ho i zasloužili. Především chci poděkovat svým hráčům. Zároveň bych také chtěl pochválit Libora Bezděka, který dnes vinou zranění nehrál, za dobré koučování obránců. Celý tým odvedl maximální práci. Na tohle vítězství teď musíme navázat i v Jindřichově Hradci.

Jakub Forejt