HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
07.01.2017 | Jiří Rada | A-tým

Z Kolína se body nevozí! Medvědi si vysloužili vysokou porážku

Trenér Ledních Medvědů měl před zápasem plnou hlavu práce, jak vůbec poskládat marodkou zdecimovaný tým. Nakonec se mu podařilo postavit dvanáct hráčů do pole a i ti byli Kolínu vyrovnaným soupeřem. Tedy přesněji řečeno - do poloviny utkání. Poté již domácí Kozlové doslova vládli a bezzubým medvědům nadělili na cestu domů devítibrankový příděl.

Kolín

07.01.2017
17:07
9:4
(2:3, 3:0, 4:1)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 6. Malý (Panna, Kadlec st.), 7. Malý (Semirád, Březina), 28. Voženílek (Skokan, Krajňák), 35. Semirád (Kadlec st., Malý), 38. Panna (Semirád), 41. Březina (Panna, Semirád), 52. Krajňák, 57. Krajňák (Kadlec st.), 58. Zumr (Havelka) - 4. Hadrava Marek (Adam, Hadrava Martin), 11. Votápek (Hadrava Marek, Kasalý D.), 18. Adam (TS), 47. Adam (Hadrava Martin, Kasalý F.).Rozhodčí: Veselý – Potůček, Žídek. Vyloučení: 4:7, navíc TS za faul Voženílka (KOL) a Votápek (PEL) 5+DKU za BŠH. Využití: 5:2. Oslabení: 0:0. Diváci: 717. Třetiny: 2:3, 3:0, 4:1.



KOL: Sejpal (Koutský) – Březina, Voženílek, Skokan, Barták, Horyna, Kadlec "A", Havelka – Malý "C", Semirád, Černý- Zumr, Pipek, Krajňák – Kozák, Kadlec ml, Panna – Jelínek

PEL: Černý (Urban) – Kubát "C", Kasalý D., Jelínek, Hájek, Adam, Hadrava, Kasalý F., Hadrava, Votápek "A", Kopic, Plachý "A", Doležal

Už se pomalu stává tradicí, že přijít na Pelhřimov, znamená vidět hodně gólů. Minule Kolínští vyhráli doma 9:2, venku se hrálo 6:5 pro Pelhřimov. Tentokrát Kozlové porazili tým z Vysočiny 9:4. Vždycky přes deset gólů.

Že to tam bude padat, naznačila už první třetina. Nejdřív Sejpal lapačkou vychytal v přesilovce Kopice. Pak už ale v brejku Marek Hadrava dobře zamířil mezi nohy – 0:1. Dvě minuty na to po střele od modré zasunul puk do brány Josef Malý a o minutu později znovu kolínský kapitán objevil kouzlo prázdné brány a poslal Kozly do vedení 2:1.

Na třech gólech to ale nezůstalo. Padly ještě dva. Do kolínské brány a Kozlové nesli do kabiny nepříznivý stav 2:3. Nejdřív Votápek prostřelil Sejpala z mezikruží. Pak navíc za faul Voženílka proměnil Richard Adam luxusně kličkou do forhendu trestné střílení.

Od druhé třetiny ale patřil led už jen Kolínu. Pelhřimov jednak doplatil na to, že měl málo hráčů a navíc se musel pak ještě obejít bez Votápka, který dostal za bodnutí špičkou hole trest do konce, takže hrál jen v jedenácti. Navíc dost fauloval a Kozlové proměnili pět přesilovek. Tato disciplína jim v sobotu náramně šla.

To byla nejdřív Voženílkova střela od modré, pak Semirádova teč Kadlecova puku od modré. Pak nahrávka před bránu a Březinova střela z první a nakonec ještě Krajňák se Zumrem přidali své přesilovkové góly a Pelhřimovu se z toho musela točit hlava jako na kolotoči.

Navíc k tomu přidal gól Panna z kruhů přes hráče přesně do růžku a střelou zápěstím překonal Černého ještě taky Krajňák. Jedna přesilovková trefa Ledních medvědů od modré nemohla na celkovém vítězství Kolína nic změnit.

Autor: Tereza Hölzlová - www.sckolin.cz