HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
18.02.2017 | Jiří Rada | A-tým

Ani zlepšený herní projev body nepřinesl

Další těžký úkol měli před sebou pelhřimovští hokejisté a to porazit stabilně hrající Kolín. Vstup do utkání se Medvědům vydařil zásluhou Marka Hadravy. Hosté následně odpověděli, ale vedení domácích vstřelil Vysloužil. Jenže to byla poslední branka Pelhřimova a Kolín dokázal utkání dvěma brankami otočit. K obratu Pelhřimova nestačil ani konečný nápor znásobený přesilovou hrou a skvěle chytající hostující Sejpal již neinkasoval a udržel tak pro svůj tým tři body.

Pelhřimov

18.02.2017
18:00
2:3
(2:1, 0:2, 0:0)
Kolín

Branky a nahrávky:9. Hadrava Marek (Kasalý Filip, Hadrava Martin), 16. Vysloužil (Bezděk, Kopic) – 14. Pipek (Krajňák), 28. Krajňák (Pipek), 35. Černý (Semirád).



PEL: Černý - Kubát, Port, Kasalý D., Jelínek, Hájek, Wasserbauer, Vysloužil, Hadrava Marek, Hadrava Martin, Votápek, Kasalý F., Kopic, Bezděk, Siříště, Všetečka

KOL: Sejpal - Hanzl, Březina, Voženílek, Skokan, Barták, Havelka, Suchý, Malý, Semirád, Kadlec, Zumr, Panna, Pilný, Černý, Kozák, Kadlec, Pipek, Krajňák

Kolínští hokejisté vstoupili do utkání na pelhřimovském ledě aktivněji a připravili si více brankových příležitost než domácí celek. Lední Medvědi se ale mohli opřít o výkon Martina Černého, který držel hostující střelce na uzdě. S přibývajícím časem se utkání postupně vyrovnalo a ke slovu se dostávali také domácí, kteří v 9.minutě otevřeli skóre utkání. Spolupráci Filipa Kasalého s Martinem Hadravou přetavil ve vedoucí gól Ledních Medvědů Marek Hadrava. Kolínští docílili vyrovnání ve 14.minutě - závar před domácí brankou vyřešil ideálně Pipek. V 16.minutě se ale misky vah opět přiklonily na stranu aktivně hrajících Ledních Medvědů, ideální pas Bezděka dopravil na místo určení Vysloužil

Také zkraje druhé třetiny byli domácí hokejisté aktivnější, kolínské Kozly držel nad vodou především skvělý Koutský, který zlikvidoval nejednu vyloženou šanci domácího celku. To dodalo Kozlům potřebnou jistotu v zadních řadách, takže hosté mohli směle pomýšlet na útok. A vyplatilo se. Kozlové ve 28.minutě vyrovnali stav utkání, když souhru dva na nikoho zakončil střelou za bezmocného Černého Krajňák. Kolínští hokejisté se dostali do tempa a ve 35.minutě také poprvé v zápase do vedení - po souhře před domácím brankovištěm zakončoval do poloprázdné domácí klece Černý. S jednobrankovým vedením hostujícího celku také druhá třetina skončila.

Do závěrečné třetiny šli domácí s jasným cílem - vyrovnat stav utkání. Zpočátku se k tomuto cíli Lední Medvědi přibližovali, spoustu šancí ale kryl Koutský v kolínské brance. Ale ani hosté nezůstali pozadu, Kozlové několikrát prověřili kvality Černého v domácí brance. Poslední tři minuty duelu se nesly především v duchu marného dobývání hostující klece, Lední Medvědi zkoušeli i hru bez brankáře, která byla ještě intenzivnější při přesilových hrách, vyrovnat se ovšem domácímu celku nepodařilo. Pelhřimov po bojovném výkonu nakonec na svého soka z Kolína nestačil a podlehl mu na domácím ledě 2:3. 

Poslední duel základní části čeká Lední Medvědy již následující středu 22. února, kdy parta okolo trenéra Dvořáka zajíždí na horký táborský led.

Pavel Blažek