HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
03.03.2017 | Tomáš Bečka | A-tým

Klatovy vyhrály i počtvrté a ukončily Medvědům sezonu

Damoklův meč visel nad pelhřimovskými hráči před čtvrtým osmifinálovým duelem. Prohra by jim totiž ukončila ročník. Domácí se jako první ujali vedení zásluhou Plachého, ovšem hosté minutu před koncem úvodní třetiny vyrovnali a od druhé dvacetiminutovky už měli otěže zápasu pevně ve svých rukou. Nakonec nastříleli Medvědům osm branek, čímž rázným způsobem postoupili do čtvrtfinále a Pelhřimovu ukončili sezonu.

Pelhřimov

03.03.2017
18:00
3:8
(1:1, 1:3, 1:4))
Klatovy

Branky a nahrávky:10. Plachý (Vysloužil, Bezděk), 27. Kopic (Plachý, Bezděk), 57. Filip Kasalý (Martin Hadrava) – 19. Němec (Beneš, Vlček), 23. Švarc (Vlček), 25. Němec (Vlček, Pacanda), 29. Pacanda, 55. Uhlík (Švarc, Topinka), 56. Tulačka (Topinka, Švarc), 57. Němec (Kubík), 60. Němec (Korelus, Vlček), Rozhodčí: Skopal – Musil, Komínek



PEL: Černý (Sochor) – Kubát, Kalenda, Kasalý D., Jelínek, Hájek, Srdínko, Vysloužil, Hadrava Marek, Hadrava Martin, Votápek, Kasalý, Kopic, Plachý, Bezděk, Siřiště, Šulák, Kulík, Port

KLT: Sochůrek (Štekr) – Špaček, Kubík, Slavík, Houfek, Hlaváček, Marcel, Švarc, Topinka, Uhlík, Tulačka, Beneš, Kružík, Vlček, Němec, Pacanda, Presheva, Leština, Korelus

Pelhřimov vstoupil do čtvrtého osmifinálového zápasu poněkud ostýchavě, když první dvě střely si připsali hosté, kteří si navíc v polovině druhé minuty vynutili přesilovou hru. Jako první se ale ze vstřeleného gólu radovali domácí. Ledním Medvědům ubíhaly poslední sekundy z přesilové hry, když si Tomáš Plachý vyčkal na vhodný moment, kdy propálil gólmana Sochůrka.

Vstřelená branka nabudila Dvořákovi svěřence, ovšem další branku v první periodě již nepřidali. Naopak hosté se snadno dostávali až před Černého a výsledkem toho byla vyrovnávací branka. Po odrazu puku od Beneše se touš dokutálel mezi kruhy, kde se do něj tvrdě opřel Martin Němec a tvrdou ranou vyrovnal.

Druhá dvacetiminutovka odstartovala šancemi Plachého a Kopice, avšak ani jeden člen útočného komanda Sochůrka neprostřelil. Klatovy byly naopak mnohem efektivnější. Z první příležitosti v prostřední části totiž okamžitě udeřily. Ve 23. minutě zavezl Švarc kotouč až do útočné třetiny, kde nijak neváhal a prudkou střelou švihem zařídil hostům vedení. To navíc o dvě minuty později navýšil svou druhou trefou v zápase Němec, když uklidil kotouč pod horní tyč.

Domácí přeci jen korigovali stav utkání. Už po dvanácti sekundách totiž podruhé v utkání využili přesilovou hru zásluho Miroslava Kopice. Jenže jak rychle Medvědi snížili, tak rychle se Klatovy znovu dostaly do dvoubrankového vedení. Tomáš Pacanda totiž nechytatelnou střelou z mezikruží nedal Černému příliš šancí.

Ve třetí třetině čekali diváci na branku až do padesáté čtvrté minuty, ale od té doby se rozjel gólový brankostroj, neboť od padesáté čtvrté do šedesáté minuty padlo pět branek. Na začátku této etapy se k radosti klatovským fanouškům trefil Jiří Uhlík, když si na brankovišti počínal nejaktivněji. O minutu později pak předvedly Klatovy souhru večera, když puk putoval po ose Švarc, Topinka a zakončující Tulačka, jenž měl před sebou poloprázdnou klec.

Konec padesáté sedmé minuty pak patřil Filipu Kasalému, když jeho střela obloučkem zapadla až za Sochůrkova záda. Uběhlo ale jen devět sekund a Vostřákova družina znovu vedla o čtyři trefy, když Martin Němec zkompletoval hattrick. Ten samý hráč dokonce přidal padesát pět sekund před poslední sirénou i svou čtvrtou branku a celkově osmou klatovskou.

Klatovy tak postupují do čtvrtfinále, zatímco Medvědům jejich pouť sezonou 2016/2017 definitivně skončila. 

Tomáš Bečka