HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
26.11.2016 | Tomáš Bečka | A-tým

Vítězná série čítá už pět zápasů. Medvědi v bláznivém utkání přetlačili Kolín

První třetina se povedla lépe hostujícím hokejistům, když se prosadil Skokan a Horyna. Za Pelhřimovské snížil Miroslav Kopic, ovšem více branek začalo padat až ve druhé periodě. Diváci jich viděl celkem šest, a to po třech na obou stranách. Medvědi se nejprve dostali do vedení 4:2, ovšem Kozlové ještě do přestávky skóre otočili. Do poslední části tak Dvořákovi svěřenci nastupovali s jednogólovým deficitem, který po necelých třech minutách hry vymazal Bezděk. Ve 46. minutě pak na stadionu vybuchl gejzír radosti, neboť Martin Hadrava vsítil šestou branku domácích, a zařídil tak Medvědům tři body a prodloužení vítězné série na pět zápasů v řadě.

Pelhřimov

26.11.2016
18:00
6:5
(1:2, 3:3, 2:0)
Kolín

Branky a nahrávky:14. Kopic (Vysloužil, Plachý), 24. Kubát (Kasalý F., Hadrava Martin), 28. Martin Hadrava (Port, Votápek), 29. Vysloužil (Plachý), 43. Bezděk (Kopic), 46. Martin Hadrava (Kopic) – 7. Skokan (Semirád), 17. Horyna (Zumr), 30. Černý (Kadlec), 32. Malý (Březina), 39. Březina (Zumr). Vyloučení: 6:5, navíc Kubát (PEL) 10 NESP. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 480. Rozhodčí:Mertl S. – Ing. Samuel, Mertl J.



PEL: Groh – Kubát, Port, Kasalý D., Wasserbauer, Hadrava Marek, Kasalý F., Hadrava Martin, Kopic, Votápek, Plachý, Bezděk, Vysloužil, Jelínek

KOL: Koutský – Hanzl, Březina, Voženílek, Skokan, Barták, Horyna, Malý, Semirád, Kadlec, Zumr, Jelínek, Pipek, Krajňák, Kadlec, Kozák, Černý

Začátek utkání byl z obou stran opatrný a nic nenasvědčovalo tomu, že u Bělé padne celkem jedenáct branek v základní hrací době. Po vlažném začátku se jako první osmělili hosté – v sedmé minutě napřáhl za modrou Skokan a puk se zastavil až v domácí brance. Domácí ale poté zvýšili tempo a Filip Kasalý mohl v 10. minutě tečovanou střelou vyrovnat, Koutský v brance Kolína byl ale na místě. Domácí ale byli za svou aktivitu odměněni ve 14. minutě – pohlednou kombinaci pelhřimovského útoku zakončil střelou do otevřené brány Kopic. A pro Lední Medvědy mohlo být ještě lépe v 15. minutě, kdy ve vlastním oslabení vybojoval šanci Filip Kasalý, Koutský ale Kolín zachránil. Kozlové ovšem zvýšili tempo a v 17. minutě se opět dostali do vedení zásluhou Horyny, který se prosadil ve skrumáži před pelhřimovskou brankou. Hosté tedy odcházeli do šaten s jednobrankovým náskokem.

Do druhé třetině vstoupili Lední Medvědi aktivně a odměnou jim byly vstřelené branky. Nejprve ve 24. minutě zůstal na brankovišti nekrytý Kubát a domácí kapitán využil útočné zkušenosti, byť v posledních letech nastupuje v obranných řadách. Tlak domácích postupně narůstal a díky přesilovým hrám otočili Lední Medvědi skóre. Ve 28. minutě si najel do pásma Martin Hadrava a poslal Lední Medvědy poprvé v zápase do vedení. Hned následující početní výhoda přinesla čtvrtou branku domácích, kdy se ve skrumáži před Koutským prosadil Vysloužil. Kozlové ale reagovali bleskově – v 30. minutě nezachytila domácí obrana pas na Černého, který střelou pod víko vrátil Kolín do zápasu. A bláznivý zápas pokračoval v končící 32. minutě, kdy kolínský kapitán Malý procedil puk pod domácím Grohem a na ukazateli skóre svítil opět nerozhodný stav. V této fázi utkání byli Kozlové lepším týmem a domácí obrana s vypětím všech sil odolávala jejich útočným choutkám. V 39. minutě si ovšem Kolín vzal vedení zpět. Pod padajícím Grohem procedil puk do sítě Březina. Také po druhé třetině to vypadalo lépe pro kolínské hokejisty, kteří si drželi jednobrankový náskok.

Třetí třetina opět začala lépe pro domácí celek, který byl za aktivitu odměněn ve 43. minutě. Za kruhy napřáhl Bezděk a jeho projektil zastavila až síť Koutského brány. Další obrat ve skóre se Ledním Medvědům povedl ve 46. minutě – Martin Hadrava ideálně zpracoval Kopicův pas a samostatný únik korunoval střelou mezi betony Koutského. Kolínští se ale postupně oklepali a s přibývajícím časem byli čím dál více nebezpeční, domácí obrana v čele s Grohem ale stála pevně na značkách. Tlak Kolína poté gradoval v přesilových hrách a při závěrečné powerplay, ale Lední Medvědi již vybojované vítězství nepustili.

Pelhřimov nakonec porazil na domácím ledě kolínské Kozly po přestřelce 6:5 a zvítězili v pátém utkání v řadě. Zda se podaří navléknout i šestý korálek této série, bude jasné ve středu 30. listopadu, kdy Lední Medvědi zavítají na horký táborský led.

POUTNÍK hráči utkání

Ceny nejlepším hráčům utkání předal jeden z partnerů klubu - pan Zdeněk Prokeš společně s mladými nadějemi Ledních Medvědů. Nejlepšími hráči byli zvoleni za domácí Martin Hadrava a za hosty Marek Březina..

Pavel Blažek