HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
28.12.2016 | Tomáš Bečka | A-tým

Pelhřimov nasázel David Servisu osm branek a bere tři body

Hosté vstoupili do utkání velice svižně, když se už po minutě a deseti sekundách prosadil Dominik Kasalý. Své vedení pak pojistili dalšími dvěma brankami, a tak po první třetině vedl Pelhřimov 3:0. Ovšem ve druhé dvacetiminutovce si Dvořákovi svěřenci zastříleli ještě více. I přes inkasovaný gól zkraje druhé periody se Medvědi prosadili celkem pětkrát a definitivně rozhodli o importu tří bodů do Pelhřimova. Poslední část gólově opanoval domácí tým, když se dvakrát za David Servis trefil pelhřimovský odchovanec Adam Vylíčil a následně přidal i čtvrtou trefu Jiří Ferebauer. To už ale nic nezměnilo na prolomení pelhřimovské třízápasové série proher.

David Servis

28.12.2016
18:00
4:8
(0:3, 1:5, 3:0)
Pelhřimov

Branky a nahrávky:22. Žáček (Chaloupka, Bárta), 49. Vylíčil (Zayml), 50. Vylíčil, 55. Ferebauer (Suchánek) – 2. Kasalý (Vysloužil, Plachý), 9. Vysloužil (Bezděk), 13. Hadrava (Votápek, D.), 23. Bezděk (Plachý), 27. F. (Hadrava), 37. Plachý (Votápek), 38. F. (Hadrava), 39. Plachý (F.), Rozhodčí: Valenta – Rubáš, Tvrdík



DSB: Provazník – Chaloupka, Škopek, Břečka, Žáček, Pessr – Ferebauer, Bárta, Vylíčil, Šesták, Suchánek (C), Marek, Volf, Zayml, Fleischman, Cikán

PEL: Černý – Adam, Port, Kasalý D., Jelínek, Wasserbauer – Kasalý F., Hadrava, Bezděk, Votápek, Plachý, Vysloužil, Siřiště, Kalenda, Šulák

Pelhřimov vstoupil s pozměněnou sestavou a podporou fanoušků v zádech do utkání velice dobře, když se už po sedmdesáti sekundách hry prosadil Dominik Kasalý. Obránce Medvědů se totiž dostal společně s Martinem Vysloužilem do přečíslení, které pelhřimovský bek bez váhání využil. I nadále byli hosté aktivnější a domácí se jen těžko dostávali před Černého.

V deváté minutě vedli svěřenci trenéra Dvořáka již o dvě branky. David Servis totiž nabídl Medvědům dvojnásobnou přesilovku, kterou Pelhřimovští zužitkovali. Jmenovitě Martin Vysloužil, jenž dorazil střelu Libora Bezděka. Červenobílí nadále hýřili aktivitou a odměnou jim za to byl třetí gól v síti Provazníka. Petr Votápek povedenou přihrávkou uvolnil Martina Hadravu, který tak poslal své mužstvo do tříbrankového vedení.

Do druhé periody vstupovali hosté jen se třemi hráči na ledě, neboť na konci úvodní dvacetiminutovky byl vyloučen Martin Hadrava a následně i Jiří Wasserbauer. Servismani zvýhodněnou přesilovku ještě nevyužili, ale v klasické přesilovce pět na čtyři se už radovali. Josef Žáček přijal od Chaloupky přihrávku před osamoceného Černého a pohotovým pokusem překonal pelhřimovského strážce svatyně.

Ovšem Medvědi nečekali s odpovědí dlouho. Neuběhlo ani šedesát sekund, když Plachý vybídl ke skórování Libora Bezděka. A další trefu přidal Pelhřimov už ve dvacáté sedmé minutě. Martin Hadrava prověřil tvrdou střelu Provazníka, který však vyrazil touš jen k Filipu Kasalému, který tak zvýšil už na 5:1. I domácí několikrát nebezpečně zahrozili před Černým, ale ani Žáček, ani Ferebauer nenašli cestu, jak překonat gólmana Černého. A tak se pošesté radoval Pelhřimov. V situaci dva na jednoho se octli Tomáš Plachý a Petr Votápek. Puk si dvakrát vyměnili, a tak Tomáš Plachý mohl pohodlně navýšit pelhřimovské vedení.

To ale nebylo od Pelhřimovských v této třetině vše. Ve třicáté osmé minutě totiž opět zafungovala spolupráce Martin Hadrava – Filip Kasalý, když prvně jmenovaný objel Provazníkovu klec, odkud poslal kotouč Kasalému a ten navýšil už na 7:1. Medvědi ale stále útočili, z čeho vypramenil osmý gól v síti Českých Budějovic. O ten se v devětatřicáté minutě postaral svým druhým zásahem večera Tomáš Plachý.

Poslední třetinu odstartoval aktivněji domácí celek, ovšem Černý nedovolil snížení stavu. Tedy až do čtyřicáté deváté minuty, kdy puk za jeho záda dostal Adam Vylíčil. A ten samý hráč se radoval opět za půl minuty, když vstřelil třetí gól svého mužstva. Domácí zaznamenali ve třetí třetině celkem tři góly. V 55. minutě se nakonec ještě prosadil Jiří Ferebauer, jenž určil skóre tohoto zápasu na konečných 8:4 ve prospěch pelhřimovského celku.

 

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák (Pelhřimov):Myslím, že první dvě třetiny jsme byli jasně lepším týmem, bylo to vyjádřeno i výší skóre. Zastavil bych se především u stylu hry domácího celku, který byl velmi nečistý (Jan Dvořák volil ostřejší slova - pozn. red.). Nicméně jsme se této hře přizpůsobili a konec utkání ubojovali.